18.1.16

'Yuno' ve 'Cadı Kazanı' 23 Ocak’ta Tatavla Tiyatro'da!.



Tatavla Tiyatro, 23 Ocak Cumartesi günü iki başarılı prodüksiyonu ile seyircisini ağırlayacak.

Bu sene Cihangir’e çocuk tiyatrosu kazandıran Tatavla Tiyatro’nun alt birimi Tatavla Genç’in hazırladığı 3+ çocuk oyunu Yuno, 23 Ocak 15:00’te perde açarken, geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan ve bu sezon da seyircisinden aynı ilgiyi gören Cadı Kazanı'nı 20:30’da tiyatroseverlerle buluşturacak.

Derya Yıldırım’ın yazıp yönettiği, Tatavla Tiyatro oyuncularının oynadığı 3 yaş ve üzerine yönelik “Yuno“ isimli çocuk oyunu ile üç oyunbazın macerasına misafir olacaksınız.

Oyun, hayatın bize sunduğu zorluklar, aksilikler karşısında ne olursa olsun umudun hep bizimle olduğunun altını çiziyor ve diyor ki; çünkü paylaşmakta yatar tüm güzellikler…

Oyunun kısaca konusu ise şöyle;
Bir ustayla bir çırağı varmış, birlikte duvar yaparlarmış. İşleri bitmiş sıra duvarın önünde bir hatıra fotoğrafı çekmeye gelmiş.
Aksilik işte… Derken duvar yıkılıvermiş. Üzülmüş tabii hem usta hem çırak… Duvar yıkılmış yıkılmasına… Ama getirivermiş sürprizleri ardı sıra… Yeni bir oyun arkadaşı, yeni deneyimler, yeni yaşantılarla.

Bakalım kurabilecekler mi duvarı?
Birlikte oyunlar oynayarak, bozulanları değişenleri olduğu gibi kabullenerek, umutlarını her daim var ederek.



İKİNCİ SEZONDA DA KAPALI GİŞE

Tatavla Tiyatro’nun geçtiğimiz sezon prodüksiyonu Cadı Kazanı, Ocak ayında tek gösterimle perde açıyor.
Eraslan Sağlam’ın rejisiyle seyirci karşısına çıkan Cadı Kazanı, sahnelendiği günden bu yana büyük ilgi gördü ve kapalı gişe oynadı.

Tatavla Tiyatro, bu sezon da Arthur Miller’ın unutulmaz oyunu Cadı Kazanı'nı tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
Ocak ayının tek gösterim ile perde açacak Cadı Kazanı  23 Ocak Cumartesi 20:30’da Tatavla Sahne’de.


Yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Miller'in toplumsal eleştirileri Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi’nin dikkatini çekti.
Miller, Cadı Kazanı'nda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy'yi eleştirdi.
1950 McCarthy dönemini, Salem’de 1692 yılında cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller, aynı komite tarafından pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edildi.


Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın yaptığı oyunda usta oyuncularla genç oyuncular aynı sahnede buluşuyor.
15 kişilik kadrosuyla gerçek bir tiyatro şöleni sunan oyunda, Aysan Sümercan ve Eraslan Sağlam gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, Ömer Akgüllü, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yeşilgöz, Hülol Balakoğlu, Murat Yılmaz, Şebnem Usanmaz, Erhan Özkoç, Gülnara Golovina, Hande Elaman, Başak Kalkan ve Eka Gelashvili eşlik ediyor.

Her iki oyununun biletlerini, gişenin yanı sıra Biletix’ten temin edilebilirsiniz.

biletix.com

tatavlasahne.com