6.12.14

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK!.



Anadolu Kültür ve Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından yürütülen Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, ikinci dönemine başlıyor.

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, birbirinden uzak bölgeler ve insanlar arasında yeni köprüler kurmak amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerinden gençleri buluşturan bir ortak kültürel üretim projesi.

İlki 2013 yılında 4 şehirden 24 genç ile gerçekleştirilen BAK, bu kez çağrısını 10 şehre açarak Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Mardin, Muğla, Şırnak veya Urfa’dan gençlerin başvurularını bekliyor.

Farklı şehirlerden gençleri bir araya getirerek, birbirlerinin şehirlerine ve hikâyelerine BAK’maya, birlikte keşfetmeye ve yaratmaya davet eden proje, 20 – 28 yaş arasında, fotoğraf ve videoyla ilgili ve proje şehirlerinden birinde en az bir yıldır yaşayan gençlerin başvurusuna açık.

BAK kapsamında gençler, 2015 yılı boyunca şehir ve hafıza üzerine fotoğraf ve video odaklı atölye çalışmaları için farklı şehirlerde buluşacak.
Oluşturdukları gruplarla gündelik yaşam, kamusal alan, toplumsal değişim ve kentsel meselelere odaklanan hikâyeleri, video ve fotoğrafın yaratıcı yöntemleriyle aktaran katılımcılar, şehirlerin kişisel ve toplumsal hafızada yer alan farklı boyutlarını gençlerin gözünden görebilmemizi sağlayacak.
BAK sonucunda ortaya çıkan çalışmalar, bir gösterim ve sergi programı çerçevesinde İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de izleyicileriyle buluşacak.

Charles Stewart Mott Vakfı, Açık Toplum Vakfı ve İsveç Konsolosluğu tarafından desteklenen BAK projesi kapsamındaki atölyeler docİstanbul – Belgesel Araştırmaları Merkezi ve Geniş Açı Proje Ofisi ile işbirliği içinde düzenleniyor.



Son Başvuru Tarihi: 12 Aralık 2014 Cuma 17.00
Başvuru: Anadolu Kültür    
       
Anadolu Kültür

bak@anadolukultur.org