23.7.15

Ant-Man



Marvel Evreni’nin bir sonraki evrimi, Yenilmezler ekibinin kurucu üyelerinden birini, “Ant-Man” ile büyük ekrana taşıyor.

Boyunu küçülterek gücünü arttırma gibi inanılmaz bir kabiliyete sahip olan uzman hırsız Scott Lang, içindeki kahramanı kucaklamalı ve akıl hocası Dr. Hank Pym’e, Ant-Man kostümünün ardındaki sırrı, yükselen tehlikelere karşı koruması konusunda yardım etmeli.
Tüm engellere rağmen, Pym ve Lang dünyayı kurtaracak bir plan yapmak zorundalar.

Marvel’ın “Ant-Man” yapımında Paul Rudd, Scott Lang namı-diğer Ant-Man; rolünde karşımıza çıkıyor.
Evangeline Lilly, Hope Van Dyne; Corey Stoll, Darren Cross namı-diğer Yellowjacket; Bobby Cannavale, Paxton; Michael Peña, Luis ve Michael Douglas ise Hank Pym rolünde yer alıyor.
Peyton Reed’in yönetmenliğini yaptığı ve Kevin Feige’in yapımcılığını üstlendiği, Marvel’ın yüksek tansiyonlu macera yapımı “Ant-Man,” 17 Temmuz 2015’te gösterime girdi.

Bundan Büyük Kahraman Olmaz

Marvel Stüdyoları, Marvel Sinematik Evreni’nine ve beyazperdeye bu sefer Yenilmezler ekibinin temel üyelerinden birini, Karınca Adam’ı getirmeye hazırlanıyor.
Marvel, çizgi romanlarında Hank Pym ve Karınca Adam’ı ilk kez 1962’de Büyüleyici Masallar #27 (Tales to Astonish #27) ile okuyucularına ulaştırırken Pym daha sonra Yenilmezler ile ilk çıkışını 1963’te Yenilmezler #1 (Avengers #1) ile yapmıştı.
Pym’in, “Pym Parçacığı” adını verdiği bir kimyasal madde bulması ve ardından boyunu küçültüp insan üstü güçlere sahibiyle başlayan hikayede ayrıca bu teknolojinin gelişmesiyle karıncalardan ordu kurarak onları kontrol edebilme yeteneğine de kavuşması konu ediliyor.


Marvel Sinematik Evreni’nin yeni ve aksiyon dolu bu macerası bizlere, daha sonradan Doktor Hank Pym’in canlıları küçültüp bir yandan da güçlenmesini sağlayan serumuna maruz kalan usta hırsız Scott Lang’i Karınca Adam olarak sunuyor.
Hikayenin devamında Lang, Karınca Adam kostümünün de yardımıyla içindeki kahramanı keşfeder ve Pym’in sırrını giderek büyüyen tehlikelerden saklaması için büyük çaba sarf eder.
Yer yer aşılması imkansız gibi görünen engellere rağmen Pym ve Lang bir soygun planı yapıp dünyayı kurtarmak zorunda kalır.

Scott Lang karakterinde izleyeceğimiz Marvel’ın Karınca Adam’ı Paul Rudd’a (“I Love You Man”, “Role Models”) filmde ayrıca Hank Pym’in kızı Hope van Dyne rolünde Evangeline Lilly (“The Hobbit: The Desolation of Smaug”, “Lost”) Darren Cross rolünde Corey Stoll (“House of
Cards”, “The Bourne Legacy”), Paxton rolünde Bobby Cannavale (“Chef”, “Blue Jasmine”), Luis rolünde Michael Peña (“End of Watch”, “American Hustle”), Dave rolünde Tip “T.I.” Harris (“American Gangster”, “Identity Theft”), Gale rolünde Wood Harris (“Above the Rim”, “Remember the Titans”), Maggie rolünde Judy Greer (“13 Going on 30”, Dawn of the Planet of the Apes”), Kurt rolünde David Dastmalchian (“The Dark Knight”, “Prisoners”) ve Doktor Hank Pym rolünde Michael Douglas (“Behind the Candelabra”, “Wall Street”) eşlik ediyor.

