15.2.15

Kod Adı K.O.Z. :: Ak Kaşıklar Paralellere Karşı


"Kod Adı K.O.Z sinema filminde başlıca, yargı ve polis teşkilatındaki yapılanma; MİT Müsteşarının ifadeye çağrıldığı gece; Gezi olayları; 17 Aralık döneminde MİT tırlarına yapılan operasyonlar; 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla birlikte neyin hedeflendiği; savcı ve hâkimlerin imza attığı hukuk cinayetleri başta olmak üzere pek çok konu başlığı yer almaktadır.

Devlet içerisinde devlet kurma çabası; bu konuda uluslararası güçlerle yapılan işbirlikleri; oluşturulan kadroların kimlere hizmet ettiği.

Kod Adı K.O.Z , devlet düşmanlarının iç yüzünün ortaya çıkarılmasını amaçlayan bir sinema filmi olma iddiasıyla sinemaseverlerle buluşuyor. 

Filmin ana fikri ise hiçbir güç ve yapının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni parçalayamayacağıdır.

İstihbarat Müsteşarı’na düzenlenen komplo, Kainat İmamı Mehdi Efendi’nin kurduğu sistemle ülkede yaşatmayı planladığı ayaklanmalar, biri emniyet mensubu, diğeri gazeteci olan iki kardeşin paralel yapı sebebiyle ayrılan yolları, yerli Borsa yazılımı yapan mühendislerin başına gelen inanılmaz olaylar gibi ilginç konular işleyen film, bir nevi yakın geçmişte yaşananları da anlatan bir belgesel niteliği taşıyor."



Kod adı, 'K.O.Z.' değil de 'Yav Hee He' olsa daha isabetli olacak bir işle karşı karşıyayız, sayın seyirciler..

Onlar, memleketleri için güzel güzel çalışır, devleti de tıkır tıkır yönetirken; birdenbire ortaya çıkan ve bir virüs ordusu misali tüm kurumlara sızan, Kainat İmamı Mehdi Efendi'nin -maklubeyle bi güzel beslenmiş- askerleri, devleti ele geçirmeye başlarlar..


Şanlı hükümetimiz şaşkındır; bu adamlar da nerden çıkmıştır..
'Hem vallahi, hemi de billahi' hiç tanımadıkları bu adamları devletin kadrolarına bir bir yerleştirenler belli ki dış güçler olup, onların başını da Büyük Britanya çekmektedir..

Öyleyse, yeniden Milli Mücadele'nin tam zamanıdır..
Ey vatanseverliği tescilli 'Sütten Çıkmış Ak Kaşıklar', yürüyün şu vatan haini Paralellerin üzerine!. Temizleyelim devleti Mehdi Efendi’nin adamlarından, dolduralım kendi tosunlarımızla bütün kadroları..


Her şeyi Paraleller yaptı yahu, her şeyi..
Daha sonra Başbakan, "Polise talimatı ben verdim, ben!" diye meydanlarda bağırsa da, hiç önemli değildir..
Biz ne diyorsak odur..

Talimatları veren de, yerine getiren de hep Paralel'dir..
MİT -pardon- TİT müsteşarımızı onlar ifadeye çağırmış, 'insani yardım' taşıyan TIR'larımıza onlar el koymuştur; Taksim'e kurdurdukları çadırları daha sonra yakarak, Gezi Olayları'nı da onlar başlatmıştır..
Zaten -siz bilemezsiniz- Yazıcıoğlu'na falan suikastları da onlar yapmış, Hrant Dink'i de onlar öldürmüştür..


Bu arada film, malum kişinin göründüğü her sahnede -doğal olarak- yıkama yağlama servisine dönüşür..
Halktan kimselerin ortalıkta görünmediği -yani yanına sokulmadığı- bir yerde, Beyefendi'nin aşka gelip de, kendisinin halkın içinden geldiğini, ölümden korkmadığını hatırlatması ve "Benim en güvenli olduğum an, halkımın arasında olduğum andır." demesi, ne de hoştur..

Hatta, cami önünde simit satıp, çay demleyen, Başkan'ımızdan da adeta evliya muamelesi gören Emin Emmi'den helâllik istemek, nasihat dinlemek gibi, onun fıtratına tamamen ters mizansenler uydurmak, ne de boştur..


Kod Adı K.O.Z., hamasetin son perdesinden kitlesine seslenen, müsameremsi diyaloglarla süslü kötü oyunculuklarla, duygu sömürüsünün cıcığını çıkaran, hep duyduğumuz resmi yalanlara, resimli yalanlarla destek çıkan bir film..

