9.2.14

!f İstanbul’un Kapanış Filmi : Boyhood


Richard Linklater’in 12 yıla yayılan çekim sürecinde oyuncularını yaşlanırken ve büyürken çektiği, eşi benzeri olmayan başyapıtı Boyhood /Çocukluk, Altın Ayı için yarışacağı Berlinale’den hemen sonra ilk kez !f İstanbul’da!

İlk gösterimini Sundance’de yapan ve gelecek hafta Berlinale’de Altın Ayı için yarışacak Boyhood, 23 Şubat’ta festivalin kapanış filmi olarak gösterilecek.

Çekimleri 12 yıldır sürüyor

Before Sunrise, Before Sunset ve Before Midnight’tan oluşan üçlemesiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Richard Linklater’ın, 2002 yılından beri her sene 4 oyuncusuyla buluşarak çektiği Çocukluk, sinema tarihinde eşi benzeri olmayan, muazzam bir proje!

Ellar Coltrane’in canlandırdığı Mason adlı bir çocuğun ilk okul yıllarından koleje girmesine kadar olan süreçteki büyümesine tanıklık ettiğimiz film, onun bir yandan boşanmış anne ve babasıyla yaşadıklarına odaklanırken, bir yandan da Linklater'in kendi kızı Lorelei Linklater'ın canlandırdığı sinir bozucu kız kardeşi Samantha ile olan ilişkisine dikkat kesiliyor.

Mason'a çocukluktan ergenliğe geçişteki 12 yıllık yolculuğunda eşlik ettiğimiz Çocukluk; bize hiç çaktırmadan deneyimin, büyümenin, değişen ve kaçan anların benzersizliğini anımsatıyor.




Gerçek anlamda büyüme ve yaşlanmanın da filmin sürecine dahil olduğu bu eşsiz ve epik büyüme hikâyesi, Coltrane’le birlikte onun anne ve babasını oynayan Patricia Arquette ve Ethan Hawke’ın geçirdikleri fiziksel/psikolojik değişimin eşliğinde kayıp zamanın izinde büyüleyici bir yolculuğa dönüşüyor.

Çocukluk, 23 Şubat Pazar günü 22:00’de Cinemaximum Beyoğlu Fitaş’ta gösterilecek.
Filmin biletleri ise 10 Şubat’tan itibaren biletix.com, biletix gişeleri ve çağrı merkezlerinin yanı sıra festival sinemalarındaki gişelerden satışa sunulacak.

Festivalde hafta içi 19:00 seansı öncesinde gündüz gösterimleri ve “Ev” bölümü filmleri 8 TL; hafta içi 19:00 seansı ile hafta sonu 19:00 seansı da dahil tüm gün tam 15 TL, öğrenci 12 TL; 21:30 – 22:00 seansları ise 17 TL olarak satışa sunulacak.

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak ve 27 Şubat’ta Ankara’ya ve İzmir’e uğrayarak 2 Mart’ta yolculuğunu tamamlayacak.

Ayrıntılı bilgi için..