Peyton Reed’in yönetip yapımcılığını Kevin Feige, yürütücü yapımcılıklarını da Louis D’Esposito, Alan Fine, Victoria Alonso, Michael Grillo, Stan Lee ve Edgar Wright’ın üstlendiği Karınca Adam’da senaryoyu yazanlar Edgar Wright ve Joe Cornish’ken, sinemaya uyarlama görevinde de yine Edgar Wright ve Joe Cornish’in yanında Adam McKay ve Paul Rudd da yer almış.


Yönetmen Peyton Reed’in kreatif ekibinde ayrıca Oscar ödüllü sinematograf Russell Carpenter (“Titanic”, “21”), prodüksiyon tasarımcısı Shepherd Frankel (“Identity Theft”, “Horrible Bosses”), kurgucular Dan Lebenthal (“Thor: The Dark World”, “Iron Man”) ile Colby Parker Jr. (“Lone Survivor”, “Battleship”), kostüm tasarımcısı Sammy Sheldon Differ (“X-Men: First Class”, “Kick-Ass”), görsel efekt sorumlusu Jake Morrison (“Thor: The Dark World”, “The Lord of the Rings: Two Towers”) ve altı Oscar adaylığı bulunan özel efekt uzmanı Daniel Sudik (“Captain America: The Winter Soldier”, “The Avengers”) yer alıyor.

MARVEL SİNEMATİK EVRENİ

2015 yılında Marvel Stüdyoları “Yenilmezler: Ultron Çağı” ile hayranlarını ve eleştirmenleri büyüleyecek nitelikte bir gişe rekortmeni film daha çıkarmış oldu.
Film seyirci sayısında açılış haftasında dünya çapında 191 milyon kişiye ulaşırken hasılatta da 1.2 milyar doları görmüştü.

2014’te Marvel Stüdyoları yine yılın en çok hasılat yapan iki filmi, “Kaptan Amerika: Kış Askeri” ve “Galaksinin Koruyucuları” ile sırasıyla 333.2 ve 772.8 milyon dolar hasılat elde etmişti.
“Kaptan Amerika: Kış Askeri” ilk haftasında, nisan ayı içinde rekor kırarak 95 milyon dolar gelir elde ederek beğeni toplamıştı.

2013 yılında Marvel’ın gözde filmleri “Thor: Karanlık Dünya” ve “Demir Adam 3” ile yine sırasıyla 644 milyon ve 1.2 milyar dolar açılış haftası hasılatı elde etmişti.
2012’de Marvel’ın heyecanla beklenen Yenilmezler serisinin ilk filmi açılış haftasında 207.4 milyon dolar hasılat elde ederken dünya çapında eriştiği 1.5 milyar dolarlık gelirle Disney’in tüm zamanlarda çıkardığı en kazançlı film olma unvanını eline geçirdi.


Marvel Sinematik Evreni’nin gişe rekortmeni diğer filmleri de yine “Thor”, “Kaptan Amerika: İlk Yenilmez”, “Demir Adam”, “Demir Adam 2” ve “Muhteşem Hulk” oluyor.

Marvel Stüdyoları sorumlusu ve Karınca Adam’ın yapımcısı Kevin Feige, Marvel’ın, durmaksızın genişleyen evrenindeki sayısız kahramanının neden her sefer gişede rekorlar kırdığını şu şekilde açıklarken; “Marvel olarak birincil görevimiz her zaman karakteri, filmin özünü ve karakterin konuyla olan bağlantısının yanında kusurlu yanlarını öne çıkarmayı özenle sunmaktır”, “Seyircinin bu karakterleri özümseyip onlara bu yolculukta eşlik ettiğini gördüğümüz için çok şanslı ve minnettarız” diyerek sözlerine devam ediyor.

Marvel Stüdyoları’nın eş başkanı Louis D’Esposito, Marvel Sinematik Evreni’nin farklı yönlerde ilerlemesinin neden çok kritik olduğunu açıklıyor; “Başladığımız her film serisinin kendi içinde giderek daha taze kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Ama ayrıca diğer yandan da filmlere yeni karakterler de katıyoruz. Bence filmleri farklı yönlere çekerken aynı anda izleyicilerin yeni karakterleri de benimseyebilmesini sağlayabildiğimiz için çok ince bir çizgi üstünde başarıyla ilerleyebildiğimizi düşünüyorum.” derken sözlerine “Marvel Evreni’nde çok fazla karakter var ve yeni çizgi romanlardan beyazperdeye bunları taşıması herkes için eğlenceli deneyimler oldu ve olmaya devam ediyor.” şeklinde devam ediyor.


