18.7.14

I Spit On Your Grave 2 / Mezarına Tüküreceğim 2


Meir Zarchi’nin 1978 yapımı filminin, büyük beğeni toplayan 2010 versiyonunun devamı niteliğinde olan I Spit In Your Grave 2, New York City’ye henüz yerleşmiş ve diğer pek çok kadın gibi yaşamını modellikle sürdürmeye çalışan, doğal güzel Katie’nin yaşamının izini sürmektedir.

Ne yazık ki, yaşadığı küçük orta-batı kasabasındaki alışveriş merkezlerinde ilgi gören fotoğrafları, büyük şehirde bir şey ifade etmemektedir.

Meteliksiz ve ciddi anlamda portfolyosunu geliştirmeye ihtiyaç duyar haldeki Katie, iş yerindeki panoya asılmış, üzerinde bedava fotoğraf çekimi yazılı bir ilanı koparıp alır.

Fakat kariyerini geliştirmek adına gösterdiği bu masum teşebbüs birdenbire Ivan, Nicola ve Georgy’nin ellerinde akla hayale gelmez bir kâbusa dönüşür.

Basit bir fotoğraf çekimiyle başlayan olaylar kısa sürede, bildiği her şeyden ve herkesten koparıldığı bir kaçırma, tecavüz ve işkence ağına doğru yol alır ve bu sadece bir başlangıçtır!


Son anlarında ise Katie diri diri gömülmüş ve ölüme terk edilmiştir.
Yaşamın son nefesi ciğerlerini terk etmek üzereyken olabilecek yerlerin en imkânsızında ve en inanılmaz yollarla şans geri döner.

Tüm olanaksızlıklara rağmen Katie, mucizevi bir şekilde mezarından kaçar!
Hırpalanmış, dövülmüş, yara bere içinde ve yıkılmış halde; bu çileden kurtulmak ve intikamını almak için insan ruhunun en karanlık yerlerinden istifade etmek zorunda kalacaktır.



Jemma Dallender (Katie)

Jemma’nın film geçmişi; Haunted Mirrors (Magma Pictures), Abducted (Kali Productions), I Spit On Your Grave 2 (Cinetel Films), Community (New Town Films), The First (DHX Studios) ve Hairy Tale (Warner Bros) filmlerini içeriyor.

Televizyon geçmişinde Hollyoaks (Lime Pictures); kısa film geçmişinde ise Smart TV (Surface Films) ve Live and Let (NFTS) bulunuyor.


Joe Absolom (Ivan)

Eski bir Forest Hill School öğrencisi olan Absolom; sonrasında The Bill, Dangerfield ve Silent Witness gibi televizyon dizilerindeki rollerinin takip edeceği, 1991 yapımı Antonia and Jane filmiyle sahneye çıkışından önce varlığını ilk kez Sun-Pat fıstık ezmesi reklamlarıyla gösterdi.

1997 yılında BBC dizisi EastEnders’e katıldı ve tanınmasını sağlayan tema, karakterinin katil olarak damgalandığı 1999 yılındaki Saskia Duncan cinayeti temasıydı.
Karakterinin son kez görünüşü Şubat 2000’de yayınlanmıştı ve British Soap Awards’da En İyi Aktör ödülüne layık görüldü.

EastEnders’ten ayrıldıktan sonra 2002 yapımı İngiliz korku filmi Long Time Dead’da başrol ve Vincent gibi ITV televizyon dizilerinde yardımcı roller aldı. Belki de en çok Doc Martin’de, Bert Large’nin oğlu Al’ı oynadığı rolüyle tanındı. Dizinin başlamasından sonraki rolüyle büyük takdir kazandı.

1992-2000 yılları arasında The Bill’de ve Casualty’de yaman tefeci Benny olarak konuk oyunculuk yaptı.
Tracy Ann Oberman ve Gareth David Lloyd’un de başrollerini üstlendiği, bir internet suçları polisiyesi olan Girl Number Nine’da suçlu rolüyle ortaya çıktı.

Joe, TV şovu Total Wipeout’un 18 Eylül 2010’da yayınlanan ünlüler versiyonunu kazanıp, bağışlamak üzere 10.000 £ aldı.



Yavor Baharoff (Georgy)

Yavor Baharoff, Bulgaristan - Sofya’da doğdu.
Tiyatro ve Film Sanatları Ulusal Akademisi’nde okudu.
Göze çarpan sahne performansları arasında; The Pillowman (2010), A Winter’s Tale (2011), King Lear (2012) ve Romeo & Juliet (2013) bulunuyor.

