21.1.16

'Labyrinth of Lies / Yalan Labirenti' 29 Ocak'ta sinemalarda!.



Yabancı Dilde En İyi Film dalında Almanya’nın Oscar adayı seçilen 'Labyrinth of Lies / Yalan Labirenti', Hitler sonrası döneme ışık tutuyor.

II. Dünya Savaşı’nın ardından dünyanın Auschwitz’teki soykırıma ve ne tür bir vahşet yaşandığına dair en ufak bir fikri yoktur.
Toplama kamplarıyla ilgili binlerce gizli belge mevcut olsa da, Nazi otoriteleri ve kamptan kaçmayı başaran esirler sessiz kalmış veya buna zorlanmıştır.
Yıllar sonra genç savcı Johann, tesadüf eseri bazı kanıtlara ulaşır ve kamptan kurtulan esirlerle kampta görev almış Nazi subaylarını tek tek sorgulamaya başlar.
İdealist savcı, hem ülkesinin hem de insanlığın yüzleşmesi için bu korkunç olayları gün yüzüne çıkarmaya, sorumluları adalete teslim etmeye kararlıdır.
Sorgular sırasında derinlere indikçe Auschwitz’te yaşananlara dair akıl almaz deliller elde edecek ve bu deliller, dünya tarihini sonsuza dek değiştirecektir.

Yönetmen: Giulio Ricciarelli
Oyuncular: Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht
Ülke: Almanya
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Jakob Claussen, Ulrike Putz
İthalat: Fabula Films





Yabancı Dilde En İyi Film dalında Almanya’nın Oscar adayı 'Labyrinth of Lies / Yalan Labirenti'  29 Ocak'ta sinemalarda!


2 yorum:

  1. İlginç bir filme benziyor. Hakkında güzel yorumlar okudum.

    Bu da sanırım Başka Sinema konseptinde bir film değil mi?

    YanıtlaSil
  2. evet.. aynen öyle

    YanıtlaSil