25.12.14

Yılın indie gözdesi 'Love is Strange' !f İstanbul’da!.



14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin gala filmlerinden biri de, Sundance ve Berlin başta olmak üzere festivallerin 2014 indie gözdesi Love is Strange / Aşk Başkadır.

Eşcinsel bir çiftin evlendikten sonra yaşadıkları olayları anlatan filmin gösterimi için yönetmeni Ira Sachs da İstanbul’a geliyor.

2005’te Sundance’ten büyük ödülü kapan “Forty Shades of Blue” ve 2012’de !f İstanbul’da da gösterilen, Berlin’den Teddy ödüllü “Keep the Lights On / Işık Açık Kalsın” filmleriyle dikkatleri çeken Ira Sachs’ın son filmi Love is Strange, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

İlk gösterimini yaptığı Sundance’te dakikalarca ayakta alkışlanan film, Vanity Fair dergisi tarafından “2014’ün en iyi filmi” seçildi.


Oscar’ın indie gözdesi

Sundance’te ilk gösterimini yapan ve Berlin, Tribeca, San Sebastián gibi büyük festivallerde de büyük ilgiyle karşılanan “Aşk Başkadır”, 39 yıllık bir beraberliğin ardından, eşcinsel evliliklerine izin veren yasanın çıkmasıyla birlikte evlenmeye karar veren ve sonrasında yaşadıkları zorluklara karşı bir arada kalma mücadelesine giren Ben ve George’un yaşadıklarını anlatıyor.


Gey çifti canlandıran John Lithgow ve Alfred Molina’nın performanslarıyla çok konuşulan ve şimdiden oyunculuk dalının Oscar gözdeleri arasında yer alan filmin yapımcıları arasında Türkiye’den Ali Betil de bulunuyor.



Sachs İstanbul’a geliyor!

Stephanie Zacharek, A. O. Scott, Richard Lawson gibi ünlü sinema yazarlarının ve Cahiers du Cinema, New York Observer, Out.com gibi yayınların 2014’ün en iyi 10 filmi listelerine giren “Aşk Başkadır”, Bağımsız Ruh Ödülleri’nde de en iyi film, senaryo ve erkek oyuncu dallarında yarışıyor.


Filmin Türkiye galası için İstanbul’a gelecek olan yönetmen Ira Sachs ve yapımcı Ali Betil, gösterimin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar.





İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.