Sinemadaki ilk büyük rolü 2011 yapımı TILT’deki rolüydü.
Bunun arkasından iki TV dizisi (Glass Home ve Ungiven) ve de Faith, Love And Whiskey, I Spit On Your Grave 2 ve Hercules 3D gibi uzun metraj filmler geldi.


Aleksandar Aleksiev (Nicolay)

Aleksandar Aleksiev, Sofya - Bulgaristan doğumlu ve hem Bulgar hem de Rus kökenli.
Oyunculuk kariyerine, 2012’de onur öğrencisi olarak Adelphi Üniversitesi’nden mezun olduğu New York’ta başladı.
Aleksandar ilk uzun metraj şöhretini Keira Knightley, Chris Pine ve Sir Kenneth Branagh ile birlikte oynadığı Jack Ryan ile kazandı.
Bunu müteakiben I Spit In Your Grave 2’de başrol üstlendi.

Aleksandar son olarak yeni BBC TV’deki komedi/drama dizisi Our Men’de David Mitchell ile birlikte rol aldı.

Aleksandar Bulgaristan’da beğeni kazanan bir dizi bağımsız film yaptı ve en çok da ödüllü yönetmen Pavel G. Vesnakov ile beraber çalışmasıyla biliniyor.


Mary Stockley (Ana)

Ulusal Gençlik Müzik Tiyatrosu ile geçirdiği üç yılın ardından Mary, üniversitede drama okumaya başladı.

Tiyatro geçmişi: Prisoner on Second Avenue (Old Vic), Rainman (Apollo
Theatre), The Common Pursuit (The Menier Chocolate Factory), Look Back in Anger (Theatre Royal Bath), Private Lives (Theatre Royal Bath), Insignificance (Sheffield Theatres), Anything Goes (National Theatre), Love’s Labour Lost (National Theatre), Merrily We Roll Along (Donmar Warehouse), Spend Spend Spend (Piccadilly Theatre), Ali Baba (Chipping Norton), Oliver (The Palladium), Noises Off (Brewhouse
Theatre), Passionfish (Trestle Theatre) and Disney’s Magical Moments (West End).

TV geçmişi: Mrs. McGinty’s Dead (ITV), Ballet Shoes (BBC), Britz
(Channel 4), Persuasion (ITV), Bodies the Finale (Hat Trick), Inspector Linley Mysteries V (BBC), Jericho (ITV), Body in the Library (ITV), Dom Jolly (BBC), Looking for Sir Edward (LWT) ve Family Affairs (Channel 5)

Film geçmişi: Diana (Ecosse), The Woman in Black (Hammer), 7 Lives
(Starfish), Artefacts (Title), Pierrepoint (Lions Gate) ve V for Vendetta (Warner Bros)



Lisa Hansen (Yapımcı)

Lisa Hansen, 1980’lerin başlarındaki kuruluşundan itibaren CineTel Films’in ortağı olarak 70’den fazla sinema ve televizyon filmi yaptı.
Firmanın en istikrarlı ve yerleşik bağımsız film dağıtımcılarından biri haline dönüşmesindeki katkısına ek olarak Hansen, kendisinin kurduğu ayrı bir yapım firması olan CineTel Pictures’ı da yönetmekte.

Yılda 6 ila 8 film üreten CineTel ile birlikte Hansen, geniş bir tür yelpazesi üzerinde çalışırken; günlük hazırlık, prodüksiyon ve post-prodüksiyon operasyonlarını da denetlemektedir.
“Büyük dramalardan, korku filmlerinden, patlayıcılı aksiyonlardan ve tırnak ısırtan gerilimlerden keyif alıyorum”, diyor Hansen ve ekliyor: “Bağımsız olarak, ilginç filmlerden oluşan geniş bir yelpazeyle işe koyuluyorum.”

CineTel’e kattığı yetenek zenginliğiyle, Hansen’in rehberliğinde bu ortam zamanla gelişti.
Hansen’in birlikte çalıştığı yazar ve yönetmenler arasında; birden fazla Oscar ödülüyle Quentin Tarantino, Oscar sahibi Brian Helgeland, Roger Simon, Robert Downey, Roger Avary, Bruno Barreto, Robert Englund, Steven R. Monroe ve Marc Rocco’yu sayabiliriz.

