7.4.16

'KOR' 22 Nisan'da sinemalarda!.



Zeki Demirkubuz’un on birinci filmi olan KOR 22 Nisan’da seyirciyle buluşacak.

Filmin çekimleri 2015 Şubat ve Mart aylarında, başta Eyüp-Güzeltepe olmak üzere İstanbul’un değişik semtlerinde gerçekleştirildi.

Başrolleri  Taner Birsel, Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk’un paylaştığı, Türkiye-Almanya ortak yapımı filmin post-prodüksiyon çalışmaları Almanya’da yapıldı.

Yönetmenin senaryosunu yazmaya 1998 yılında başladığı filmin çekimleri bundan önce 2007 yılında, iki aylık bir hazırlığın ardından başka bir ekip ve oyuncu grubu ile yapılmış, yaklaşık bir haftalık bir çekimin ardından yönetmenin kararı ile sonlandırılıp, çekilen filmler hiç yıkanmadan çöpe atılmıştı.

Öykü

Kocası Cemal yaşadığı çöküşün ardından, bir iş için gittiği Romanya’da tutuklanınca acilen ameliyat olması gereken hasta çocuğuyla bir başına kalan Emine, elişi  aldığı atölyede kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşır.
Ziya, bir zamanlar çok hoşlandığı ama Cemal’i seçip onunla evlenen genç kadının ve çocuğunun durumunu öğrenince kayıtsız kalmaz.


Cemal aylar sonra İstanbul’a döndüğünde her şey beklediğinden iyi görünmektedir.
Emine konfeksiyon atölyesinde çalışmaktadır, çocuğu sağlıklıdır.
Ancak, tesadüfen bulduğu kabarık hastane faturası, Ziya’nın çocuğunu ameliyat ettirdiğini öğrenmesine ve Emine'nin bunu gizlediğinin ortaya çıkmasına neden olur.

Başına gelenlerden Ziya’yı sorumlu tutup ondan nefret eden ve  Emine’yi deli gibi kıskanmakta olan Cemal, altında başka korkular taşıdığı bu sert ve acımasız durumla  yüzleşmeyi mi yoksa görmezden  gelmeyi mi seçecektir?