Yeni bir film serisi yaratırken söz konusu sürecin işleyişinde ilk adım, Karınca Adam’da olduğu gibi hikayenin, Marvel Sinematik Evreni’nde nasıl konumlanacağına karar vermek oluyor.
Yıllardır süregelen bu evrende kendini yabancı hissettirmeyecek, seyirci ve kritikler tarafından hoş karşılanacak bir yerden giriş yapması gerekiyor.
“Galaksinin Koruyucuları’nda yaşanan büyük başarının bize gösterdiği etkilere bakılırsa seyircinin filmi kucaklaması için karakterlerin çok tanınmış isimler olmasına gerek yok. Yeter ki film iyi olsun.” diyen yapımcı Kevin Feige ayrıca, “Seyirciler yeniliklere her zaman açıktır ve Marvel logosunu gördükleri zaman, Sinematik Evren’in bir parçasını izleyeceklerini bildikleri zaman karakterleri tanıyor olsunlar, olmasınlar, güvenilir, kaliteli, yenilikçi ve beklenmedik bir yapımla karşı karşıya olacaklarını iyi biliyorlar. Karınca Adam ile Sinematik Evren’e hem yeni hem de zaten uzun yıllardır bilinen bir karakter kazandırdığımız için her iki yönden de elimiz sağlam.” sözleriyle devam ediyor.

YÖNETMEN İŞ BAŞINDA

Hikayeyi ve yeni film serisini beyazperdeye taşıyan isim yönetmen Peyton Reed oluyor.
Hayatı boyunca Marvel filmlerinin ve çizgi romanlarının hayranı olan usta yönetmen bu seri özelinde en çok hoşuna giden kısımları açıklarken, “Karınca Adam oldukça ilginç bir hikayeye sahip çünkü çoğu insanın bilgisi olmasa da asıl Yenilmezler ekibinin bir üyesi. Kahraman vasıflarının Hank Pym’den Scott Lang’e geçmesi karakterler arasında büyük bir dinamik farklılığın oluşmasına da neden oluyor. Bu, klasik bir Marvel dinamiği ancak şimdiye kadar Sinematik Evren içinde böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştık.” sözlerini sarf ediyor.


Ayrıca yönetmen, “Marvel çizgi romanlarının gümüş çağında büyüyen ve ölçülemeyecek kadar çok zamanımı bunlarla geçiren bir çocuk olarak ilgimi her zaman en çok içinde Karınca Adam’ın da olduğu Yenilmezler serisi çekmişti. Çok çok küçük bir boyuta inebilen ve bu boyuttayken farklı çeşitlerde karıncalara hükmedebilmesi gibi aptalca görünen bir güce sahip olması ama sayıca fazla oldukları için büyük işler başarabilen ordularıyla Scott, işleri her zaman sıra dışı tutabilmeyi bilen bir karakterdi.” diyor.

Yapımcı Kevin Feige, “Marvel’ın Karınca Adam’ını yönetmesi için Peyton, kusursuz bir tercihti. Yıllar içinde onunla pek çok kez bir araya geldim ve konuştum, ve çok iyi anlaşabileceğimizi zaten görmüştüm. Peyton listemizin en üstünde bulunuyordu, böyle bir fırsat da doğunca film için gerçekten içimize sinecek bir tercih yapabileceğimizi anladım. Etkisini derhal göstermeye başladı ve hikayeye de, gidişata da yeni etmenler katmasını bildi.” derken sözlerine, “Peyton en başından beri karakteri çok iyi anladı, içinde bulunduğu dünyayı anladı ve hepsi bir yana, Peyton Reed’den daha büyük bir Karınca Adam hayranı bulabilmemiz de zaten mümkün değildi. Bu tür filmleri, tarihiyle, sinematik geçmişiyle birlikte severek bilgi sahibi olan, daha okul sıralarındayken Yenilmezler karakterlerini gece gündür karakalemle çizecek kadar hayran olmuş birinin bu filmle çalışması zaten kaçınılmazdı. Daha lisedeyken kendini Karınca Adam olarak çizermiş mesela. Bu, filmle arasında nasıl bir bağlantı olmuş olabileceğini yeterince açık ediyor zaten.” şeklinde devam ediyor.



