30.5.14

Başka Sinema 'Haziran' Filmleri


M3 Film'in dağıttığı ve Başka Sinema'da gösterilecek olan Haziran 2014 filmleri belli oldu.


Le Week-End / Paris'te Bir Hafta Sonu

2013 | Dram - Komedi | 93' dk | İngilizce | 06 Haziran 2014

Parçalanan bir evliliği anlatan dokunaklı komedide, OSCAR, BAFTA, EMMY ve ALTIN KÜRE ödülleri sahibi Jim Broadbent (Iris, Moulin Rouge) ve Olivier ödüllü, sahne ve sinema yıldızı Lindsay Duncan (About Time) rol alıyor.
Le Week-End, yönetmen Roger Michell (Notting Hill, Hyde Park on Hudson) ve Oscar adayı senarist Hanif Kureishi'nin (My Beautiful Laundrette) beraber çalıştıkları dördüncü film.

İngiliz çift Nick ve Meg, evliliklerinin otuzuncu yıl dönümünde, ilişkilerini tekrar canlandırmak umuduyla, zamanında balayı için gittikleri Paris'e tekrar gitmeye karar verirler. Ancak seyahat planladıkları gibi gitmez ve karşılaştıkları olaylar aralarındaki farklılıkları ve gerilimi daha belirgin hale getirir.


Çift, Nick'in eski bir arkadaşı olan ve Paris'in havalı bir semtinde oturan Morgan'ın (Jeff Goldblum) akşam yemeği davetini kabul edince, sürpriz dolu olaylar birbirini takip eder.

Yönetmen: Roger Michell
Oyuncular: Lindsay Duncan, Jim Broadbent, Jeff Goldblum
Ülke: İngiltere, Fransa
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Kevin Loade
İthalat: Bir Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt2392326/




Starred Up / Yüksek Risk

2013 | Dram | 106' dk | İngilizce | 06 Haziran 2014

Şiddete eğilimli genç Eric, henüz yaşını doldurmadan ıslahevinden alınarak yetişkinlerin karanlık dünyasına atılır.
Bir yandan gardiyanlara ve hapishanedeki diğer mahkumlara kendini kabul ettirmesi gerekirken bir yandan aynı hapishanedeki babasına kendini ispat etmenin peşindedir.

Ömrünün büyük bir kısmını hapishanelerde geçiren Nev, yıllar süren ayrılığın yarattığı boşluğu hızla kapatmak için çabalamaktadır. Bu sırada Eric hapishanede katıldığı bir rehabilitasyon grubunda kurduğu ilişkiler sayesinde öfkesini yenebileceğini ve hayatta var olmanın farklı bir yolu da olabileceğini öğrenir. Ancak oğlunun yeni çevresinden hoşlanmayan Nev, Eric ile bir kez daha karşı karşıya gelir.

Yönetmen: David Mackenzie
Oyuncular: Rupert Friend, Jack O’Connell, Ben Mendelsohn, David Avery
Ülke: İngiltere
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Gillian Berrie
İthalat: Bir Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt2567712/

mümkünmertebe notu: 4.5/5




Locke

2013 | Dram - Gerilim | 83' dk | İngilizce | 13 Haziran 2014

Yılın en çok beğenilen filmlerinden biri olan Locke izleyiciyi “Telefon Kulübesi” tarzı gerçek zamanlı bir heyecan fırtınasının içine çekiyor.
Hollywood’un yükselen yıldızlarından Tom Hardy’nin başrolünde olduğu film kariyerinin en önemli gününde hiç kimseye bir şey söylemeden ortadan kaybolan Ivan Locke’un hikayesini anlatıyor. Locke’un hayatı adeta bir rüya gibidir; mükemmel bir ailesi ve sevdiği bir işi vardır. Bunlara ek olarak bir sonraki gün kariyerinde uzun zamandır beklediği adımı atacaktır. Fakat aniden gelen bir telefon Locke’un bütün hayatını kabusa çevirecek ve her şeyi bir kenara bırakmasına neden olacaktır. Locke’un hayatını bir arada tutma çabası adeta zamana karşı bir yarış başlatacaktır.
Yapımcıları arasında Joe Wright’ın bulunduğu filmin yönetmenlik koltuğunda ise “Şark Vaatleri”, “Kirli Tatlı Şeyler”in senaryolarına imza atan Steven Knight bulunuyor.

