17.2.16

Salon’da Bu Hafta!.



1998’de kurulduğu günden bu yana aralıksız üretimlerine devam eden İzlandalı Múm, yepyeni projeleri Menschen Am Sonntag ile sahneyi devralıyor.

Grubun kurucuları Gunnar Örn Tynes ve Örvar Smárason, avangard melodileriyle 1930 yapımı sessiz film Menschen am Sonntag / People On Sunday’e eşlik ediyor.

Bugün sadece özel projeler kapsamında gösterilen ve bir yarı belge filmi olan Menschen Am Sonntag, 1930’da vizyona girdikten kısa süre sonra sinema tarihinin mihenk taşlarından bir tanesi olarak literatürdeki yerini aldı.

Film, aynı zamanda yaratıcıları Billy Wilder, Edgar Ulmer ile yönetmenleri Fred Zinnemann ile Curt ve Robert Siodmak kardeşlerin Hollywood’a giriş bileti oldu.

Fakat 1930 yapımı bu klasik siyah-beyaz yapım, sinema tarihi açısından her ne kadar son derece önemli bir eser olarak kabul edilse de bugüne kadar film müzikleri olmadan anılıyordu.
1930’larda Marlene Dietrich’in parçaları eşliğinde gösterilen sessiz film klasiği Menschen Am Sonntag şimdi múm’ü múm yapan Gunnar Örn Tynes ve Örvar Smárason tarafından Salon sahnesinde dinleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bugüne kadar yedi uzun, dört kısaçalar, birçok toplama albüm yayımlayan, filmlere ve belgesellere müzikler hazırlayan Múm, elektronikaya getirdikleri kendilerine özgü yorumlarıyla, ambient ve eksprimental indie pop’u bir araya getiriyor.


İzlandalı Múm için değişmeyen yegane ilke ise daima yenilikçi ve sınrıları zorlayan bir gözle müziğe bakmak. Daha önce Alman prodüktör Hauschka ile turneye çıkan ve Kylie Minogue ile de ortak bir şarkı yayımlayan Múm, kendini Nordik kültürüyle tanımlayanların en büyük ilham kaynaklarından biri.

Avangart müziği yeniden tanımlayan İngiliz plak şirketi Fat Cat’in de gözdesi olan grup Sigur Ros, Animal Collective gibi kült gruplar arasında anılıyor.

Múm’ü yeni projesi Menschen Am Sonntag ile 17 ve 18 Şubat’ta 21.30’da Salon sahnesinde dinlemek için biletler oturmalı (numarasız) 50 TL, ayakta 40 TL ve öğrenci 30 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Menschen am Sonntag

Deneysel müziğin lokal temsilcisi Gevende’yle alternatif rock
20 Şubat Cumartesi, 22.30

Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende, ülke genelinde ve dünyanın birçok kentinde önemli festivallere katıldılar.
St. Antuan kilisesinde verdikleri konser ve akabinde yayımladıkları konserin canlı performans albümüyle takipçilerini büyülediler.
 'Monochrama' adlı video oyununun müziklerini yaptılar.
Yeni stüdyo albümlerinin hazırlıkları devam ederken arada tek vuruşluk sus verip Salon’da hayranlarıyla buluşmaya geliyorlar.
Konserin biletleri, ayakta 50 TL, öğrenci 40 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Múm


Özgün mizah anlayışıyla “John”, Salon ekranında izleyici ile buluşmaya devam ediyor
21 Şubat Pazar, 15.00

Londra’da ve Broadway’da büyük ilgi gören oyunlardan John, National Theatre işbirliğiyle Oyun Salonu kapsamında hayat bulmaya devam ediyor.
Dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8’in sahnelediği ve 18 yaş üzeri izleyiciler için kurgulanan John, suç, uyuşturucu ve ölümün karanlığıyla geçen yılların arasından sıyrılarak kendine yeni bir hayat kurma yolundaki John’un hikâyesini anlatıyor.
DV8’in sanat direktörü Lloyd Newson ile John’un aşk ve cinsellik üzerine yaptığı söyleşilerden kurgulanan bu yapım, geçtiğimiz yıl Liverpool Homotopia Festivali’nde prömiyerini yaparak büyük ses getirdi.
Karanlık temalarına rağmen, DV8’in  özgün mizah anlayışını kaybetmeyen ve son derece etkili sahneler barındıran John, yüksek çözünürlüklü kaydıyla, 21 Şubat Pazar günü 15.00’te Salon’a kurulacak beyaz perdede izleyiciyle buluşuyor.

Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.





“Hamlet” oyununun kaydını Salon perdesinde görmeyen kalmasın!
21Şubat Pazar, 19.30

İzlemeyenler, yeniden izlemek isteyenler için Hamlet’in modern yorumunun yüksek çözünürlüklü kaydı Salon ekranında izleyici ile buluşmaya devam ediyor.
Londra’daki Barbican Centre’daki gösteriminden bir yıl önce biletleri tükenen ve eleştirmenler tarafından büyük övgüler toplayan Hamlet prodüksiyonunu, Daily Telegraph gazetesi “5 yıldızlı bir Hamlet” olarak nitelendiriyor.
W. Shakespeare’in unutulmaz eseri Hamlet’in bu yorumunun yapımcılığını Sonia Friedman Productions, yönetmenliğini ise Lyndsey Turner üstleniyor.
W. Shakespaere’ın unutulmaz eseri Hamlet’in bu yorumunun yüksek çözünürlüklü kaydı; 21 Şubat Pazar günü 19.30’da Salon perdesinden izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.




Bilet Bilgileri

Etkinliklerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir. İKSV ana gişesi Pazartesi’den Cumartesi’ye her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve Salon’daki NT Live gösterimlerinin gerçekleştirileceği Pazar günlerinde 12.00-20.00 saatleri arasında açıktır.

Etkinliğin olmadığı Pazar günleri gişe kapalı olacaktır.
Ayrıca Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart'ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz.
Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL. Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org