9.4.16

'Auf Einmal / Ansızın' İstanbul Film Festivali'nde!.



Köprüdekiler  (2009) ve Hayatboyu (2013) filmlerinden tanıdığımız yönetmen Aslı Özge’nin son filmi Ansızın / All of a Sudden, 7-17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Festivalin  Uluslararası Yarışma bölümünde “Altın Lale Ödülü” için yarışacak olan filmin dünya galası 66. Berlin Film Festivali Panaroma Special bölümünde yapılmış, film festivalden Label Europa Cinemas Özel Mansiyon Ödülü’yle dönmüştü.

Başrolleri Sebastian Hülk (Beyaz Bant), Sophie Scholl filmindeki rolüyle Berlin Film Festivali’nden Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanan Julia Jentsch ve Hans Zichler’in (Münih)  paylaştığı Ansızın’ın senaryosu da Aslı Özge’ye ait, görüntü yönetmenliğini ise Emre Erkmen üstleniyor.

Özet: Karsten’in dairesindeki parti bittiğinde, Anna dışındaki tüm konuklar ayrılır.



Bu gizemli kadına hayranlıkla yaklaşan Karsten’ın sağlam temeller üzerine oturttuğu hayatı, bir zayıflık anında kontrolünden çıkıp  felakete dönüşecektir.
Almanya’nın bu ufak taşra kasabasında hayal kırıklığı öfkeyi ateşleyecek, adalet ikiyüzlülüğün arkasına gizlenecek ve sonunda kötülük yüzünü gösterecektir.





Filmin güçlü ve nüanslı oyunculukları, etkileyici ve zarif kamera kullanımı ve Özge'nin son derece çarpıcı hikayesinin beklenmedik sürprizlerini ve ton değişimlerini kendinden emin bir biçimde ele alışı, Ansızın'ın keskin ve içgörü sahibi senaryosuna kusursuz bir biçimde hizmet ediyor.

-Geoff Andrew (Sight & Sound, TimeOut)




Avrupa sanat sineması sıklıkla burjuva hayatının konfor balonunu patlatma işine girişir, ancak Türk senarist-yönetmen Aslı Özge ilk Almanca filmi Ansızın'da bu işi kendine özgü bir zarafetle gerçekleştiriyor.

-Jonathan Romney (Screen International)