31.3.16

'Yemekteydik ve Karar Verdim' dünyayı dolaşıyor!.



Görkem Yeltan’ın yönetmenliğini yaptığı, ilk uzun metrajlı filmi Yemekteydik ve Karar Verdim, YENİ DELHİ’de gerçekleşen 12.IAWRT Asya Kadın Filmleri Festivali'nin ardından 2 Nisan’da PARİS’te Le Brady Sinemasında izleyenleriyle buluşacak.

7-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali programına seçilen Yemekteydik ve Karar Verdim festivalde hem Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, hem de bu yıl ilk kez kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla kadın yönetmenlerin filmlerine verilecek Audentia Ödülü için yarışacak.
Filmin 8 Nisan Cuma günü saat 19.00’da İSTANBUL’da Beyoğlu Sineması’nda yapılacak gösterimine Görkem Yeltan dışında oyuncular ve film ekibi de katılacak.
Son olarak MARSİLYA Akdeniz Kadın Filmleri Festivaline de seçilen film, ülkemizi Asya Kadın Filmleri seçkisinin ardından Akdeniz Kadın Filmlerinde seçkisine de yerleştirmiş olacak.
Film aynı zamanda Türkiye’deki izleyicileri için vizyon hazırlıklarına da başladı.
Türkiye sinemasında festival seyircisiyle buluşan alışılageldik az oyunculu filmlerimizin aksine Yemekteydik ve Karar Verdim zengin oyuncu kadrosuyla kalabalık bir aile hikâyesine odaklanıyor.

Türkiye'de ilk kez bir kadın yönetmenin su altında hem film yönettiği, hem de oynadığı Yemekteydik ve Karar Verdim’de Görkem Yeltan yönetmenliğinin yanı sıra filmde bir sualtı eğitmenini canlandırıyor.


Teknik olarak da görmeye alıştığımız 16:9 oranı yerine 4:3’ü tercih ederek seyircisine farklı bir deneyim sunan film Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Arzu Okay’ı da  37 yıl sonra sinemaseverlerle buluşturuyor.
Rıza Gürsoy ve ailesinin Kurban Bayramı süresince yaşadıklarının anlatıldığı filmde Arzu Okay, Mehmet Güreli ve Sema Poyraz gibi duayen isimlere, başrollerde Gökçer Genç, Ayçıl Yeltan, Kaan Çakır, Turgay Aydın, Görkem Yeltan, Ilgaz Kocatürk ve Yasemin Zamanpur eşlik ediyor.

Burcu Aktaş, Yalçın Akyıldız, Nilüfer Uğur Dalay ve Görkem Yeltan’ın senaryosunu beraber kaleme aldıkları Yemekteydik ve Karar Verdim’in yapımcılığını Yeditepe Film üstleniyor.


Görüntü yönetmenliğini Ercan Özkan’ın gerçekleştirdiği filmin kurgusunu Çiçek Kahraman, özgün müziklerini ise Yalçın Akyıldız yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği alan filmin çekimleri geçen aylarda İstanbul, Gebze ve Bodrum’da, post prodüksiyonu ise İtalya’da gerçekleştirildi.


Filmin mmknmrtb notu :  3.5 / 5