Hansen, bu kaliteli film yapım geleneğini son olarak Meir Zarchi klasiği feminist korku filmi Day Of Woman’ın sanatsal yeniden yapımıyla sürdürdü. Hansen’in önderlik ettiği diğer prestijli filmler listesi; Vanessa Redgrave ve Ray Liotta’lı A Rumor of Angels, Dennis Hopper ve Amy Irving’li Carried Away ve Hollywood’un tekin olmayan yerlerinde yaşayan evsiz çocuklarla ilgili bir çalışma olan ve günümüzde klasikleri arasına girebilecek Where the Day Takes You filmlerini içeriyor.

Yukarıda değinilen tanıdık isimlere ek olarak; Will Smith, Robert Downey Jr, Sharon Stone, Keifer Sutherland, Teri Hatcher, Val Kilmer, Famke Janssen, Malcolm McDowell, Rutger Hauer, Mickey Rourke, Steven Segal ve diğerlerinden oluşan uzun bir liste, pek çoğunun ilk uzun metraj rollerini oynadıkları Hansen yapımı filmlerde rol aldılar.

Hansen mütevazı yapım bütçeleriyle çalışarak, diğerlerinin çoğunun akamete uğradığı yerlerde başarılı oldu.
“Sınırsız fonların olmaması, yapım sorunlarını çözmek için gerçek bir avantaj olabilir. Bu sizi yaratıcı düşünmeye ve hikâyeye odaklanmaya iter.”


Paul Hertzberg (Yapımcı)

Paul Hertzberg CineTel Films’in başkanı ve CEO’su.
Onun himayesi ve direk katılımıyla, 32 yıl önceki kuruluşundan bu yana CineTel, eğlence sektöründeki önde gelen bağımsız yapım ve dağıtım firmalarından biri oldu.
Uzun metraj sinema filmlerine ek olarak firma; HBO, Lifetime ve SyFy Channel için ürettiği pay TV (ücretli TV)  yapımlarında  da yüksek oranda başarılı oldu. New Line, Warner Bros., Lions Gate, Miramax, MGM, Anchor Bay ve Columbia/Tri-Star; 16 tanesi sinemalarda gösterilmek üzere, pek çok CineTel yapımını dağıttılar.

Hertzberg, Who is Who in America’ya da dâhil edilerek, eğlence endüstrisine sunduğu katkıları vasıtasıyla layıkıyla tanındı.
Hertzberg ayrıca Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi-Yapımcılar Bölümü ve Sinema Oyuncuları Birliği üyesidir ve Bağımsız Film ve Televizyon Birliği (IFTA) – Yönetmenler Heyeti’nde görevlidir.

Hertzberg’in en son sinema yapımları arasında dağıtımı MGM/UA tarafından yapılan, Vanessa Redgrave, Ray Liotta ve Catherine McCormick’in rol aldığı A Rumor of Angels; Dolph Lundgren’in yönettiği ve oynadığı aksiyon filmi Killing Machine ve 1978 yapımı bir klasik film olan I Spit On Your Grave’in yeniden yapımı sayılabilir.

CineTel 1980 yılında kendi evi olan Illinois eyaletinde Bay Hertzberg tarafından kuruldu ve asıl olarak Chicago Teleproductions olarak bilindi.
İlk başlarda, Mr. Hertzberg ve Chicago Teleproductions, HBO,
Showtime, ON-TV ve RCA/Columbia Home Video için komedi ve müzik programları yaptılar.
Paul 1982 yılında Robert Klein, Tim Reid ve Bruce Baum’un rol aldığı Terminal Laughter şov programıyla bölgesel Emmy ödülünü aldı.

Hertzberg 1983 yılında firmanın adını CineTel olarak değiştirip, yönetim ofisini Los Angeles’a taşıdı.

1985 yılında Hertzberg, odağını uzun metraj filmlere çevirdi.
O zamandan beri CineTel’in yaptığı ve Hertzberg’in yönetimiyle dağıtılan 100 uzun metraj film arasında Armed Response, Cyclone, Cold Steel, Bulletproof, Tripwire, Hit List, 976-Evil, Out of the Dark, Fear, Far Out Man, Masters of Menace, Too Much Sun, Fast Getaway ve Relentless’ı saymak mümkündür. Judd Nelson, Robert Loggia, Leo Rossi ve Meg Foster’ın başrollerini paylaştığı psikolojik bir gerilim filmi olan Relentless, firmanın o zamana kadar en yüksek hasılat yaptığı film oldu ve 3 devam filmi doğurdu.

“32. Yılımızı doldurduk,” diyor Hertzberg “ve bu hepimiz için çok ilginç, son derece ödüllendirici bir deneyim oldu. Kasım 2013’de 100 filmlik kütüphanemizi sattık ve 72 filmlik yeni kütüphanemizi oluştururken 2013’de 8 yeni film yapıp dağıtmayı planladık.”