KARINCA ADAM İÇİN OYUNCU SEÇİMİ

Marvel’ın Karınca Adam serisinde ana karakter için babalık, yol göstericilik ve terk edilmişlik gibi temalar çok büyük bir yer kaplıyor. Hank Pym ve Scott Lang’in üzerinde dönen hikayede, bu ikilinin arasındaki ortaklıktan da öteye giden ilişkide ikili gündelik zorlukların ve engellerin içinde küçük çaplı bir baba-oğul bağlantısı da kuruyor.

“Bu filmin hikayesinin her zaman iki yönünün olduğunu düşünmüştük. Bir kısmında hep, genç karaktere babalık edip yol gösteren bir yaşlı karakter vardı.” diyen Kevin Feige, “Çizgi romandan doğruca aktarıldığı üzere yaşlı karakter olan Hank Pym’e, genç karakter Scott Lang, filmin hikayesinin temelini oluşturacak şekilde eşlik ediyor.” sözleriyle devam ediyor.

Yapımcı ayrıca, “Scott Lang iyi kalpli, espri anlayışı olan, geçmişte yaptığı yanlışları düzeltip her şeyden çok sevdiği kızı Cassie ile arasını eski haline getirmeye çalışan bir karakter. Garip hal ve tavırları dolayısıyla eşinden ayrılmış ancak son bir iş yaparak her zaman olmak istediği gibi bir baba olarak eski eşine ve kızına karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek istiyor. Ne yazık ki bu işin içinde bir soygun bulunuyor. Soyacağı evde, elde ettiği güçleri insanlığın iyiliği için kullanmayı kendisine nasihatleyen Hank Pym’e ait.” sözleriyle filmin konusuna biraz açıklık getiriyor.


Scott Lang karakterini beyazperdeye taşıyacak oyuncunun seçimi için ekip Paul Rudd’u seçiyor.
Komedi filmlerinin tanıdık simalarından Rudd için Marvel Sinematik Evreni’ne katılmak görünüşe göre oldukça heyecan uyandıran bir gelişme olmuş.
“Marvel’ın filmleriyle insanlar üzerinde bıraktığı etki gerçekten inanılmaz. Bu filmde öğrendiğim tek bir şey varsa o da Kevin Feige’in çılgın bir bilim adamı gibi, içgüdüleriyle de birlikte bu tarza getirdiği yenilikler ve verdiği doğru kararları görebilmem olmuştur.” diyen Rudd, “Marvel’da tanıştığım herkes yaptığı işi çok seviyor ve çizgi romanların da ayrıca büyük hayranı. Karakterleri de hikayeyi de önemsiyorlar. Her şeyin yolunda gitmesini sağlayan da işte bence asıl budur.”

Rolüne açıklık getirirken Rudd şu sözleri sarf ediyor; “Filmin başlarında karakterim Scott Lang hapisten çıkıyor. Ne Karınca Adam hakkında bir bilgisi, ne de Hank Pym’le bir ortaklığı var. Diğer yandansa Pym, Lang’i, içindeki kötü yanları görerek biraz dışlıyor. Art niyetle yaptığı hareketleri gözlemliyor. Scott eski alışkanlıklarına başvurmasını gerektirecek bir senaryo tasarlayarak hayatta değer verdiği tek şey olan kızına bakabilmek için para çalmak adına Hank’in evine giriyor ancak bilmediği bir şey var. O da Hank’in düzenlediği daha büyük çaplı bir senaryo. Böylece ikilinin dünyaları kesişiyor ve Scott, Pym’e, istediği bir şeyi doğru yollardan çalabilmesi için kostümü kullanmayı öğretmeye karar veriyor.”