Yönetmen: Steven Knight
Oyuncular: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson
Ülke: İngiltere, ABD
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Paul Webster, Guy Heeley
İthalat: Calinos Films
Web: http://www.imdb.com/title/tt2692904/

mümkünmertebe notu: 4/5




Tom at the Farm / Tom Çiftlikte

2013 | Dram - Gerilim | 102' dk | Fransızca | 20 Haziran 2014

Hitchcockvari bir psikolojik gerilim olan dördüncü uzun metrajlı filminde Dolan, yine farklı bir film türünü deniyor.
Filmde (yönetmenin canlandırdığı) Tom, sevgilisi Guillaume’un cenazesi için Quebec kırsalına gider. Orada, Guillaume’un annesi ve ileri derecede maço abisi Francis ile tanışır. Kederli ailenin bu ilişkiden haberinin olmadığı açıkken, Francis şaşırtıcı bir oyunun kurallarını birer birer koymaya başlayınca işler iyice karışır.
Bu oyun Tom’u hem boğar hem de heyecanlandırır.
“İstemeden de olsa imkânsız aşkla ilgili bir üçleme çektikten sonra artık sağlam bir değişiklik yapmanın zamanı gelmişti.
Önümde birkaç seçenek vardı. Çekmecemi açtım; üstlerinde yazı yazacak yer kalmamış bir sürü not kâğıdı ve peçete buldum. Bir dolu fikir, diyalog, hatta TV rehberinde bulacağın türden iki üç de konu özeti yazmışım. Bana şıpın işi çekebileceğim, yıldırım gibi bir konu lazımdı. O anda aklıma Tom Çiftlikte oyunu geldi. 2011 kışındaydık.” – Xavier Dolan

2013 Venedik Film Festivali
FIPRESCI Ödülü

Yönetmen: Xavier Dolan
Oyuncular: Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy
Ülke: Kanada, Fransa
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Xavier Dolan, Charles Gillibert, Nathanel Karmitz
İthalat: Bir Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt2427892/

mümkünmertebe notu: 3.5/5





Filth / Pislik

2013 | Dram - Komedi - Suç | 97' dk | İngilizce | 27 Haziran 2014

Entrikacı, geri kafalı ve yoz polis memuru Bruce Robertson terfi beklemektedir ve istediğini elde etmekten onu hiçbir şey alıkoyamayacaktır.
Vahşi bir cinayeti çözmek için görevlendirilen ve meslektaşlarıyla da uğraşmak zorunda kalan Bruce, burnunun dibindeki olaylardan bihaber polis şefi Toal'un gözleri önünde diğer polislerin sonunu getirecek bir olay tezgahlar.

 Arkadaşlarının eşleriyle birlikte olup hepsinin sırlarını ortaya çıkartan ve onları birbirine düşüren Bruce, kontrolünden çıkan hile ağında kaybolmaya başlar.
Çevirdiği oyundan şüphelenen meslektaşları, geçmişi, kayıp eşi ve felce uğratan uyuşturucu alışkanlığı içinde yitip giden Bruce'a bir oyun oynarlar.

Yönetmen: Jon S. Baird
Oyuncular: Imogen Poots, James McAvoy, Jamie Bell, Jim Broadbent, Eddie Marsan, Joanne Froggatt, Shirley Henderson
Ülke: İngiltere
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Mark Amin, Christian Angermayer, Will Clarke, Ken Marshall
İthalat: Bir Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt1450321/

mümkünmertebe notu: 4/5



Lilting / Sevgilinin Ardından

2014 | Dram | 91' dk | İngilizce | 27 Haziran 2014

Londra’da yaşayan genç Kai’nin ani ölümü, Çin - Kamboçya asıllı inatçı annesi Junn ve sevgilisi Richard’ı derinden sarsar.
Kai’nin yaşayan tek aile üyesine karşı bir sorumluluk duygusuyla hareket eden Richard, bir huzurevinde yaşayan Junn’u sık sık ziyaret etmeye başlar.
Richard, kısıtlı İngilizcesi ve kendisinin tüm sıcakkanlılığına rağmen onunla iletişim kurmayı reddeden Junn’un taştan duvarlarını bir çevirmen aracılığıyla aşmaya çalışır.
Bu şekilde geçmişte birbirlerine karşı geliştirdikleri yanlış anlamaları bir bir yıkmaya başlarlar.

2014 Sundance Film Festivali
Yarışma Filmi

Yönetmen: Hong Khaou
Oyuncular: Ben Whishaw, Morven Christie, Peter Bowles, Pei-pei Cheng
Ülke: İngiltere
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Dominic Buchanan
İthalat: Bir Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt2560102/

mümkünmertebe notu: 3.5/5