31.12.15

Lolo


Romantik filmlerin unutulmaz aktrisi Julie Delpy bu sefer hem yönetmen, hem senarist, hem de başrol olarak büyülüyor! 

Violette, 40 yaşında, hayatını moda sektörüne adamış başarılı bir kadındır. 
Yıllar boyunca farklı farklı sebeplerden dolayı uzun soluklu bir ilişkisi olamayan Violette, tatil için gittiği spa tesisinde şans eseri, bir bilgisayar dahisi olan Jean-René ile tanıştığında en sonunda aradığını bulur. 

Jean-René moda dünyasından ve Violette’in alışık olduğundan çok daha farklı biri olmasına rağmen, ikilinin arasında inkar edilemez bir kimya vardır. 
Ancak ilişkilerinin ciddiye binmesiyle Jean-René’nin aşması gereken bir engel daha vardır; Violette’in bir tanecik oğlu Lolo.. 

Dışarıdan çok tatlı ve ilgili gözükmesine rağmen Lolo, Jean-René’yi bir türlü sevemez ve annesine layık bulmadığı bu adamı uzaklaştırmak için gizli bir harekat başlatır!


Filmin mmknmrtb notu ::





Kocasız/babasız büyüttüğü sevgili oğlunu hayatının merkezine oturtmuş ama, yine de yaşamını paylaşacağı bir erkeğin özlemini çeken ve sonunda o erkeği bulan hoş bir kadın; yaşam tarzları arasında devasa farklar olmasına karşın bu kadını seven, sevilen, iyi kalpli bir adam; eşşek kıvamına gelmiş ama anasının güvenli kanatları arasından çıkmaya hiç niyeti olmayan, onu mümkün olduğu kadar maddi ve manevi -tamam, daha çok maddi- sömürmeyi varoluşunun bir gereği olarak gören, haliyle de 'anasına yanaşan' bu adamdan kurtulmanın, 'sömürü düzeni'ni korumanın insafsız planlarını yapıp gerçekleştiren bir zıpır oğlan..


Anlaşılacağı üzre, hayatın ve sinemanın kocaman bir klişesinden ibaret bir yaşam dilimini -bi güzel süsleyerek- komedi biçiminde düzenleyerek yeniden önümüze koyan bu 'sempatik' film, amaca güzelce hizmet eden, eli yüzü düzgün senaryosuyla, başta Julie Delpy olmak üzere iyi oyunculuklarıyla falan, keyifle izleniyor..  




Lolo

Yönetmen: Julie Delpy
Senaryo: Julie Delpy, Eugénie Grandval
Oyuncular: Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin Viard
Yapım: 2015, Fransa, 99'

3 / 5