Rudd’a göre bu film, Adam McKay’le ortak yürüttüğü çalışma sayesinde senaristlik meziyetlerini geliştirebilmek adına da kendisine büyük katkı sağlamış.
Böylelikle oyuncu, karaktere çok daha derinlemesine bürünebilmiş ve bunun üzerine “Karınca Adam’da senaryo grubunda yer almam bana karakterlerin tamamı hakkında fazlasıyla fikir vermesi açısından büyük katkı sağladı.” sözlerini sarf etmiş.


“Karakterlerin motivasyonlarını, geçmişlerini, senaryodaki konumlarını ve benim karakterimi etkileyebilecek kararlarını bir arada düşünebiliyordum. Bu da hikayenin tamamı hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilmemi sağladı.” diyen Rudd için yönetmen Peyton Reed, “Karınca Adam’da bizi en çok heyecanlandıran detaylardan biri de başrol için Paul Rudd’un seçilmiş olmasıydı.” sözlerini sarf ediyor ve şu şekilde devam ediyor;
“Bu rol için Paul’dan daha beğenilesi bir oyuncu olamazdı. Ayrıca bu karakter Paul’ü, eski bir hükümlü ve hırsız olarak tarzının dışına çıkararak, çoğunlukla komedi işlerinde yer almış birini farklı yönlerden motive etmeyi bilmişti. Bence seyirciler onu daha önce görmedikleri bir rolde izlerken fazlasıyla keyif alacaktır.”

Michael Douglas içinse, Marvel’ın Karınca Adam kadrosuna katılmak usta oyuncunun ününe ün katmış.
“Karınca Adam’dan önce çocuklarımın gözünde kariyeri olmayan bir oyuncuydum. İlgilerini çekecek hiçbir filmde oynamamışım. İki Oscar ödülümün gözlerinde hiçbir değeri yoktu. Şimdi yeterince havalı bir baba oldum. Oğlum da arkadaşları da beni havalı biri olarak görüyor. Ve ilk kez oğlumdan bir filmim için “Baba, galaya gelebilir miyiz?” dediğini duydum.


“Hank Pym karakteri için oyuncu seçmeleri listesini elimize aldığımızda Michael Douglas’ın ismini gördük. Kevin ve Brad’le birlikte üçümüz birbirimize baktık ve ‘Sence Michael Douglas’ı ikna edebilir miyiz? Denemeye bile cüret edebilir miyiz?” diye sordum. Sonuç olarak ettik ve kendisi filmin en heyecan verici unsurlarından birisi oldu.” diyen yürütücü yapımcı Louis D’Esposito, “Biraz sıkı çalışma gerektirdi ama artık Marvel markası daha prestijli ve gerekli roller için olabilecek en iyi oyuncuları seçmek eskisinden daha kolay. Daha önce Michael ile ‘Temel İçgüdü’ filminde çalışmıştım ve birbirimizi oldukça iyi tanıyoruz. Bir kere toplantı yaptık ve onun hemen sonrasında Marvel ailesine katıldı. Ayrıca Paul Rudd’la birlikte çalışacağı için de büyük heyecan duyuyordu.” sözleriyle eklemede bulunan yönetmen Reed, “Michael Douglas, 10’larca yıldır kariyerinde birbirinden farklı muhteşem rollerle her yönetmenin ve yapımcının çalışmak isteyeceği bir oyuncu haline geldi. Film içinde Scott Lang’in akıl hocalığı rolünü üstlenecek kişiyi böyle bir oyuncunun oynayacak olması herkes için bir lütuf ve Michael Douglas bu karakteri istediğimizden de yukarı taşımayı başardı.” şeklinde devam ediyor.

Douglas’a göre karakteri Hank Pym, “Espri anlayışı olan, biraz bıyık altından gülen, insanları sınamayı seven biri. Başarılı bir bilim insanı olduğu kesin ancak bunun yanında askeri seviyede silah eğitimi de mevcut. Artık yerini alabilecek birini ararken karşısına eski hükümlü Scott Lang çıkıyor ve Karınca Adam’ın bütün meziyetlerini ona öğretmeye karar veriyor.”


