15.10.15

Tian jiang xiong shi / Dragon Blade / Ejder Kılıcı



Bundan iki bin yıl önce gizemli bir asker lejyonu İpek yolu üzerinde ilerliyordu.  

Zarif oyma zırhları, miğferlerindeki kırmızı yeleleri, silahları ve savaş formasyonları ile Çin topraklarında daha önce böylesi askerlere hiç şahit olunmamıştı. 

Bu askerler General Lucius (John Cusack) önderliğindeki Romalı bir lejyondur. 

Lucius adamlarını ve Consul Crassus'un en genç oğlu Publius'u, hain kardeşi Tiberius'dan (Adrien Brody) korumak için doğuya getirmiştir. 

Tiberius politikacı babasını katletmiş ve Publius'un gözlerinin kör olmasına sebep olmuştu. 

Lucius, Publius ile birlikte doğuya kaçmıştır.
Uçsuz bucaksız çöllerde kaybolduktan sonra Lucius, Batı Bölgesi İpek Yolu Koruma Ordusu'nun kumandanı Huo An'e (Jackie Chan) karşı Vahşi Kazlar Kapısı'nda savaşır. 

İkisi de ihanete uğramıştır ve birbirlerinin saygısını kazanırlar. 



Huo An, yorulmuş Romalılara tehlikeli kum fırtınasından korunmaları için sığınak verir. 
Bunun karşılığında Lucius'un askerleri Huo An'in askerlerine Vahşi Kazlar Kapısı'nı tamir etmesi için yardım ederler.



Tiberius devasa ordusuyla geldiğinde, Huo An'den, Lucius ve Publius'u ona iade etmesini, yoksa Çin topraklarının işgaline şahit olacağını söyler.

Huo An, ülkesini korumak, üzerindeki hain damgasını temizlemek ve Tiberius ile savaşmak için 36 farklı etnikteki savaşçıları bir araya toplar.


Filmin mmknmrtb notu ::

Tian jiang xiong shi, pek öyle görünmese de gerçek olduğu bilinen tarihi bir olayı, yani Romalıların Çin topraklarına kadar -bi şekilde- ilerlemelerini konu alan; bunu farklı hikayeler uydurarak, kahramanlar falan ekleyerek süsleyen bir film..

Sırf tarihin bu acayip gerçeğini hatırlattığı için önemli bulduğum; Yeşilçam'ın Tarkan'ları hariç, şimdiye kadar filmlere konu edildiğini duymadığım Hunlar'dan bahsettiği için ayrıca ilgimi çeken film, zaman zaman, handiyse bir çocuk filmi izler gibi hissettiren senaryosunun zayıflığı ve naifliği ve de genel devamlılığı felce uğratan tuhaf kurgusuyla pek başarılı olamıyor..

Jackie Chan, adeta 'ev sahibi' rahatlığıyla oynarken, John Cusack ve özellikle de Adrien Brody, oyunculuklarıyla dikkatimi çekmeyi başardılar..
Kendilerini kutluyorum..

2.5 / 5