5.8.16

Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi'ne son başvuru tarihi 10 Ağustos!.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen 16. Sinema Burada Festivali, Zeynep Atakan moderatörlüğündeki “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu”na ev sahipliği yapacak.

Hezarfen Film Galeri ve YAPIMLAB işbirliğinde, bu yıl İzmir’de ilk kez gerçekleştirilecek atölye ve platform için son başvuru tarihi 10 Ağustos!

16. Sinema Burada Festivali kapsamında düzenlenen “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu”, kısa filmcilere projelerini geliştirmede danışmanlık fırsatı sağlamayı hedefliyor.

İzmir’de ilk kez düzenlenen atölye, yapım sürecinin her adımında alternatif yolları keşfetmeye, farklı mecraları kullanmaya ve yapımcıların içinde yaşadıkları coğrafyanın sosyal, kültürel ve üretim odaklı açmazlarına yeni çözümler üretebilmelerine aracı olmayı amaçlıyor.

Başarılı yapımcı Zeynep Atakan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu”na seçilecek 10 projenin sahipleri, atölyeye katılma hakkı kazanacak.

Konuya ilgi duyan izleyicilerin de takip edebileceği etkinlik, Hezarfen Film Galeri ve YAPIMLAB işbirliğinde 3 – 4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. ilk gün YAPIMLAB danışmanları ile ön görüşme yapıp Zeynep Atakan ile pitching atölyesine katılacak olan proje sahipleri, ertesi gün projelerini Pitching Platformu’nda sunacaklar.

Atölyenin sonunda jüri tarafından belirlenecek bir proje; YAPIMLAB’dan bir yıllık ücretsiz danışmanlık hizmeti alacak.
Atölyeye katılan diğer 9 proje ise, prodüksiyon aşamalarında YAPIMLAB Proje Geliştirme ekibi tarafından takibe alınacak.

Sadece Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlerin katılımına açık olan “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu”na 10 Ağustos tarihine kadar şu adresten başvurulabilir.