31.1.15

8 Saniye'nin fragmanı ve afişi yayınlandı!.



Esra İnal’ın sıra dışı hayat hikayesinden yola çıkarak hayata geçirilen 8 Saniye filminin fragmanı ve afişi yayınlandı!

Ömer Faruk Sorak’ın merakla beklenen yeni filmi, Esra İnal’ın, korkularından kurtulup hayatının kontrolünü eline almasının ilham verici hikayesini beyazperdeye taşıyacak.

Çocukluğundan beri rüyalarına giren ve kendisine yol gösteren gizemli adamı bulmayı arzu eden İnal’ın, kendi hayatının başrolünde oynadığı filmde; dünyaca ünlü “Dört Anlaşma” kitabının yazarı Don Miguel Ruiz de kendisini canlandırıyor.

Berlin’de doğup büyümüş olan Esra İnal’ın hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan “8 Saniye” filminin senaryosu; Esra İnal ve Nuran Evren Şit tarafından kaleme alındı.

Filmde, erkek-egemen bir dünyada, yaptığı hatalara ve maruz kaldığı baskılara rağmen, çıkış yolunu yine kendi içinde bulan ve hep özgürlüğünün peşinden giden Esra’nın hikayesi anlatılıyor.

Küçüklüğünden beri sarsıcı rüyalar gören ve gördüğü rüyaların gerçekleşmesi nedeniyle korkulara sürüklenen genç kadının; rüyalarındaki hayatında ise arzusu, çocukluğundan beri rüyalarına giren gizemli adamı bulmaktır.
Çocukluk korkularından kurtulma, affetme ve hayatla barışma üzerine bir değişim hikayesi olan film, başarılı senaryosu ve oyunculuklarının yanı sıra, ilham verici bir yaşam öyküsü.


Kendi hayat hikayesinde, kendisini canlandıran Esra İnal’a filmde; Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş, Salih Kalyon, Sema Poyraz, Devrim Yakut, Şiir Eloğlu, İlknur Boyraz, Demet Gül, Leonie Benesch, Ralph Herforth, Constantin von Jascheroff ve Grit Boettcher’in yer aldığı zengin bir Türk – Alman oyuncu kadrosu eşlik ediyor.
Filmde ayrıca, dünyaca ünlü bestseller “Dört Anlaşma” (The Four Agreements) kitabının yazarı Don Miguel Ruiz kendisini canlandırırken, Yılmaz Erdoğan da derviş rolüyle filme konuk oluyor.

Böcek Film, BKM, GalataFilm ve Barefoot Films’in ortak yapımı “8 Saniye”nin görüntü yönetmenliğini Emmanuel Kadosh üstleniyor.
Müziklerini Meksikalı prodüktör Gustavo Farias’ın bestelediği filmin çekimleri; İstanbul, Berlin, Mardin, Tuz Gölü ve Meksika’da gerçekleştirildi.





Türk – Alman ortak yapımı 8 Saniye, Almanya’da ve Türkiye’de Warner Bros dağıtımında 27 Şubat’ta vizyona girecek.