5.9.15

ARTINTERNATIONAL ilk günde 8 binden fazla ziyaretçi ağırladı



Dün VIP önizlemeyle başlayan uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ARTINTERNATIONAL, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.
Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarı 8 binden fazla kişi gezdi.
İlk günkü toplam satış rakamları % 60’ı bulan fuara katılan Türkiyeli galeriler de gördükleri ilgiden çok memnun!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’ın ilk gününde koleksiyoner ve sanatseverlerin ilgisi de büyük oldu.
27 ülkeden 87 seçkin galeri ve 400’den fazla sanatçıyı İstanbul’da buluşturan fuarı ilk gününde 8.432 kişi gezdi.

Joan Miró’dan Jan Fabre’ye, Marina Abramovic’ten Yayoi Kusama’ya çağdaş ve modern sanatın ünlü isimlerinin eserleri yerli ve yabancı koleksiyonerlerin de ilgisinden kaçmadı ve fuarın ilk gününde galerilerin toplam satış rakamları % 60’ı buldu.

Henüz üçüncü yılında olmasına rağmen fuarın gördüğü bu ilgiden gurur duyduklarını söyleyen fuarın Türkiye ortağı İnterteks’in direktörü Yeşim Avunduk, “İstanbul Bienali için Türkiye’ye gelen yabancı koleksiyoner ve sanat insanlarının aynı anda ARTINTERNATIONAL gibi yüksek kalitede bir organizasyonla karşılaşmaları onlar için büyük bir sürpriz ve heyecan oldu. Ve tabii ki, fuarın VIP çalışması bu yıl da çok doğru ve kararlı bir şekilde ilerleyerek çıtayı yüksekte tutmayı başardı” dedi.



Türkiyeli galeriler de çok memnun!

Bu yıl fuara katılan Türkiyeli galeriler de ilk günkü ilgiden çok memnun olduklarını ve fuarın her geçen yıl daha da büyüdüğü yorumunda bulundular.
Galeriler satılan işleri ve rakamları henüz açıklamasa da ilk gün satışları beklediklerinden daha iyi.
Rampa geçen yıla göre daha iyi bir kalabalık ve yabancı koleksiyonerle karşılaştıklarını, Artsümer ve Galerist de ilk günün çok pozitif geçtiğini belirtirken, Pilot da, İstanbul Bienali’nin de etkisiyle geçen yıllara göre çok daha fazla yabancı konuğun katıldığını söyledi.
Dirimart, “Fuar her sene daha başarılı ve uluslararası oluyor” yorumunda bulunurken Zilberman da yerleşim ve düzenleme açısından fuarın çok başarılı bir organizasyon olduğunu belirtti.



Yarın son gün!

ArtInternational yarın (6 Eylül, Pazar) sona erecek ve 12:00’den 20:00’ye kadar gezilebilecek.
Tam 30 TL, 2 günlük Tam 45 TL, 2 günlük Öğrenci 15 TL olarak satışa sunuldu.
Biletler biletix’ten ya da Haliç Kongre Merkezi’nde bulunan gişelerden alınabilecek.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için: www.artinternational-istanbul.com