1.10.15

'Mutfak ve İtiraflar' gösterisinin biletleri 3 Ekim Cumartesi satışa çıkıyor!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilecek, Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğunun akrobasiyi ve dansı mutfağa taşıdığı projesi Mutfak ve İtiraflar gösterisinin biletleri bu hafta sonu satışa çıkıyor.

23-27 Aralık 2015 tarihleri arasında toplam altı gösteriyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin mekân sponsorluğunda gerçekleşecek gösteriye Martı Istanbul Hotel konaklama desteği veriyor.

Mutfak ve İtiraflar gösterisinin biletleri, 3 Ekim Cumartesi sabahından itibaren temin edilebilecek.

Sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan ve sirk, dans, tiyatro, müzik ile yemeğin eşsiz uyumunun sergilendiği Mutfak ve İtiraflar gösterisinde, akrobatik koreografileriyle dikkatleri üzerine çeken Kanadalı modern sirk topluluğu Les 7 Doigts de la Main’in (Yedi Parmak) 9 oyuncu/akrobat/dansçısı seyirciye 90 dakika süresince enerjik ve zengin bir ziyafet sunmaya hazırlanıyor.

Mutfak ve İtiraflar gösterisinin biletleri 3 Ekim Cumartesi günü Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), Biletix web sitesi (www.biletix.com) ve hizmet bedelsiz olarak İKSV ana gişeden (İKSV ana gişe Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.) satışa çıkıyor.
Lale Kart sahipleri biletlerini %25’a varan özel indirimlerle alabilir.


Dünyanın en iyi sirk topluluklarından biri olarak gösterilen Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğu Mutfak ve İtiraflar gösterisinde her şeyi ile kullanıma hazır büyük bir mutfak dekoru içinde dokunma, tat ve koku gibi duyuları ele alarak çocukluk anıları, ikili ilişkiler ve aile geleneklerini kendi sanatsal yorumlarıyla harmanlıyor.
Mutfak ve İtiraflar’da oyuncu/akrobat/dansçılar yürekleri hoplatan akrobasi hareketleriyle, kendi besteledikleri müzikler ve de sessiz anlar eşliğinde, hayallerini, deneyimlerini, kökenlerini ve hayat hikâyelerini izleyicilere aktarıyor.
Mutfak ve İtiraflar için hazırlanmış özgün müziklerin yanı sıra, tanınan ve sevilen müziklerin farklı yorumları da gösteriye eşlik ediyor.
Topluluğun sanat yönetmenleri Shana Carroll ve Sébastian Soldevila, bu yeni projede bu kez mutfak sanatları dünyasını beş duyuya hitap eden sanatsal bir dille sahne üstüne taşıyor.


Shana Carroll, yaptığı sirk koreografileri ile “Festival Mondial du cirque dedemain”de (Geleceğin Sirki Dünya Festivali) dört altın madalya kazandı. 2008 yılında ise Cirque du Soleil’in Quebec 400. yıl gösterisinde 40 trapezci için yaptığı koreografiyle dikkat çekti.
Ayrıca, 1994-2001 yılları arasında Cirque du Soleil’in Saltimbanco adlı gösterisinde solo trapez gösterisiyle yer aldı.
Sébastien Soldevilla ise biyokimya alanındaki eğitimini bırakarak en büyük düşü olan akrobasi alanında eğitim almaya başladı.
Özellikle trambolin, akrobatik kayak alanlarında adından söz ettirdi.
Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğu,12 yılda 11 farklı gösterisini, 40 ülke ve 350 şehirde seyirciyle buluşturdu.

Mutfak ve İtiraflar, İstanbul’dan önce Almanya, İsveç, Fransa, İtalya, Avusturya ve İspanya gibi ülkelerde de sahne aldı ve 2014 yılında Montreal’de CINARS Bienali’nin açılış gösterisi olarak sahnelendi.
 Mutfak ve İtiraflar ile gittikleri bütün şehirlerde kapalı gişe oynayan topluluk izleyicinin büyük beğenisini kazandı.

Ayrıntılı bilgi için: iksv.org