Paralel yapının ipliğinin pazara çıkarıldığı ve o vatan hainlerinin yüzlerine karşı nutukların atıldığı sahnelerin, süresi içine özenle dağıtıldığı film, tam da bu bölümlerde -zaten bu gaza gelmeye çoktan hazır- seyircisinden gelecek, alkışı beklemektedir..


Hükümetten yana güçler tüm ciddiyetleri ve bakımlı halleriyle birer örnek vatandaşken, ABD'den işleri karıştıran Mehdi Efendi başta olmak üzere bütün Paraleller yamuk yumuk, bakımsız, hatta komik tiplerden oluşmaktadır..

Kod Adı K.O.Z. sadece bir film değil; mevcut hükümeti, sinema yoluyla da aklama, paklama ve sütten çıkmış ak kaşık haline getirme operasyonu..

Hem de yandaş Havuz Medyası aynı şeyi istisnasız her gün, kendi dezenfektan ve parlatıcı dolu havuzunda sanki yeterince yapmıyormuşcasına, müthiş bir coşku ve hevesle..

Haydi sinemalara.. Hüloooğğğ!.



Kod Adı K.O.Z.

Yönetmen: Celal Çimen
Senaryo: Parantez Yazı Grubu
Oyuncular: Cem Kurtoğlu, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Hakan Ural, İskender Bağcılar
Yapım: 2015, Türkiye, 114'

/5



10 yorum:

  1. Adsız25.2.15

    Yarum harika...Filim berbat

    YanıtlaSil
  2. 1 yılda bu ne hız..senaryo,oyuncu seçimi,film şirketi. bunların toparlanması çekimler..filmi işlemek..lan ne ara düşündünüzde film çekdiniz. elin adamı 13 yıl bekliyor.

    yani sonucunda ne ara inandınızda hırsız olmadıklarına film çekdiniz.

    YanıtlaSil
  3. tamamen bir fiyasko!!!!

    YanıtlaSil
  4. Kurgusu berbattı paraya yazık oldu..

    YanıtlaSil
  5. Adsız25.2.15

    Fetih 1453 ten aldığım gazla Çanakkale 1915 e girip hayatımın en kötü tecrübesini yaşadığımı düşünürken bu çıktı bir de başımıza. Arkadaş ısmarlaması ve zorlamasıyla gittiğim film, Amerikanın ülkesini propaganda yapan filmlerini andıran bir prodüksiyon beklerken, kaş yapayım derken iki kaşının arasına sıkan bir projeyle karşı karşıya kalmak sizde de sinema fobisi oluşturabilir. Bilginize.

    YanıtlaSil
  6. Adsız26.2.15

    CALDIKLARI PARALARLA YAPMISLARDIR BU FILM MI ?
    TIPKI 3. HAVAALANI GIBI !
    TIPKI 3. KOPRU GIBI !
    TIPKI MARMARAY GIBI !
    BU PARALELCILERIN YAPTIGI EN IYI SEY
    HIMMET TOPLAMAK VE O PARALARLA SEFA SURMEK...ISTE MAZLUMUN AHI BOYLE YERDE KALMAZ, O PARALAR BOYLE CIKAR...KARALAMAKTA USTUNUZE YOK...
    FILM ISE BI HARIKA VE OLAGAN USTU...BIR COK KONUYA DEGINILDI , HEPSINE AYRI AYRI FILM CEKMEK LAZIM KI BU HASHASILERI ANADOLU MILLLETI DAHA IYI TANIYIP AYDINLANSIN...ALLAH BOYLE BEDDUSYI DONDURUR SAHIBINE VERIR...

    YanıtlaSil
  7. Adsız5.3.15

    Bu filme guzel diyen arkadas bence bi daha sinemaya gidipte sinemalari kirletmesin. Doktora gidip goz ameliyati olsun, hatta gitmisken beyniniee aldirsin, cunku kullanmiyor bu filmi izlerken bile

    YanıtlaSil
  8. hayatımda gördüğüm en berbat film, anadolu çomarları inanır anca :)))))

    YanıtlaSil
  9. Berbat film akp nin caldigi paralalrla yapilmis yada karsiliginda yapan yandasa ihale verilecegi film namussuz kopru havalimani yapan limak cengiz yasal dinlemeyle ortada hirsizliklari hale akp ye inanan ... Var mi serefsizler neyi savunuyorsunnuz hirsiz gunahkarlar

    YanıtlaSil
  10. Adsız8.7.16

    Haşhaşilerin çok zorunda gitmiş. Siz Gidin Papa'nın eteğine öpüp kafir Hazret diye hitap edin.

    YanıtlaSil