Steven R. Monroe (Yönetmen)

Steven R. Monroe gerçek bir filmci çocuğu.
Birinci derece akrabalarının tamamı ya hâlihazırda eğlence endüstrisinin birer parçası, ya da daha önce parçasıydılar.
Monroe yaşamına çok erken yaşlarda; henüz sekiz yaşındayken Super 8 kamerasıyla film çekerek ve on iki yaşında film işinden ilk maaş çekini alarak başladı.
Otuz yaşında ilk kez yönetmen olma hayalini gerçekleştirmeden önce kariyerine 20 yaşında, 10 yılını harcayacağı kamera bölümünde kamera asistanı ve operatör olarak başladı.

O günden bu yana Monroe, kendini şanslı gördüğü tüm format ve türlerde müzik videoları, reklam filmleri, belgeseller; sonra da sinema ve televizyon filmleri yönetti.
Bugüne kadar Syfy ve Lifetime için sekiz televizyon filmine yönetmenlik yaptı. Bunun yanında büyük beğeni kazanan House of 9 ve 2010 yapımı I Spit on Your Grave de dâhil olmak üzere sekiz uzun metraj sinema filmi yönetti. Filmlerinden iki tanesini – Complacent ve Monika’yı—hem yazdı, hem yönetti, hem de yapımcılığını üstlendi.

Monroe, stili, hızı, engin kamera ve yapım bilgisi, çok az imkânla çok şey yapışı ve aktörlerden iyi ve gerçekçi performanslar alabilmesiyle tanınır. Eleştirmenler tarafından korkusuz olması ve bütçesi fark etmeksizin inanılır ve stilistik filmler yapmasıyla sözü edilir.
Los Angeles’ta eşi ve oğluyla yaşamaktadır.


Thomas Fenton (Senarist)

Thomas Fenton filmin doğum yeri olan Rochester, New Yorklu ’dur.
 Film kariyerine çeşitli yapımlarda grip ve best boy olarak çalışarak başladı.
 Bir c-standın az kalsın kafasını koparacağı bir kazadan sonra yazmaya başladı.
 Fenton’un ilk işi Stephen Seagal’ın Belly of the Beast’ine yaptığı bir düzeltmeydi.
 Sonrasında Dominion isimli bir çizgi roman serisi yazdı.

Sonraki çalışması, Twisted Pictures ve Beacon ile yapılan Prodigal Son isimli tüyler ürpertici bir gerilimdi.
 Fenton’un Twisted Pictures ile yakınlığı, başarı dolu korku serisi SAW’a dâhil edilmesine ve SAW 4’te yazmasına neden oldu.
 Bunu Chain Letter ve The Plantation’ı (Amerika’nın en lanetli evi olarak bilinen Myrtles Plantasyonu’nun gerçek hikâyesini) yazması izledi.
 Fenton, geceleri elinde bir haç tutarak ve odadaki herhangi bir hayaleti onların tarafında olduğuna inandırmakla geçirdiği 3 gün boyunca Myrtles Plantasyonu’nda araştırma yapmak için kaldı.
 Daha sonra I Spit on Your Grave 2‘yi yazmak üzere Cinetel Films’e katıldı.
 Bu günlerde efsane yapımcı Robert Evans ile bir John Delorean biyografisi üzerinde çalışmaktalar.



Neil Elman (Senarist)

Neil Elman,1993 Sundance hiti olan Amongst Friends’i çeken yönetmen / senarist Rob Weiss ile çalışmasıyla birlikte Universal Stüdyoları’nda başlayan  yirmi yılı aşkın tecrübesiyle bir eğlence endüstrisi emektarıdır.
 Elman 1996 yılında, Kissing A Fool’un yapımı sırasında ‘Yardımcı Yapımcı ve Yapım Amiri olarak Mendillo/Form Productions’a katıldı.
 Bu zaman zarfında ayrıca The Shrink Is In filminin de yardımcı yapımcısıydı. Elman geçtiğimiz on yılda; televizyon, home video ve sinema için çekilmiş 90’a yakın filmin yapımında Cinetel Films’de Yapım Departmanı Başkanı olarak görev aldı.

Pek çok Cinetel filminin yapımında senaryo yazımına katkı sağlarken, Neil’in ilk büyük senaryo başarısı 2004 yılında ilk senaryosu Silverfish’i Splendid Films’ten David Glasser ve Newman / Tooley Films’e satmasıyla karşılığını buldu.


Filmin mümkünmertebe notu: 2/5