23.8.15

Başka Sinema'nın Eylül 2015 Filmleri



M3 Film'in dağıttığı ve Başka Sinema'da 2015 Eylül ayı içinde gösterilecek olan  filmler belli oldu..

İşte o filmler!.

Who Am I / Ben Kimim?

2014 | Aksiyon - Gerilim - Macera | 102' dk | Almanca | 04 Eylül 2015

Almanya’da stüdyo filmlerini geride bırakarak gişede rekorlar kıran ve ABD remake haklarını Warner Bros’un satın aldığı “BEN KİMİM? / WHO AM I”, dünyanın en çok aranan hacker’ı haline gelen bir bilgisayar dehasının macerasını anlatıyor. 
25 yaşında asosyal bir bilgisayar korsanı olan Benjamin, çevrimiçi aktiviteleriyle karizmatik hacker Max’in dikkatini çeker ve onun CLAY adlı hacker grubuna katılır. 
Gizli tuttukları kimlikleriyle CLAY öyle iyi işler ki, Alman Gizli Servisi ve Europol peşlerine düşer. Bunlar yetmiyormuş gibi karanlık bir hacker grubu da onları tehlikeli bir rakip olarak görecek ve peşlerine düşecektir.

Bol sürprizli hikayesi, aksiyon ve şaşırtmacalarla dolu hızlı kurgusuyla Sihirbazlar Çetesi, Olağan Şüpheliler, Dövüş Kulübü gibi filmlere benzetilen “BEN KİMİM?”in yönetmenlik koltuğunda ise, Variety dergisinin “Gelecek Vaat Eden 10 Yönetmen” listesine aldığı ve şimdilerde Hollywood’a transfer olan Baran bo Odar bulunuyor.

Yönetmen: Baran bo Odar

Oyuncular: Tom Schillingina, Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring
Ülke: Almanya
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Quirin Berg, Max Wiedemann
İthalat: Fabula Film



Filmin mmknmrtb notu :: 3.5 / 5





The Look of Silence / Sessizliğin Bakışı

2014 | Belgesel | 98' dk | Endonezce | 11 Eylül 2015

2012’de Oscar’a aday olan belgeseli The Act of Killing (Öldürme Eylemi)’nde 1960’larda Endonezya’da yüzbinlerce insanı öldüren katillerle bizi çok yakından tanıştıran Joshua Oppenheimer, Sessizliğin Bakışı’nda ise bizi o günlerde abisini kaybetmiş Adi ile tanıştırıyor.
Ağabeyinin ölümünün detaylarını Öldürme Eylemi’nin çekimleri sırasında öğrenen Adi, bugün hâlâ iktidarda olan katillerle yüzleşmeye karar veriyor.
Kuşkusuz çok cesur bir karar bu. Bazı sorular nasıl sorulur ki? Ama bir o kadar da sessiz bir onur var Adi’nin yüzleşmelerinde. Amacı suçlamak değil, anlamak.
Adi, söze gelmeyecek kadar korkunç bir travmaya bir kapanış cümlesi arayan, kolektif bir kabusun özrünün ve dolayısıyla şifasının peşine düşmüş bir savaşçı.

2015 !f İstanbul Film Festivali'nde ilk kez Türkiye'de izleyiciyle buluşan filmin festival yolculuğu her uğradığı duraktan topladığı ödüllerle devam ediyor.
 Filmin Endonezya'da askerlere gösterilmesinin duyulması ardından filmi izleyen askerlerin 60'larda geçen olaylara bakış açısının olumlu yönde değiştiğine dair haberler yayınlandı.

2014 Venedik Film Festivali
Jüri Büyük Ödülü

Yönetmen: Joshua Oppenheimer

Oyuncular: Adi Rukun
Ülke: Endonezya
Dağıtım: M3 film
Yapım: Signe Byrge Sørensen
İthalat: Kurmaca Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt3521134/




Filmin mmknmrtb notu ::  4.5 / 5






Everything Will Be Fine / Her Şey Güzel Olacak

2015 | Dram | 118' dk | İngilizce | 11 Eylül 2015

Alman sinemasının başarılı yönetmenlerinden biri olan ve Berlin Film Festivali’nde Onursal Altın Ayı ile ödüllendirilen Wim Wenders’ın son filmi Her Şey Güzel Olacak, ilk gösterimini yine Berlin Film Festivali’nde yaptı.

Affedilmeyecek bir hata sonrasında, kendinizi nasıl affedersiniz?

Genç bir yazar olan Tomas, trajik bir araba kazası sonrasında içine girdiği vicdani döngü onu başka birine dönüştürürken, bir yandan da yazar kimliğini beslemesine yol açar.
Yıllar içinde değişen yaşamını izlerken, yavaş yavaş olayın izlerinin silindiğini gördüğümüz hikâyede, Tomas’ın karşısına hiç ummadığı bir “hatırlatıcı” çıkacak ve gerçek bir yüzleşme yaşamadan da peşini bırakmayacaktır.

James Franco’nun göz dolduran oyunculuğuyla bir yazarın yaşamına yeninden anlam kazandırma ve bağışlanma çabasını izliyoruz.

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Rachel McAdams, James Franco, Peter Stormare
Ülke: Almanya
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Gian-Piero Ringel
İthalat: Mars Production
Web: http://www.imdb.com/title/tt1707380/




Filmin mmknmrtb notu :: 2 / 5






Elser - 13 Minutes / Hitler'e Suikast

2015 | Biyografi - Dram - Savaş - Tarihi | 114' dk | Almanca | 18 Eylül 2015

1939 yılında Hitler'e yapılan suikast girişimi başarılı olsaydı tarihte neler değişirdi?
Oscar adayı "Çöküş" ve "Deney" gibi filmleriyle izleyicilerin gönlünde taht kurmuş yönetmen Oliver Hirschbiegel'in son filmi inanılmaz bir gerçek olaydan uyarlandı.
Nazi dönemi Almanya'sında geçen film, yerleştirdiği bomba ile Adolf Hitler'i ve kurmaylarını havaya uçurmayı sadece 13 dakikayla kaçıran Georg Elser'in hikayesini anlatıyor.
Yaklaşan Nazi tehlikesini herkesten önce fark eden, başkaları bilinçsizce emirlere itaat ederken ya da sus pus otururken harekete geçen bu esrarengiz adam kimdi?
Diğer insanların görmezden geldiği bir şeyi görmüştü… Ama neyi?
Nazi diktatörlüğünün her geçen gün gücüne güç kattığı bir dönemde imkansızı başarmaya çalışan bu adamın hikayesini soluk soluğa izleyeceksiniz.

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Oyuncular: Christian Friedel, Katharina Schüttler, Burghart Klaußner
Ülke: Almanya
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Boris Ausserer, Oliver Schündler, Fred Breinersdorfer
İthalat: Fabula Films
Web: http://www.imdb.com/title/tt1708135/




Filmin mmknmrtb notu :: 3.5 / 5