27.2.14

2.El Film Festivali : Dönüşüm Muhteşem Olacak!


Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından düzenlenen ve Sinema Genel Müdürlüğü’nce desteklenen, Dünya’da kendi alanında ilk ve tek ‘Ön Elemede Elenmiş Filmler Festivali’ 8. ANKAmall 2.El Film Festivali, 6-9 Mart’14 tarihleri arasında Ankara’da, Kızılırmak Sineması’nda düzenlenecek.

Festival Türk Sineması’nın 100. Yılını Anacak!

6 Mart’14’de açılışı gerçekleşecek festivalde, açılış töreni iki kısa ile yapılacak.
Son dönem Türk Sineması’nın en iyi temsilcilerinden kısa filmci Can Evrenol’un, ‘Baskın’ kısa filminin gösteriminin ardından,  Halit Refiğ’in, 1974- 1975 yıllarında TRT Kurumu adına çektiği ‘Aşk- Memnu’ dizisinin set arkası görüntülerinden oluşan kısa film, ilk kez festivalde izleyici ile buluşacak.

Festivalde,  ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanacak!

6-9 Mart’14 tarihleri arasında 8’incisi düzenlenecek Festival bu yıl; ‘8 Festival, 8 Mart, 8 Kadın, 8 Film’ adıyla bir etkinlik düzenleyecek.
8 Kadın’ın seçeceği ‘Kadın’ temalı filmlerin gösterimi yapılacak ve gösterimin ardından ‘8 Kadın’ın katılacağı bir söyleşi düzenlenecek.
8 Mart’14’de Kızılırmak Sineması’nda gerçekleşecek etkinliğe katılacak isimlerse şöyle olacak; Sinema Yazarı ve SİYAD Üyesi; Banu BOZDEMİR. Profesyonel Fotoğrafçı ve Klip Yönetmeni, Dilan BOZYEL,  M1886 Sanat Galerisi Küratörü; Döne OTYAM, SİYAD Üyesi ve beyazperdecom editörü; Melis ZARARSIZ,  Görüntü Yönetmeni ve Kısa Filmci;  Meryem Yavuz,  Akademisyen ve Kısa filmci;  Selin SÜAR, Yönetmen ve Yapımcı Şebnem KİTİŞ, Mithat Alan Merkezi Yöneticisi ve Kısa Film Yönetmeni;  Zeynep ÜNAL

Van için El Ele:  Bir Kitap; Bir Bilet

Ankara Kısa Filmciler Derneği bu yıl da Sosyal Sorumluluk Projesi üstlenecek. ANKAmall AVM, Ankara Kısa Filmciler Derneği ve Ankara’nın en önemli sanat galerilerinden M1886 iş birliğiyle, festival konuklarının ve izleyicilerinin festivale katılmadan önce yanlarında 2.el kitap getirmeleri istenecek.
Festival gösterim alanında oluşturulacak, ‘Dönüşüm Kutuları’ ile katılımcılar, 2.el kitapları bu kutulara bırakarak festival etkinliklerine ve film gösterimlerine ücretsiz katılabilecek.
Festival sonrasında toplanacak ve kategorize edilecek kitaplar, başta Van Merkez ve Van İlçeleri’nde yer alan ilk ve ortaöğretim kurumlarına gönderimini üstlenecek. İhtiyacın belirlenmesi ve tamamlanması ile birlikte, Ankara ve İlçeleri’nde yer alan okullara da kitap gönderimi devam edecek.


Detaylı Bilgi İçin: www.ikincielfestivali.org