12.4.16

Kasap Havası'nın yönetmeni Çigdem Sezgin'le röportaj



35. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma filmlerinden Kasap Havası'nın yönetmeni Çiğdem Sezgin, filmi ve festival ile ilgili soruları yanıtladı..

Filmin öyküsü

Annesinin istediği kızla nişanlanmak üzere olan taksi şoförü Ahmet, kendisinden yaşça hayli büyük olan terzi Leyla ile tutkulu bir ilişkiye başlar.

Ahmet'in Leyla'ya olan aşkı ve Leyla'nın genç bir erkekle birlikte olup geçmişiyle hesaplaşma isteği bu ikiliyi evliliğe doğru sürüklerken, Leyla'nın on sekiz yıl önceki erkek arkadaşı Semih, yatalak annesiyle helalleşmek için Almanya'dan İstanbul'a döner.
Semih'in gelişi Ahmet ile Leyla'nın birlikteliği için çok büyük bir tehlikedir.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.






Kasap Havası

Yönetmen: Çiğdem Sezgin
Senarist: Çiğdem Sezgin
Oyuncular: İnanç Konukçu, Şenay Gürler, Hakan Karahan, Cemre Ebuzziya
Görüntü Yönetmeni: Ersan Çapan
Kurgucu: Çigdem Sezgin, Yakup Baysal
Özgün Müzik: Demircan Demir
Yapım: 2015, Türkiye, 103´




Filmin mmknmrtb notu ::

Kısaca.. içmeyi, eğlenmeyi, başına buyruk yaşamayı seven genç taksi şoförü Ahmet'in, her konuda 'başının etini yiyen' annesinin bulduğu, yaşıtı olan kız oğlan kızla değil de, meyhanede gözüne kestirdiği ve tutkuyla bağlandığı, kendinden epeyi yaşlı 'görmüş geçirmiş' bir kadın olan Leyla ile evlenmeyi tercih etme öyküsüne odaklanan bir filmdir Kasap Havası..

Aynı şekilde, onun da 'başının etini yiyen' bir anneye sahip olan Leyla'nın, Ahmet konusunda şüpheleri oldukça fazladır; ama öte yandan, kendisini bayağı bi sahiplenen genç bir adamla aşk yaşamanın tadının ya da egosunu okşayan yönünün de farkındadır..



Lâkin erkek milleti değil mi ya?.
Elde edebileceği ya da elinin altındaki hemen her kadını dölleme güdüsüyle ortalıkta dolaşan bu mahlukatın köküne kibrit suyu!.

Neyse ben bu öyküye fazla dalmadan kendimi durduruyorum..
Zira bu filmin giderek dallanıp budaklanan öyküsünden bir kaç sezonluk Tv dizisi çıkarmak işten bile değil valla..


Önemli olan ve zor olan şey, bu 'geniş' senaryodan bir sinema tadı çıkarabilmek.. ki senarist yönetmenimiz, bu zor işin üstesinden gelemiyor maalesef..
İnanç Konukçu ile Şenay Gürler'in usta oyunculuklarıyla film -bi yere kadar gücünü koruyorsa da- giderek ağır bir melodrama dönüşüp, dengesini de, etkisini de büyük oranda yitiriyor..
Hele o 'tuhaf' Semih karakterinin devreye girmesiyle birlikte, film de -her açıdan- allak bullak oluyor..



2.5 / 5