2.9.15

Rampa ARTINTERNATIONAL'da!.



Rampa, bu yıl 3. edisyonu gerçekleşecek uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’a Selma Gürbüz, Ahmet Oran, Servet Koçyiğit ve Erinç Seymen’in yeni işleriyle katılıyor.

Fuarın artistik programında ise Hera Büyüktaşçıyan’ın mavi sahne perdeli enstalasyonu “Falling Waters” izlenebilir.

Haliç Kongre Merkezi’nde ARTINTERNATIONAL ile paralel gerçekleşecek Moving Image’da ise Nevin Aladağ’ın kamusal alanda hareket etmenin farklı yollarını araştıran “Move” adlı videosu görülebilir.

Ahmet Oran’ın ilk kapsamlı monografi kitabı “Painting and Works on Paper”ın tanıtımı 4 Eylül Cuma günü ARTINTERNATIONAL kapsamında yapılacak.

Sanatçının işlerini ve üretim sürecini yakından görebileceğimiz kitap, 300 sayfa ve İngilizce olarak basıldı.

Türkiye’deki kopyaları, sınırlı sayıda basılan Türkçe ekiyle birlikte dağıtılacak olan “Painting and Works on Paper”da, Linz, Lentos Müzesi’nin kurucusu Peter Baum’un önsözü, Viyana’da yer alan Kunst Forum’un küratörü Florian Steininger ve İstanbul Modern’in Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu’nun makaleleri de yer alıyor.


Viyanalı “Bohatsch und Partners” tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan kitabın tanıtımı saat 17:00’de fuar alanındaki kitabevi Patika’da yapılacak ve tanıtıma sanatçı Ahmet Oran da katılacak.