Rudd’a göre böylesine efsanevi bir isimle birlikte aynı filmi paylaşmak oldukça heyecan vericiymiş.
Ve “Michael’la bu filmde birlikte oynamak tarifsiz bir heyecandı. Oynamaya karar verdiğinde hem film için, hem de çizgi romanının hayranları için harika bir gün olmuştu. Adam McKay ile senaryonun üstünden geçerken filme ne kadar olumlu katkı yapacağını biliyordum ve bu yüzden onun rolünü sık sık zihnimde canlandırdım. Böylesine kariyerli ve nadir bulunan bir yetenekle çalışmak her oyuncunun hayalidir.” sözleriyle Douglas hakkındaki düşüncelerini paylaşıyor.

Evangeline Lilly, Hope van Dyne karakteri için yeteneklerini sergileme fırsatını bulduğunu öğrendiğinde ilk olarak Marvel üzerine hızlıca bir araştırmaya girişmiş.
“Marvel çizgi romanlarıyla ya da Karınca Adam’la ilgili pek bir fikrim yoktu. Rolü aldığımı öğrendiğimde çalışmam gereken bazı ödevler vardı. Birkaç Marvel filmi seyrettim ve ne kadar muhteşem şeyler yaptıklarını bilmediğim için kendimi biraz cahil hissettim. Hikaye ve karakterler konusunda ne derece yetenekli olduklarını gördüm. Sonra bazı deneme çekimleri aldıktan sonra Karınca Adam’ı ve karınca ordularını gördüm. Sonra filmin ne kadar muhteşem olacağını bir kez daha fark ettim.” diyen başarılı aktris, “Filmin konusunda ve senaryosunda ilgimi çeken ve çok sevdiğim yanlardan biri devamlı olarak baba/kız sorunları üzerinde durulması. Bence dünyada baba/kız sorunlarını tamamıyla aştığını söyleyebilecek insanlar yoktur. Mutlaka derinlemesine araştırılacak bir şeyler her zaman vardır. Bu hikaye boyunca da bu konu gayet güzel işleniyor.” sözleriyle devam ediyor.


Yönetmen Peyton Reed’e göre Evangeline Lilly, güçlü ve dinamik Hope van Dyne karakteri için kusursuz bir tercih olmuş.
Reed ayrıca, “Evangeline’in her zaman büyük bir hayranı olmuşumdur. Bence çok yönlülüğü, dinamizmiyle ve alışılmışın dışındaki oyunculuk tarzıyla seyircileri kendine çekmeyi başaracaktır. Önceki filmlerinde sert ve dik duruşuyla öne çıkan karakterleri canlandırmıştı ama Karınca Adam’da bu sefer gerçekten tam bir baş belası olması gerekiyor. Hope van Dyne, bulaşmak istemeyeceğiniz türden birisi. Dövüş sanatlarını biliyor, son derece zeki ve büyüleyici bir dış görünüşe sahip. Ayrıca pek çok kadının kendisinden bir parça bulabileceği bir karakter de.” sözleriyle Lilly’den övgüyle söz ediyor.

Yapımcı Kevin Feige, Marvel’dakilerin Corey Stoll’u daha önce pek çok yapımda, özellikle de House of Cards’ta seyrettiğini ve etkilendiklerini söylüyor ve “Ne zaman iyi bir oyuncuyla karşılaşsak derhal onun Marvel Sinematik Evreni’nde ne kadar harika bir yere sahip olabileceğini düşünmeye başlıyoruz.” Darren Cross karakterini düşünürken Corey’nin ismi tekrar gündeme geldi çünkü onun gibi, aslında kötü olduğunun farkında olmayan bir kötü adamı oynayabileceğine inanmıştık. Bu yüzden hangi kötülüğü neden yaptığını iyi bilen, bunun farkında olan, eski akıl hocası Hank Pym tarafından ihanete uğradığını düşünen bir Darren Cross sahnelemeliydik. Corey’nin bu rol için kusursuz seçim olduğunu çok geçmeden fark ettik.” sözleriyle devam ediyor.


