7.1.16

Tatavla Sahne’de 2016’da Yine Barış Sözcükleri!.



Tatavla Sahne kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü barıştan, adaletten, demokrasiden ve insan haklarından yana tutumunu 2016 repertuvarında da ısrarla devam ettiriyor.
Üstelik geçen seneden daha da yoğun bir şekilde!

Tatavla Tiyatro’nun, geçtiğimiz sezon ve bu sezon kapalı gişe oynayan, tarihsel olarak cadı avcılığını ve cadılığı soruşturan Cadı Kazanı; özel hayatın biricikliğini, iktidar / sanatçı ilişkisini irdeleyen ve büyük beğeni toplayan ödüllü oyunu Aktör Kean; kadınların barış talebini ve hayatın her alanında ötekileştirilmelerini gülümseten bir çığlıkla duyuran, yeni sezon oyunu Lysistrata Düşleri; çocukların kendi duvarlarını yıkıp, yine kendilerinin kurabileceği iradesini savunun, bünyesine yeni kattığı çocuk oyunu Yuno’yu sezon sonuna kadar Tatavla Sahne’de izleyebilirsiniz.

MOLIERE PROVALARI BAŞLADI

Tatavla Tiyatro, 2016’ya hızlı giriş yapıyor  ve sezonun yeni oyunları arasında yer alan, Yiğit Sertdemir’in yönettiği Moliere’in ‘’İnsandan Kaçan’’ oyununun da provalarına başlayarak yakın zamanda tiyatroseverler ile buluşturmayı hedefliyor.



TATAVLA’NIN MİSAFİRLERİ

2015-2016 sezonuna iddialı giriş yapan Tatavla Sahne, Ekim ayından bu yana totalde 36 farklı grubu ağırladı ve 73 temsille seyirci karşısına çıktı.

Tiyatroseverlere kendi oyunlarının dışında misafir tiyatro toplulukların oyunlarını buluşturan Tatavla Sahne, 2016 yılında da sezon sonuna kadar haftanın her günü gerek kendi oyunlarıyla gerekse de misafir ekiplerin oyunlarıyla perde açmaya devam edecek.

Kendi oyunlarının yanı sıra misafir tiyatro toplulukların oyunlarını da seyirciyle buluşturan Tatavla Sahne, barıştan yana çizgisini korumayı hedefliyor ve bunu tiyatronun bir yaşam biçimi olarak sunuyor.

Öte yandan Ocak ayında Tatavla Sahne’de 13 grubun 25 temsilini izleyeceksiniz.
Bu temsillerin içinde 18 Ocak’taki  Irish Mafia’nın ‘’Düşük Şehir İhtimali’’ ile 30 Ocak’taki TiyatroPerest’in ‘’Soğuyunca Acımaya Başlar’’ oyunları Tatavla Sahne’de prömiyer yapacak.


Bilgi için: biletix.com
tatavlasahne.com