4.6.16

26. Akbank Caz Festivali'nin İki Konseri Açıklandı!.



Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, bu yıl 26. yaşını kutluyor.

Geçmişten günümüze Cecil Taylor, Archie Shepp, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Jimmy Smith,  Enrico Rava, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katché, David Sanborn gibi caz dünyasının saygın isimlerini Türk izleyicisi ile buluşturan Festival, 12-23 Ekim tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

Bugüne kadar milyonlarca takipçisi ile giderek yükselen bir grafiğe sahip olan Festival, 26. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

26. Akbank Caz Festivali’nin bu seneki yıldız isimleri arasında Ron Carter Golden Striker Trio ve Imany’nin  biletleri 8 Haziran 2016 Çarşamba günü Biletix’de satışa sunuluyor.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliği ile gerçekleştirilen 26. Akbank Caz Festivali, 20 Ekim Perşembe günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi’nde Ron Carter Golden Striker Trio’yu ağırlayacak.




Caz dünyasının efsane müzisyenleri arasında gösterilen ve 2500’e yakın albümde yer alarak cazın en üretken müzisyenlerinden biri olan, iki Grammy Ödülü sahibi Carter, uzun süredir beraber çalıştığı grubu Ron Carter Golden Striker Trio ile Festival’i onurlandıracak.




26. Akbank Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise, günümüz soul müziğine zenginlik katan Imany.
İdolleri Billie Holiday, Nina Simone ve Tracy Chapman gibi caz, soul ve folk müzikten beslenen Imany, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 21 Ekim Cuma akşamı Volkswagen Arena’da gerçekleşecek konser ile caz tutkunlarıyla buluşacak.