Judy Greer’ın hayata geçirdiği, kızının mutluluğunu her şeyin önüne koyan Maggie, hapisten çıkan Scott’ın tekrar eski alışkanlıklarına döndüğünü görmekten üzüntü duyan bir karakter.
“Filmin başlarında Scott hapisten çıktıktan sonra kızını haber vermeden ziyaret etmek ister. Düzenli bir işi yoktur, nafakalarını ödeyememiştir ve Maggie kendisine oldukça öfkelidir ve hayatını toparlayamayacaksa kızını da göremeyeceğini söyler. Zaten Scott’ı tekrar soygunculuğa iten motivasyon da bu oluyor.” diyen başarılı oyuncu, “Boşanmalarına rağmen arkadaş kalıyorlar ve duygusal açıdan birbirlerini desteklemeye devam ediyorlar. Senaryoyu okuduğumda hoşuma giden noktalardan biri bu olmuştu.“ diye sözlerine devam ediyor.

Ayrıca Louis D’Esposito, “Bir sahneyi oynamanın pek çok farklı yolu vardır ve Judy Greer her sefer bu farklı yollardan en doğru, en ilgi çekici olanını seçmeyi bilen çok başarılı ve yetenekli bir oyuncu. Yardımcı bir rolde olmasına rağmen filme pek çok katman eklemeyi sağlayabildi.” sözleriyle Greer’e övgüde bulunuyor.



KARINCA ADAM HAYAT BULUYOR

Marvel’ın Karınca Adam’ı her ne kadar çoğunlukla Atlanta’da çekilmiş olsa da başlangıç San Francisco’da yapıldı.
İleri teknoloji ürünleri üreten Pym Technologies’in Silikon Vadisi’nde yer alması hikayenin doğasına uyuyor gibi görünmüyordu.
Ayrıca yapımcılar bu mekanlarda daha önce hiçbir Marvel Sinematik Evreni filminin çekiminin yapılmadığının da farkındaydı.

Yapımcı Kevin Feige, durumu şöyle açıklıyor; “Karınca Adam çok farklı bir Marvel filmi. Daha çok bir soygun filmi tarzında. San Francisco, görsel açıdan muhteşem bir şehir ve geçmişte pek çok harika yapım da burada çekilmişti. Hem Scott Lang ve Hank Pym gibi yeni karakterlerle, hem de yeni bir şehirle büyük bir değişim getirdiğimizi düşünüyorum .”

Yine San Francisco, Luis’in devamlı değişime uğrayan minibüsüyle ilk kez karşılaşıyoruz.
Prodüksiyon tasarımcısı Shepherd Frankel, “Bir aracı bir karakterin parçası olarak sunmak eğlenceliydi. Aslında Luis’in minibüsü hikaye boyunca devamlı evrim geçirerek değişime uğrayan apayrı bir karakter gibi. Bu minibüs üç farklı evreden geçiyor. Bunlara “Model 1”, “Model 2”, “Model 3” diyoruz. Model 1, Luis’in, Paul Rudd’un karakteri olan Scott’ı hapishaneden almaya gittiği minibüs. Luis minibüsüyle büyük gurur duyuyor. Sonrasında minibüs hikaye boyunca değişime uğrayarak gelişiyor.”


San Francisco’dan sonra yapım, Atlanta’da yeni kurulan ve ev sahipliği yaptığı ilk film Karınca Adam olan Pinewood Stüdyoları’nda gerçekleşiyor.

Frankel ve ekibi derhal, Hank Pym’in, dış çekimleri San Francisco’da yapılmış ve Viktorya dönemini andıran bir tarza sahip evinin iç mekan çekimlerini sette kurmak için kolları sıvıyor.
Shepherd, iç mekanı Hank Pym’in karakteriyle örtüşecek doğrultuda hazırlarken, “Hikayemizde bilim insanı, fizikçi, mühendis, 20 yıl boyunca eşi olmadan yaşamış ve kızını büyütmüş biri olan Hank Pym’in evi, bütün bilgeliğini ve çalışmalarını yansıtacak şekilde dekore edilmeliydi.” sözleriyle devam ediyor.

