4.11.15

SALT Beyoğlu’nda Perşembe Sineması



SALT’ın Garanti Mortgage desteğiyle hazırladığı Perşembe Sineması, şehir hayatını irdeleyen filmlerle Kasım ve Aralık’ta, SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da devam ediyor.


PROGRAM

12 Kasım - Sherief Elkatsha, Cairo Drive [Kahire Yolu], 2013

19 Kasım - Pablo Larraín, NO [HAYIR], 2012

26 Kasım - John Haptas ve Kristine Samuelson, Tokyo Waka, 2012

3 Aralık - Alonso Ruizpalacios, Güeros, 2014

10 Aralık - Guy Maddin, My Winnipeg [Benim Şehrim Winnipeg], 2007

17 Aralık - Stephen Frears, Dirty Pretty Things [Kirli Tatlı Şeyler], 2002

Cairo Drive [Kahire Yolu]

12 Kasım, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Yönetmen: Sherief Elkatsha

79 dakika
İngilizce ve Arapça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

20 milyonluk nüfusu, 38 bin kilometrelik karayolu ve iki milyon taşıtla dünyanın en kaotik şehirlerinden Kahire’deyiz. İnsanlar, taksiler, otobüsler ve eşek arabalarının gündelik hayatı, kurallara sürekli meydan okunan bir engel parkurunu andırıyor.
Çekimlerine 2011 Mısır Devrimi’nden önce başlanan ve 2012 cumhurbaşkanlığı seçimleriyle tamamlanan bu belgesel film, sokaklardaki gerçeklik üzerinden ülkenin kolektif kimliği, iç çatışmaları ve tarihsel kırılmalara yol açan geçmişini irdeliyor.




NO [HAYIR]

19 Kasım, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Yönetmen: Pablo Larraín

112 dakika
İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Yıl 1988; diktatör Augusto Pinochet, artan uluslararası baskılar üzerine, sekiz yıl daha yönetimde kalıp kalmaması konusunda referanduma gitme kararı alır. Muhalefet liderleri, “HAYIR” kampanyasını yürütmesi için girişken bir genç reklamcı olan René Saavedra (Gael García Bernal) ile anlaşır. Saavedra ve ekibi, tüm aksaklık ve engellemelere rağmen kazanmak ve Şili’yi özgürleştirmek için gözüpek bir kampanya hazırlayacaktır.




Tokyo Waka

26 Kasım, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema


Yönetmen: John Haptas ve Kristine Samuelson

63 dakika
Japonca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Bu belgesel, Tokyo şehri, insanları, doğası ve sayısı 20 bini geçen kargaları üzerine görsel bir şiir olarak nitelenir. Tofu satıcısından Budist rahibe, toplumun çeşitli kesimlerinden insanlar fânilik, şehrin metabolizması ve çöp yığınları gibi konularda yorumlar yapar. Çevrelerindeki kargalar ise, etraftan aşırdıklarıyla yuvalarını kurar, parklardan yemek toplar, civardan geçenlere dadanır. Doğanın ve geleceğin öngörülemezliğine işaret eden film, balon ekonomi sonrası Tokyo’yu bu zeki kuşların yaşamı eşliğinde anlatıyor.




Güeros

3 Aralık, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Yönetmen: Alonso Ruizpalacios

90 dakika
İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Ulusal Özerk Meksika Üniversitesi öğrencileri 1999’da greve gidince, Santos ve Sombra için kaygı ve belirsizlik dolu bir dönem başlar. Okulsuz, eylemsiz, amaçsız günler geçiren iki arkadaş, zaman öldürmek üzere ilginç yollar geliştirir. Çocukluk idolleri olan Epigmenio Cruz’un hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerinde, efsanevi müzisyene saygılarını sunmak için yola düşerler. Başta son derece sıradan görünen bu yolculuk, Meksiko’nun görünmez sınırları boyunca kendilerini buldukları bir serüvene dönüşecektir.





My Winnipeg [Benim Şehrim Winnipeg]

10 Aralık, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Yönetmen: Guy Maddin

80 dakika
İngilizce; Türkçe altyazılı

Sıradışı yönetmen Guy Maddin, bu filminde de kendine özgü tarzıyla janrların sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bir “dokü-fantazya” olan film, mistik düşünce ve kişisel tarih, şehir geçmişi ve post-Freudyen proleter fantezinin bir karışımı olarak Maddin’in doğup büyüdüğü şehre odaklanıyor. Bir veda mektubu formunda, yerel efsaneleri çocukluk travmalarıyla harmanlayarak bellek ve ev kavramlarını sorguluyor.





Dirty Pretty Things [Kirli Tatlı Şeyler] (2002)

17 Aralık, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Yönetmen: Stephen Frears

97 dakika
İngilizce; Türkçe altyazılı

Nijerya’dan iltica etmiş olan Okwe (Chiwetel Ejiofor) ile Türkiyeli göçmen Şenay (Audrey Tautou), Batı Londra’da yasa dışı işlerin yapıldığı bir otelde çalışmaktadır. Okwe’nin bir gece otelde tanık olduğu olaylar, her şeyin satılık olduğu bu büyük şehirde yaşam mücadelesi veren iki arkadaşı hayati kararlar almaya zorlayacaktır.

Film çıplaklık görüntüleri içermektedir. 18 yaş altı için sakıncalı olabilir.


Perşembe Sineması, Garanti Mortgage desteğiyle gerçekleştirilmektedir.
Gösterimler ücretsizdir.
Rezervasyon yapılmamaktadır.