13.3.14

Mr. Peabody & Sherman / Bay Peabody ve Merakli Sherman: Zamanda Yolculuk


Bay Peabody ve Merakli Sherman bir macera-komedi olmakla birlikte bilim kurgu, zamanda yolculuk, garip karakterler ve zeki diyaloglar içermektedir. 

Tüm bu etkenler sonunda unvandan ibaret olan kahramanların (bir köpek ve oğlu) beklenmedik ilişkilerini gözler önüne sermektedir. 

Truva’dan, Leonardo Da Vinci’ye, Marie Antoniette’den Albert Einstein’a, Mısır’dan Amerika’ya kadar uzanan maceranın başrolü Bay Peabody’yi Buz Devri serisinde sesiyle Sid’e hayat veren Yekta Kopan seslendiriyor. 

Bay Peabody, dünyanın en başarılı ve mükemmel köpeği ve onun afacan çocuğu Sherman bilinen en acımasız ve tehlikeli maceraya atılmak için Bay Peabody’nin en büyük icadı olan zaman makinalarını kullanırlar. 

Fakat Meraklı Sherman arkadaşı Penny’yi etkilemek için zaman makinasıyla yolculuğa çıkınca kazara evrende bir delik açarlar ve bu hasar dünyanın en önemli olayları içinde yer alır.  
Geçmişi, günümüzü ve geleceği sonsuza dek değiştirmeden önce, Bay Peabody en zor mücadelelerden biri olan kurtuluşuna, yani nasıl bir ebeveyn olacağını keşfetmeye çalışır.






Mr. Peabody & Sherman, nesnesel ve duygusal olarak bir baba ve oğul arasındaki ilişkinin hikayesini anlatmaktadır. 

”Bay Peabody, Sherman’ı evlat edinir ve onu bildiği yolla yetiştirir” olgusu bizlere ‘The Lion King’ ve ‘Stuart Little’ gibi animasyonların yönetmeni olan Rob Minkoff’un filmin temel taşlarından birini açıkladığını şu cümlesini göstermektedir; “ Her ailede olduğu gibi işler karmaşıklaşır, bu nedenle karakterler yetişkinliğe doğru gelişmeli, tecrübelerinden ders çıkarmalı ve sonunda daha bir aile olmalıdırlar. 

Dünya çapında bir dahi olan Bay Peabody bile ebeveyn olma yolunda öğrenecek birçok şey ile karşılaşacaktır. 






 Mr. Peabody & Sherman / Bay Peabody ve Merakli Sherman: Zamanda Yolculuk

YÖNETMEN: Rob Minkoff 
SENARYO: Jay Ward, Craig Wright 
TÜRKÇE SESLENDİRENLER: Yekta Kopan (Bay Peabody), Sherman (Cem Arıca), Penny Peterson (Ecem Uzun) 
SÜRE: 92 dk 

DAĞITIM: TİGLON 
İTHALAT: DreamWorks Animation