Yönetmen Peytron Reed, “Paul, Karınca Adam sete ilk kez kostümüyle girince oldukça afalladım ve Marvel Sinematik Evreni’ndeki en iyi kostüm olduğunu hemen fark ettim. En iyi yanıysa kostümün bir geçmişinin olması. Kaskında yer alan, önceki kavgalardan kalan izler, Hank Pym’in bıraktığı etkilerle son derece detaylı bir kostüm.” diyerek sözlerine, “Ayrıca bu kostümü giydiğinde göz açıp kapayıncaya kadar boyutunu değiştirebiliyor ve düşmanı hazırlıksız yakalayabiliyor.” şeklinde devam ediyor.



SÜPER KAHRAMAN KOSTÜMÜ TASARLAMAK

Kostüm tasarımcısı Sammy Sheldon Differ ve baş tasarımcı Ivo Coveney, Paul Rudd’un ve dublörlerin giyeceği kostümleri sıfırdan tasarlamaya başlamış.
“Yaklaşık iki yıl önce ilk kez deneme çekimi yaptığımız sırada bana kostümün bir eskizini verdiler ve dört haftada hazırlamamı istediler. Çizimlere baktım ve Ivo Coveney’yi de işin içine sokmam gerektiğini anladım. Başrol için ilk kostümü bu süre içinde hazırlayabileceğimize karar verdik. Ve öncelikle Marvel’a iyi bir fikir sunabilmek adına bütün enerjimizi kaska yoğunlaştırdık. Kaskın ve kostümün geri kalanının başarılı bir çekimi yapıldıktan sonra Differ ve Coveney filmde son haliyle yer alacak tasarımın hayata geçmesi için gerek uzun sürece başlamıştı. İlk iş olarak kostümde kullanılacak malzemenin seçimini yapmaya karar verdiler.
“Karınca Adam kostümünün 60’larda yapılmış olması gerektiği için Sammy’yle dönemin tarzını yansıtacak bir his yakalamaya çalıştık. Özellikle perçinleri ve dikiş yerlerini açıkta bırakan hem retro hem modern bir görünüm peşindeydik, ki bu hiç kolay bir iş değil.” diyen Coveney’ye, Sammy Sheldon Differ, “Kaskı tasarlarken, üstünden geçen ve açıkta kalan boruların, Paul’un hareket alanını daraltmaması gerektiğini bildiğimiz için bu konuda zorlanacağımızın farkındaydık. Bu yüzden fazlasıyla araştırma ve geliştirme yapmamız gerekti.” sözleriyle devam ediyor.


Differ ve Coveney, Ryan Meinderding’in başında bulunduğu Marvel’ın görsel ekibinin istekleri ve direktifleri doğrultusunda, özgün kaynağa uygun bir tasarım yapmak için büyük çaba sarf etmiş.

Rudd’a göre Karınca Adam’ın kaskı, kostümdeki en sevdiği kısımmış. “Ivo bana kaskı ilk kez gösterdiğinde ve denememi istediğinde çocukken Stormtrooper kasklarını yine ilk kez gördüğümde yaşadığım hissi yaşamıştım. Görebileceğiniz en havalı asker kaskıydı bunlar. Karınca Adam kaskıyla da yine aynı duygulara kapıldım. Gözlerin konumlandırılması, kafanızda oturması, arkasına uzanan borular ve kablolarla son derece havalı görünüyordu. Ben çocukken böyle kaskı olan bir süper kahraman görsem devamlı bunu çizmekle uğraşırdım.” diyen Rudd’a, Coveney, “Her kostümde 159 ayrı LED ışık var. Ayrıca bu ışıklar yönetmenin isteği doğrultusunda anlık değiştirilebilsin diye uzaktan kumandayla kontrol edilebiliyor. Toplamda 13 kostüm ve 17 kask hazırladık. Bunların yanında sayısız kemer ve eldiven de yine uzaktan kontrol edilebilen ışıklarla donatıldı.” diyerek oyuncunun sözleriyle eşlik ediyor.


Filmin mmknmrtb notu : 3 / 5





1 yorum:

  1. Karınca Adam – Ant Man Filmi gerçekten çok başarılı kurgulanmış ilgi ile izlenen filmi herkesin izlemesini tavsiye ediyorum

    Karınca Adam – Ant Man izle
    http://www.filmbedavaizle.com/karinca-adam-ant-man-izle

    Karınca Adam – Ant Man izle, Karınca Adam izle, Ant Man izle

    YanıtlaSil