16.11.15

Şehrin Azizleri :: Kiminle Konuşuyorsun?



Gündelik hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız kadına şiddet ve onun yansımalarının irdelendiği Kiminle Konuşuyorsun?, Tatavla Sahne’de sizlerle buluşuyor.

"Kiminle Konuşuyorsun?
Annen, ablan, kızkardeşin, sevgilin, karın…
Kimin sayıklamaları peki bunlar?
Senin, senin babanın, senin dedenin, senin oğlunun, senin müdürünün, senin patronunun, senin bakanının, balığa ve maça gittiğin arkadaşının…
Dinleyen kim?"

Kiminle Konuşuyorsun?, günümüzde kadın erkek ilişkilerini çarpıcı bir dille ele alıyor. 

Kurmuş olduğu Şehrin Azizleri projesiyle üretim yapmaya başlayan genç yazar Serkan Aksu’nun kaleme aldığı oyunu olağan üstü reji performansıyla Eraslan Sağlam yönetiyor. 

Oyun, kadın ve erkeğin varoluş sıkıntılarının üstüne giderken, suç, ceza ve sağaltım kavramlarına farklı bir bakış sunuyor. 
Bu bakışı da ülkenin mevcut ve tarihsel siyasi panoramasından ayrı tutmuyor.



Yazan: Serkan Aksu
Uyarlayan ve Yöneten: Eraslan Sağlam
Müzik: Emrah Can Yaylı
Işık: Ekremcan Arslandağ
Oyuncular: Aynur Sağır, Serkan Aksu, Başak Çolpan, Serkan Ortaç 
Reji Asistanı: Başak Aygün
Grafk Tasarım: Yasemin Toprak
Fotoğraf: Abdullah Bozoğlan  




'Kiminle Konuşuyorsun?', 20-27 Kasım’da Tatavla Sahne’de..

http://tatavlasahne.com/




Oyunun mmknmrtb notu ::

Aslında tüm dünyanın problemi olan, ama kendi toplumumuzun çözülmesi en acil sorununu oluşturan 'kadına şiddet'i, kadın-erkek ilişkisi içinde, hem bireysel, hem de aile ve toplum bağlamında irdeleyen, 'stilize' özellikli ve de çarpıcı bir metne sahip, 'klasik tiyatro' anlayışından da epeyce uzak, 'deneysel' denebilecek bir çalışma..


Cihangir'de konumlanmış 'şirin' Tatavla Sahne'nin oldukça 'mütevazı' ebattaki sahnesini son derece verimli ve işlevsel kullanan bir rejiye ve de türünün gerektirdiği üst düzeyde oyuncu performansına sahip, koreografik devinimiyle de son derece enerjik bu oyun, siz tiyatroseverlerin ilgisini hak ediyor..
Benden söylemesi..

3 / 5