7.7.16

Üç Harfliler 3: Karabüyü


Anne ve babasını kaybettikten sonra çocukluğunun geçtiği eski evde oturmak istemeyen Alev, evini kiraya verir.

Bu eve taşınan "tekinsiz" ve tuhaf kiracılar, Alev, kızı Eda ve kocası Erol’un hayatlarını bir anda kabusa çevirir.

Eve taşınan Dilek ve Kadir yeni evli bir çifttir.
İkisinin de geçmişinde ürkütücü olaylar vardır ve farklı şekillerde Alev’in ailesine musallat olurlar.

Alev rastlantı sonucu gittiği ve 'ebced hesabı' yaparak Yıldızname falına bakan ürkütücü kadından, kiracıları hakkında bazı bilgiler öğrenir.
Fakat öğrendiği şeyler, Alev’in yaşadıklarını daha da kara bir kabusa dönüştürecektir.





Hikâyesinin en ilginç tipi olarak -kimsenin dikkatini çekmeden- evinin bir odasını resmen büyü üretim merkezine çevirmiş bir 'cadı karı'nın, oğlunun -karısı dahil- hayatına giren kadınlara büyü yaparak yaşantılarını cehenneme çevirmesine bakarsak, diğer bir adı da 'Cadı Kaynana Gelinlere Karşı' olabilecek film, konusunun 'zorlamalı' anlamsızlığına var gücüyle eşlik eden, iğrenç olduğu kadar gereksiz ve yapay görüntü ya da ses efektleriyle, seyircisini korkutma hususunda öylesine inatçı ki, hiç olmazsa onun bu çabasını kutlamak zorunda hissettim kendimi!.




'Cadı Kaynana' Özay Fecht'i ve yatalak kocasını canlandıran 'meçhul' oyuncuyu ayırarak söyleyecek olursam; ellerinden geleni yapmaya çalışan baş rollerdeki iki aktrise karşın, onların kocalarını canlandıran aktörlerin -her anlamda- boşvermişlikleri ibretlikti diyebilirim..
Bunun hesabını vermesi gereken de, onları -karakter oluşumu da dahil- hiçbir biçimde kâle almayan 'Senarist - Yönetmen' olsa gerek..




Musallat (2007) ve -özellikle- Musallat 2: Lanet (2011) adlı filmleri, Türk Sineması'nın korku türündeki en başarılı örnekleri arasına girebilecek kalitede olan Alper Mestçi, daha sonraki işleriyle o düzeye bir daha hiç çıkamadı.. ki son tahlilde Üç Harfliler 3: Karabüyü de aynı yolun yolcusu ve vasata dahi ulaşamayan kötü bir korku çalışması olarak, filmografisine dahil oluyor..
Hayırlısı olsun..





Üç Harfliler 3: Kara Büyü

Senarist - Yönetmen: Alper Mestçi              
Oyuncular: Seda Oğuz, Deniz Gündoğdu, Özay Fecht, Merve Ateş, Metin Yıldırım
Yapım: 2016, Türkiye

2  /5