6.1.14

47 Ronin


Efendileri öldürüldükten sonra lidersiz kalan 47 Samuray, onurlarını korumak amacıyla intikam almaya karar verir.

Evlerini ve topraklarını bırakan Roninler, mistik canavarların, büyücülüğün ve şekil değiştiriciliğin var olduğu vahşi bir dünyaya doğru yol alırken, daha önce melez olduğu için reddettikleri Kai’nin (Keanu Reeves) yardımına ihtiyaç duyarlar.

Sürgünde, çok çetin bir silah haline gelen Kai, topraklarını işgal eden düşman karşısında durarak sayıları az olan bu gruba ilham verir.

Tarihi 18.Yüzyıl Japon efsanesine dayanan hikayede, 47 asil Samuray’ın liderlerini gururlandırma hikayesi olağanüstü bir şekilde anlatılıyor.


Farklı eserler ve sanat dallarıyla nesilden nesile aktarılan ve Roninler’in fedakarlıklarını bambaşka şekilde yeniden anlatan bu Japon efsanesi, yeni nesillerle buluşuyor.

 


fazla değil bi çift lafım olacak ::

Klasik mevzuyu layıkıyla anlatmak gibi bir ağırlığın altına girmekten kaçınarak, fantastiğin en ucuz numaralarıyla göz boyamaya kalkışan bir zihniyetin, 47 Ronin efsanesini resmen harcadığı, tri di'si boktan film..

Keanu Reeves daha da beter olsun hiç umrumda değil.. de 'benim Alacakaranlık Samurayı'm Hiroyuki Sanada'ya asıl yazık edilmiş yahu!.




  2 5



1 yorum:

  1. 3d olduğunu gözlük vermeseler film başında anlayamayacaktık.. Şu sıra vizyondakiler içerisinde yine de en izlenilebiliri... Hobbitte fena değildi ancak 3 saat bayıltıyor.

    YanıtlaSil