8.1.15

!f İstanbul aynı anda 34 şehir, 40 noktada!.



Kindergarten Teacher
12 Şubat’ta yola çıkacak 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, yılın merakla beklenen filmlerini Türkiye’ye getirmeye devam ediyor.

Festivalin özel gösterimleri ve etkinlikleriyle yine çok konuşulacak programında bu yıl, alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² özellikle dikkat çekiyor.

!f², !f İstanbul’un festival salonlarını Türkiye’de 29 şehrin yanı sıra Girne, Gümrü, Kudüs, Erivan ve Ramallah’a taşıyacak.

Festivalin son üç günü olan 20-21-22 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gösterilecek 6 film, 34 şehir ve 40 farklı noktada, 15 bin kişiye aynı anda ulaşacak.

Gösterimlerin ardından İstanbul’da yönetmenlerle yapılacak söyleşiler internet üzerinden canlı yayınlanacak ve bu şehirlerdeki katılımcılar da sohbeti izleyip, yönetmenlere soru sorabilecek.


Ödüllü filmler 34 şehirde

Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² kapsamında bu yıl; “Eggs”, “Water Easy Reach”, “Factotum” ve “O' Horten” filmleriyle kendi takipçilerini yaratmış kült yönetmen Bent Hamer’ın o bildik kara mizahından bolca nasibini alan son filmi “1001 Grams/1001 Gram”; İsrailli Nadav Lapid’in Cannes’ın Eleştirmenler Haftası’nda dünya prömiyerini yapan, sarsıcı ve son derece rahatsız edici bir toplum eleştirisi sunan “Kindergarten Teacher/Yuva Öğretmeni”; 2003’te izlediğimiz The Yes Men’den beri aktivizme yepyeni bir soluk getiren, yaptıkları çılgın eylemleriyle bugün bile tartışılan Yes Men grubunun son beş yılına tanıklık eden “The Yes Men Are Revolting/Yes Men İsyanda”; Paris’te sürgünde yaşayan Suriyeli yönetmen Ossama Mohammed’in, Suriye’de yaşayan Kürt yönetmen Wiam Simav Bedirxan’ın internet yoluyla gizlice gönderdiği görüntülerle birlikte yönettikleri “Silvered Water, Syria Self-Portrait/Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi”; Soma Yırcalı köylülerin zeytin ağaçlarının kesilmemesi için verdikleri mücadeleyi konu alan “Ölmez Ağaç: Yırca Direnişi Belgeseli” ve Validebağ korusunun hemen sınırında, yeşil alan olarak ayrılmış küçük bir toprak parçasına dini bir tesis inşa etme kararından sonraki direniş günlerinden seslenen “Validebağ Direnişi” gösterilecek.

1001 Grams

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak ve 26 Şubat’ta Ankara’ya ve İzmir’e uğrayacak. Festival biletleri ise 30 Ocak’ta indirimli ön satışta.

Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com


The Yes Men Are Revolting

!f² nedir?

!f², bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesidir.
İş Bankası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde ve Türkiye’nin önde gelen bulut bilişim servis sağlayıcısı Medianova ile ortaklaşa düzenlenen !f² kapsamında, !f İstanbul’un farklı bölümlerinden 6 film seçilmekte.
Festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen bu 6 film, aynı anda Anadolu’da 29 şehirde ve Girne, Gümrü, Kudüs, Erivan ve Ramallah’taki sinemaseverlere ulaşıyor.





!f²’yi kimler düzenliyor?

!f² filmlerini !f İstanbul seçiyor, gösterimlerin organizasyonunu şehirlerdeki üniversiteler, dernekler, sanat inisiyatifleri ve sivil toplum kuruluşlardan sinemaseverler yapıyor.
Gönüllülüğe dayanan bu işbirliği 6 yıldır kesintisiz sürüyor ve her yıl daha da büyüyor.
Siz de bu sinema ağına katılmak ve kendi şehrinizde !f filmlerinin gösterilmesini sağlamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.





Gösterimler nasıl gerçekleşiyor?

!f² ortağımız olan Türkiye’nin önde gelen bulut bilişim servis sağlayıcısı Medianova, seçilen 6 filmi festivalin son üç gününde ortaklarımıza açıyor ve İstanbul sinemalarıyla aynı anda, internet üzerinden gösterime sokuyor.
Yüksek görüntü kalitesiyle gösterilen bu filmler aynı anda tüm ortak şehirlerde sinemaseverlere ulaşıyor.
İstanbul’daki gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle salonda söyleşi yapılırken ortak şehirlerimizdeki izleyiciler de internet üzerinden bu anı canlı izleyebiliyor ve yönetmene sorularını gönderebiliyor.








2014 !f² ortakları ve gösterim mekânları

Adana Tarihi Kız Lisesi Binası
Adıyaman Adıyaman Gençlik Kültür Evi
Afyon Afyon Kocatepe Üniversitesi Konferans Salonu
Antakya Sade Kahve
Antalya / Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi
Antalya / Kaleiçi N'sin Cafe
Balıkesir / Ayvalık Ayvalık Sanat Fabrikası
Batman Yılmaz Güney Sinema Salonu
Bursa Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi
Bursa / Mudanya Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi
Çanakkale Mahal Sanat ve Yalı Hanı
Çanakkale / Adatepe Taşmektep
Diyarbakır Cigerxwin Kültür Merkezi
Ermenistan / Erivan Media Initiatives Center
Ermenistan / Gümrü Style Art Gallery
Eskişehir Sinema Anadolu
Filistin / Kudüs Al Quds University / Hind Husseini Building
Filistin / Ramallah Institute of Modern Media Sinema Salonu
Gaziantep Nar Sanat Derneği Gösterim Salonu
Giresun Giresun Üniversitesi Konferans Salonu
İzmir / Alaçatı Atatürk Kültür Merkezi
İzmir / Seferihisar Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi
Kastamonu 3 Mart Konferans Salonu
Kayseri Yücel Çakmaklı Film Atölyesi
Kıbrıs / Girne Onar Village
Mardin/Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi Sarya Sahnesi
Mersin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi
Muğla / Bodrum / Gümüşlük Midtown Cinemaximum Bodrum Sinemaları
Muğla / Datça Metamorfoz Sanat Evi
Muş Muş Öğretmen Evi
Nevşehir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi GSF Konferans Salonu
Ordu Ordu Üniversitesi Sempozyum Salonu
Rize / Fındıklı Anka Kitap Kafe
Sakarya Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1
Samsun Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi
Şanlıurfa Ninova Kitabevi
Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi
Tunceli Belediye Gençlik Merkezi
Tunceli / Hozat Hozat Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Salonu
Van Anka Kültür Sanat Merkezi