26.4.15

Annie :: Sana kızım diyebilir miyim?


Annie, ebeveynleri tarafından, bir gün onun için geri gelecekleri sözüyle terk edilmiştir ve o zamandan beri de kötü üvey annesi Miss Hannigan (Cameron Diaz) ile zor bir hayatı olmuştur. 

Ancak, Annie için her şey değişmek üzeredir; New York belediye başkanı adayı olan Will Stacks (Jamie Foxx), son derece zeki Başkan Yardımcısı Grace (Rose Byrne) ve kampanya danışmanı Guy (Bobby Cannavale)’ın önerisi ile, adaylık kampanyasına Annie’yi de dahil eder. 

Nesillerdir severek izlenen bir Broadway klasiği olan Annie, komedi tarzında bir güncel yorumla sinema perdesine taşındı. 

Yedi dalda Tony Ödülü kazanmış olan Annie, orijinal şovun klasik karakterlerini günümüzde geçen modern bir hikayede karşımıza getiriyor. 




Para, şöhret, kariyer ve makam hırsıyla gözleri kararmış, kalpleri katılaşmış insan evlatlarına, iyiliği, güzelliği ve de sevgiyi hatırlatarak "İnsan ol ulan insan!" diyen filmin yönetmeni Will Gluck, bundan önceki sinema filmi Friends with Benefits (2011)'de de olduğu gibi, vasatı aşamayan işlerle kariyerini sürdürmeye devam ediyor..

Klişelerle donanmaktan mutlu bir masal, gerçekliği yerlerde sürünen bir Broadway klasiği olan Annie, sadece bencileyin müzikal sevenleri oyalayıp eğlendirebilecek düzeyde bir film..




Quvenzhané Wallis'in oyunculuğu ve sempatikliğiyle çok şey kattığı filmde, Jamie Foxx idare ederken, şaşırtıcı bi şekilde, bir nevi 'Banu Alkan' haline gelmiş Cameron Diaz'ın rol kesmesi ise, ibret ve ilgiyle izleniyor..

Annie

Yönetmen: Will Cluck
Senaryo: Will Gluck ve Aline Brosh McKenna
Kitap: Thomas Meehan
Oyuncular: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas ve Cameron Diaz
Yapım: 2014, ABD, 118'

 /10