21.3.15

'Köprüde Buluşmalar'a katılmaya hak kazanan proje ve filmler



34. İstanbul Film Festivali kapsamında, Anadolu Efes’in desteğiyle düzenlenen ve Türkiye’den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, 11-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Köprüde Buluşmalar kapsamında, uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’ne katılmaya hak kazanan projeler ve filmler belli oldu.
15-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek atölyelerin ardından, uluslararası jürinin belirleyeceği projelere ve filmlere ödülleri 16 Nisan Perşembe akşamı düzenlenecek törende verilecek.

Ödül töreninde, Film Geliştirme Atölyesi’nden seçilecek projelere, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı 10.000 dolar Destek Ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü, Fransa Ulusal Film Merkezi (CNC) 10.000 Avro Destek Ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü takdim edilecek. Yapım Aşaması Atölyesi’nden jürinin belirleyeceği filmlerin yapımcılarına Color-ist  Ödülü, Başka Sinema Ödülü ve Efes Ödülü (10.000 Amerikan doları) verilecek.

Bu yıl 10’üncü yaşını kutlayan Köprüde Buluşmalar, düzenlenmeye başladığı 2006 yılından bu yana 30 film projesinin tamamlanmasına yardımcı oldu ve 36 farklı projeye 430 bin Euro’ya yakın kaynak yarattı. Köprüde kapsamında Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından  pek çok proje bu yıl da desteklenmeye devam edilecek.

Köprüde Buluşmalar kapsamında 12-17 Nisan tarihleri arasında Akbank Sanat’ta isteyen tüm film profesyonelleri ve sinemaseverlerin katılabileceği ücretsiz paneller de gerçekleştirilecek.

Senaryo danışmanı Anita Voorham, proje danışmanı Tobias Pausinger, İsrail Film Fonu Yöneticisi ve yapımcı Katriel Schory, Everyday Rebellion filminin yönetmen ve yapımcısı Arash T. Riahi, Pazarlama Danışmanı Xristina Pelekani ve Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Tuğçe Taçkın gibi isimlerin konuşmacı olarak katılacağı panellerle ilgili ayrıntılı bilgileri  film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden takip edebilir, katılım için onthebridge@iksv.org adresine e-posta atabilirsiniz.



Film Geliştirme Atölyesi 

Seçici kurulu tarafından değerlendirilen 120 başvuru arasından seçilen uzun metraj 8 kurmaca ve 2 belgesel projesi, Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne katılmaya hak kazandı.
Bu yıl ilk kez seçilen projelerin yapımcı, yönetmen ve senaristlerine uluslararası eğitmen ve sinemacılar tarafından atölyeler öncesinde bir eğitim de verildi

Film Geliştirme Atölyesi'ne seçilen projeler:
• Anons /  Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun - Yapımcı Halil Kardaş  (kurmaca)
• Av /  Yönetmen Emre Akay -  Yapımcı Emre Akay, Tolga Topçu, Chad Öztürk (kurmaca)
• Bir Baba ve Oğlun Ölümü / Yönetmen Zekeriya Aydoğan - Yapımcı Erhan Örs (kurmaca)
• Çarpık Ev /  Yönetmen Sinem Sakaoğlu, Yapımcı Çiğdem Mater (kurmaca)
• Hafiye / Yönetmen Mehmet Sait Korkut, Yapımcı Çekdar Erkıran (kurmaca)
• Hayatı Beklerken Yönetmen Ayşe Toprak, Yapımcı Cem Doruk (belgesel)
• Herşey O.K. / Yönetmen Theron Patterson,- Yapımcı Armağan Lale (kurmaca)
• Iguana Tokyo / Yönetmen Kaan Müjdeci -  Yapımcı Yasin Müjdeci, Nazlı Kilerci (kurmaca)
• Ruhun Uyanışı / Yönetmen Tarık Aktaş - Yapımcı Güneş Şekeroğlu, Rüya Arabacı (kurmaca)
• Yanlama /  Yönetmen - Yapımcı Dağhan Celayir (belgesel)


Yapım Aşaması Atölyesi 

Seçici kurulunun 18 başvuru arasından seçtiği 4 kurmaca ve 1 belgesel film,  post prodüksiyonu devam eden uzun metraj filmleri ve belgeselleri desteklemek amacıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenecek atölyeye katılmaya hak kazandı.

Work in Progress'e seçilen filmler:
• Ben Apaçi Değilim / Yönetmen Aytunç Akad - Yapımcı Cahit Binici, Onur Koçak, Yekta Kurtcebe
(İkinci Parti Prodüksiyon)
• Gizli / Yönetmen Ali Kemal Çınar -  Yapımcı Çekdar Erkıran
(Layen Film)
• Kadir ve Kardeşleri / Yönetmen Emin Alper -  Yapımcı Nadir Öperli, Enis Köstepen, Cem Doruk
(Liman Film)
• Mavi Bisiklet / Yönetmen Ümit Köreken - Yapımcı Nursen Çetin Köreken
(Drama Film Prodüksiyon, ortak yapımcı Leontine Petit - Hamster Film)
• Toz Bezi / Yönetmen Ahu Öztürk - Yapımcı Nesra Gürbüz, Çiğdem Mater
(Ret Film, ortak yapımcı Marie Gutmann - Meroe Film, Stefan Gieren - Storybay)