15.6.16

Now You See Me 2 / Sihirbazlar Çetesi 2



Atlılar olarak bilinen usta dört sihirbaz, isimlerine yeni bir soluk getirecek, sahne illüzyonu limitlerini zorlayacak, bugüne kadar ki en cüretkar gösterileri için geri dönüyor.

Bir yıl önce yaptıkları Robin Hood stili gösteri ile toplumun hayranlığını kazanan ve FBI‘ı utandıran çete, geri dönüş gösterisi ile kaçışın onlar için bir çocuk oyuncağı olduğunu gösteriyor.

FBI  özel ajanı Dylan Rhodes’un (Mark Ruffalo) yardımı ile J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Merritt McKinney (Woody Harrelson), Jack Wilder (Dave Franco) ve gruba yeni katılan Lula’nın (Lizzy Caplan)  oluşturduğu Atlılar, özenle planlanmış sürpriz gösterilerini, ahlaksız Owen Case’i (Ben Lamb) ifşa etme umuduyla sergiliyor.

Ancak planları geri teper ve Dylan’ın Atlılar’a dahiliyeti ifşa olur. Beşi beraber kaçmak zorunda kalırlar.
Özgürlüklerini ve itibarlarını geri kazanmak isteyen Atlılar, eski iş ortağı Owen Case tarafından soyulan varlıklı münzevi Walter Mabry (Daniel Radcliffe) ile tanışırlar ve Mabry, çalınan çok güçlü bilgisayar çipini geri almaları için grubu zorlar.





Atlılar, kariyerlerinin en zorlu soygununa hazırlanırken kendilerini vicdansız iş adamı Arthur Tressler (Michael Caine) ve profesyonel kuşkucu Thaddeus Bradley (Morgan Freeman) karşısında bulurlar.

Atlılar, onları bekleyen nihai süprizin farkında değillerdir.




Sihirbazlar Çetesi 2’nin başrollerinde Jesse Eisenberg (Sosyal Ağ, Zombieland), Mark Ruffalo (Yenilmezler, Zindan Adası), Woody Harrelson (True Detective, Açlık Oyunları), Dave Franco (Liseli Polisler, Kötü Komşular), Daniel Radcliffe (Harry Potter serisi, Swiss Army Man), Lizzy Caplan (Masters of Sex, Canavar), Jay Chou, Sanaa Lathan, Michael Caine (Başlangıç, Yıldızlararası) ve Morgan Freeman (Kod Adı: Londra, Milyonluk Bebek) bulunuyor.

Yönetmen: Jon M. Chu







Filmin mmknmrtb notu ::

Sihirbazlık ya da illüzyon olayı benim 'yumuşak karnım' olduğundan, en severek ve ilgiyle izlediğim sahne sanatçılarının sihirbazlar olması da doğaldır sanırım..
Bu yüzden ve benim açımdan, vizyona '1-0' önde giren bu serinin ikinci filmi de gözümün perdeden ayrılmasına izin vermeyen bir tempoda, keyifli bir şenlik havasında başladı, devam etti ve de sona erdi..

Çeteye -kadın kontenjanından- yeni katılan Lizzy Caplan ile zengin ve kötü oğlan rolündeki Daniel Radcliffe'la zenginleşen 'sağlam' kadrolu bu film, sinemanın ve de illüzyonun eğlenceli yönünü öne çıkaran, neşesi, aksiyonu mebzul bir film..

3 / 5