2.11.15

Tatavla Tiyatro'dan bir çocuk oyunu: Yuno



Tiyatro Tatavla, 2015-2016 tiyatro sezonundaki yeni projelerini teker teker hayata geçirmeye başladı.
Bu yeniliklerin başında ise Tatavla Sahne Çocuk ve Gençlik Birimi geliyor.

Derya Yıldırım’ın yazıp yönettiği 3-6 yaşa yönelik ’Yuno’ oyunu 7 Kasım Cumartesi 16:00’da Tatavla Sahne’de prömiyer yapacak

Tatavla Sahne, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Derya Yıldırım’ın öncülüğünde açtığı Tatavla Sahne Çocuk ve Gençlik Birimi kapsamında hiçbir yerde örneği olmayan bir oyunla çocuk izleyicileri selamlıyor.

Kurulduğu günden bu yana sanatsal çizgisini korumaya özen gösteren Tatavla Tiyatro, yeni sezon için de yepyeni ve özgün işlere imza atmayı hedefleyerek, bu kez de tiyatronun çocuklar için ne derece önemli olduğunun altını çiziyor ve Çocuk ve Gençlik Birimi kapsamında farklı bir oyunu sahneye koyuyor.

Derya Yıldırım’ın yazıp yönettiği 3-6 yaşa yönelik ‘Yuno’ isimli çocuk oyunu ile üç oyunbazın macerasına misafir olacaksınız.

Oyun, hayatın bize sunduğu zorluklar, aksilikler karşısında ne olursa olsun umudun hep bizimle olduğunun altını çiziyor ve diyor ki; çünkü paylaşmakta yatar tüm güzellikler…

Oyunun kısaca konusu ise şöyle; ‘’Bir ustayla bir çırağı varmış, birlikte duvar yaparlarmış. İşleri bitmiş sıra duvarın önünde bir hatıra fotoğrafı çekmeye gelmiş. Aksilik işte… Derken duvar yıkılıvermiş. Üzülmüş tabii hem usta hem çırak… Duvar yıkılmış yıkılmasına… Ama getirivermiş sürprizleri ardı sıra… Yeni bir oyun arkadaşı, yeni deneyimler, yeni yaşantılarla. Bakalım kurabilecekler mi duvarı? Birlikte oyunlar oynayarak, bozulanları değişenleri olduğu gibi kabullenerek, umutlarını her daim var ederek.’’

Tatavla Sahne  Çocuk ve Gençlik Birimi ‘’Yuno’’ oyununun yanı sıra birçok yeniliğe de imza atmaya hazırlanıyor.

Birim, oyununun hemen sonrasında Türkiye’de çok sık rastlanmayan  1-3 yaşa yönelik ‘Bebek Tiyatrosu’nu hayata geçirmeyi hedefliyor.
Oyunun ana teması yine ‘umut’ olacak.

Derya Yıldırım’ın yönettiği, Tatavla Tiyatro oyuncularının oynadığı ‘Yuno’ oyununun prömiyeri  7 Kasım 2015 Cumartesi 16:00’te Tatavla Sahne’de.
Ve her Cumartesi saat 15:00’te çocuk izleyicilerle buluşacak.

Oyunun biletleri, gişenin yanı sıra Biletix’ten temin edilebilir.

Hadi birlikte oynayalım…

Bilgi için: biletix.com
tatavlasahne.com