24.1.15

'Sundance Film Festivali 2015' başladı!.



Bağımsız filmlerin ‘kalesi’ Sundance Film Festivali 2015’de heyecan dorukta!

Türkiye’den sadece yönetmen Tolga Karaçelik’in, “Sarmaşık” filminin yarışmaya hak kazandığı festival, 22 Ocak 2015, Perşembe gecesi, film endüstrisinin önde gelen isimlerinin katılım gösterdiği görkemli bir açılış töreniyle başladı.

1981 yılında Hollywood’un yıldız aktörlerinden Robert Redford tarafından kurulan Sundance Enstitü bünyesinde gerçekleştirilen Sundance Film Festivali, dünyanın en önemli beş festivali arasında yer alıyor.

Bu yıl 29.su düzenlenen festivale, toplam 4500’ü uzun metraj olan toplam 12.000 film başvurusu arasından ilk 12’ye seçilerek katılma hakkı elde eden Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık”ı, ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen festival, 22 Ocak 2015, Perşembe gecesi görkemli bir açılış ile başladı ve 1 Şubat 2015 tarihine kadar devam edecek.


Tolga Karaçelik ile Bilge Elif Turhan tarafından, Insignia, Cine - Chromatix KG, Jomami ve Kala Film ortak yapımcılığında hayata geçirilen Sarmaşık'ın yarışacağı, dünyanın en önemli beş festivalinden biri olan Sundance Film Festivali için heyecan dorukta.

SUNDANCE FİLM FESTİVALİ

Ünlü aktör Robert Redford tarafından 1981 yılında kurulan Sundance Enstitü'sünce her yıl ABD'nin Utah eyaletinde gerçekleştiriliyor.
İlk olarak Birleşik Devletler Film Festivali (United States Film Festival) adı altında 1978 yılında kurulan ve Redford’un, 1985 yılında Sundance Enstitü bünyesine dahil ettiği festival, 1991 yılında da resmen isim değişikliği ile Sundance Film Festivali olarak anılmaya başladı.
John Cooper’in festival direktörlüğünü yürüttüğü yılın A klasman ilk büyük film festivali olan Sundance Film Festivali dünyanın en iyi beş film festivali arasında yer alıyor.


“SARMAŞIK”

Sarmaşık, bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor.

Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin, montajını Evren Luş’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Seyithan Özdemir de performanslarıyla göz dolduruyor.