23.4.16

Changing Perspectives Kısa Film Festivali programı açıklandı!.



Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 05 - 08 Mayıs 2016 tarihlerinde dördüncü kez düzenlenecek Uluslararası Changing Perspectives Kısa film Festivali programı açıklandı.

Elliye yakın ülkeden yüzü aşkın filmin yer aldığı festival programı; bu yılın teması olan fiziksel ve düşünsel sınırlara, mülteci ve göçmen sorununa odaklanan Sınır, kültürel görüş ve yaşam farklılıkların ortaya konduğu Kültürel Bakış, değişimin kendisine, düşüncesine ve pratiklerine yoğunlaşan Değişim Deneyimi, korku filmlerinden oluşan Ürkünç, komedi filmlerinin yer aldığı Gülünç, kadın öykülerini ve deneyimlerini anlatan Mor Portreler ve çocuklara dair filmlerin yer aldığı Kaleydoskop gibi bölümlerinden oluşuyor.

TAKE ME TO JERMANY Fotoğraf Sergisi


Almanya asıllı fotoğraf sanatçısı Charlotte Schmitz'in göç yolculuğundaki mültecilerin kendi his ve düşüncelerini üzerine yazdıkları polaroid fotoğraflarından oluşan TAKE ME TO JERMANY fotoğraf sergisi 5 - 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında SUPA Suriye Pasajı Salonda ziyarete açık olacak.

Atölyeler

Kadir Has Üniversitesi Sosyal Psikoloji Bölümünden Yrd. Doç. Gülseli Baysu ve Leuven Üniversitesi'nde doktora adayı Canan Coşkan'la Kültürel Sınırlar ve Psikolojik Engeller,  MAVIBLAU yazarları Marie Hartlieb ve Tuba Yalçınkaya'yla Sınırlar Göç ve Medya Atölyesi'ninde yer aldığı dört farklı atölye festival katılımcılarıyla buluşacak.

Yeşilçam Sineması Film Günleri

Festival kapsamında bu yıl ilk kez Yerli Film Günleri düzenleniyor.
9 - 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında "Kar Korsanları", "Çekmeceler", "Neden Tarkovski Olamıyorum" ve "Çekmeköy Underground"ın da aralarında yer aldığı yerli sinemanın son dönem filmlerinden dokuz film İngilizce altyazılı olarak Yeşilçam Sinemasında gösterilecek.
Gösterimler sonrasında film yönetmenleriyle söyleşiler gerçekleştirilecek.



http://icpsff.com

www.katadromart.com