29.10.15

'14. Filmekimi' 75 bin izleyiciye ulaştı!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 14. Filmekimi bu yıl yine Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Yeni sinema sezonunun habercisi olan Filmekimi’nde bu yıl dünya prömiyerlerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın festivallerde yapan; Noah Baumbach, Woody Allen, Stephen Frears, Todd Haynes, Terrence Malick, Nanni Moretti gibi usta yönetmenlerin son filmlerinin de aralarında bulunduğu birçok yeni filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Ek seanslarla 2 Ekim Cuma günü 16.00’da İstanbul’da başlayan ve 25 Ekim Pazar akşamı 21.30 seansıyla Bursa ve Edirne’de biten 14. Filmekimi, Ekim ayı boyunca göz alıcı filmlerle sinema keyfini Türkiye’nin farklı şehirlerine taşıdı.

Filmekimi programındaki tüm filmlerin Türkiye prömiyeri yapıldı; Hasret, yönetmen Ben Hopkins’in katılımıyla, Baskın da yönetmen Can Evrenol ile yapım ve oyuncu ekibinin katılımıyla gösterildi.

İlk yıllarında İstanbul’da düzenlenen küçük çaplı bir “sonbahar film haftası” olan Filmekimi, ilk kez düzenlendiği 2002 yılında 35 seansta gösterilen 20 film ile 15 bin seyirciye ulaşmıştı.
Filmekimi 14. yılında, 6 şehirdeki 10 sinema salonunda düzenlenen toplam 278 seansta 75 bine yakın sinemaseverle buluştu.



Filmekimi’nin İstanbul gösterimleri 187 seansla izleyiciye ulaştı

14. Filmekimi’nin İstanbul ayağı 3-11 Ekim arasında gerçekleştirilmesi planlanırken, yoğun istek üzerine programa dahil edilen ek seanslarla birlikte 2 Ekim’de başladı ve 11 Ekim’de sona erdi.
Filmekimi Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy Rexx Sineması’nın yanı sıra bu yıl ilk kez Feriye Sineması olmak üzere 4 sinemada, 187 seansta gösterilen 48 filmle izleyicilerle buluştu.

Filmekimi 5 şehirde sinemaseverlerle buluştu

14. Filmekimi sinemanın en güncel örneklerini sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin farklı noktalarına da eriştirmeye devam etti.
2011 yılından bu yana gittiği her şehirde sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, bu yıl Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne’ye uğradı.

2-4 Ekim tarihlerinde Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması, 9-12 Ekim’de İzmir Karaca Sineması, 16-18 Ekim’de Trabzon Varlıbaş Alışveriş Merkezi Atapark Avşar Sinemaları, 23-25 Ekim’de Bursa Cinetech Korupark Sinemaları ile bu yıl ilk kez Edirne’de Cinemarine Sinemaları Margi Outlet’te düzenlenen Filmekimi, bu 5 şehirde 91 gösterim düzenledi.

Filmekimi, 8-13 Aralık’ta Gaziantep’te Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek Zeugma Film Festivali’nin yabancı film programını da üstlendi.


Filmekimi, sinemanın en iyi örnekleriyle 2016 yılının Ekim ayında sinemaseverlerle 15’inci kez buluşacak.