16.2.16

'Ane Brun' 1 Nisan'da Salon'da!.



İskandinav bağımsız müziğinin Norveçli ismi Ane Brun tekrar İstanbul’da.
İstanbullu müzikseverlerin 2011 ve 2013 yıllarında Salon’da, 2014’te ise KüçükÇiftlik Park’ta canlı izleme fırsatı buldukları Ane Brun, 1 Nisan Cuma akşamı bir kez daha Salon’da müzikseverlerle buluşuyor.

Her konserinde müzikseverleri canlı performansı ve sesiyle büyüleyen Norveçli Brun, sahneye İsveçli caz grubu Tonbruket’in üyeleri ve Mariam The Believer’in back vokalleri üstlendiği bir orkestrayla çıkıyor.

90’lı yıllarda Esbjörn Svensson ile tanıştıktan sonra Svensson’ın üçlüsü E.S.T. ile uzun yıllar boyunca birçok konserde bir arada sahne alan Dan Berglund’un Esbjörn Svensson’un vefatının ardından 2008 senesinde kurduğu Tonbruket, caza kuzeyden getirdikleri sıra dışı ve yenilikçi yorum ile tanınıyor.

Daha önce Ane Brun’ün 2013 senesinde çıktığı Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’u ziyaret eden grup, bir kez daha Salon’un konuğu oluyor.
Aynı gece Ane Brun ile birlikte sahnede İskandinav saykadelik folk ve pop müziğinin ünlü ikilisi Wildbirds and Peacedrums’ın bir yarısı olarak tanınan Mariam Wallentin yeni solo projesi Mariam The Believer dinleyici ile buluşacak.

Ane Brun, 2003’te yayımladığı ilk albümü Spending Time with Morgan’ın ardından 2005 çıkışlı ikinci albümü Temporary Dive ile Norveç’in Grammy Ödülleri olarak tanınan Spellemanpris’te “En İyi Kadın Sanatçı” seçildi.
2011’de altıncı stüdyo albümü It All Starts With One’ı yayımlayan Norveçli müzisyen, ardından çıktığı turnede İstanbullu dinleyicilerle Salon’da  buluştu.


Müzikteki 10. yılını 2013’te yayımladığı, 32 parçadan oluşan retrospektif albümü Songs - 2003 to 2013 ile taçlandıran Brun, Kasım 2013’te İstanbul’a ikinci kez uğramış ve Salon’daki üç performansıyla dinleyicilere hafızalardan silinmeyecek konser deneyimleri yaşatmıştı.

Ane Brun, bugüne kadar yayımladığı 10 stüdyo albümünün yanı sıra 2007 ve 2009’da gerçekleştirdiği canlı performanslarının kayıtlarından oluşan iki farklı albüme de imza attı.
2014 senesinde ise daha önce albümlerinde yer almayan şarkıları ve cover’larını Rarities (2013) adlı albümünde bir araya getiren Brun, aynı zamanda Leonard Cohen, The Beatles ve Eurythmics gibi klasik müzisyen ve grupların klasikleşmiş parçalarına yaptığı başarılı cover’larıyla da adından sıkça söz ettiren kuzeyin ikonik müzisyenlerinden.

Dingin fakat bir o kadar dokunaklı sesi ve melankolik melodileriyle her performansında başka bir müzikal deneyim sunan Ane Brun, bir kez daha İstanbullu hayranlarıyla buluşmak için 1 Nisan Cuma akşamı 22.00’de Salon sahnesinde olacak.



Biletler 17 Şubat Çarşamba günü satışta

Ane Brun konserinin biletleri 17 Şubat Çarşamba günü satışa çıkıyor!
Kısıtlı bir süre için ön satış fiyatları 80 TL (Ayakta / Tam) ve 50 TL (Ayakta / Öğrenci) olan biletler, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den, Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında temin edilebilecek.
Lale Kart üyeleri için indirimli ön satış ise 16 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi için: saloniksv.com