16.3.16

'Adalet, Sizsiniz' 22 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde!.



Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları Adalet, Sizsiniz, gösterimlerine devam ediyor!

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Ümit Denizer’in yazdığı ödüllü oyun Adalet, Sizsiniz, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor.

M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, tiyatroseverlerle buluşuyor.

Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor.

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları, adını, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek koydukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu Adalet, Sizsiniz, Ümit Denizer tarafından kaleme alındı.


Oyun, henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.


Adalet, Sizsiniz, 22 Mart 2016, Salı akşamı saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi’nde!

Başlama saati 20:30 olan oyunlara ait biletler, Biletix ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.



Bilgi için:  
aysaorg.com
biletix.com