13.8.16

Güneşin Sofrasında Nâzım ile Brecht oyununa getirilen OHAL engeli kalktı!.



Genco Erkal’ın, İstanbul Kadıköy Lisesi içinde bulunan tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde sahnelenen Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht oyununa OHAL nedeniyle getirilen gösterim yasağı kaldırıldı!

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve İstanbul Kadıköy Lisesi’nin bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda sahnelenen oyunun gösterimleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle lisenin Okul Aile Birliği tarafından yasaklanmıştı.

Yoğun girişimlerin ardından yasağın kaldırılması üzerine Genco Erkal, oyunların devam edeceğini belirterek bir açıklama yaptı.

“Dostlardan Dostlara Teşekkür”


“Dostlar Tiyatrosu’nun Kadıköy Lisesi bahçesindeki Güneşin Sofrasında- Nazım ile Brecht gösterimlerinin durdurulması basında ve sosyal medyada geniş yankı buldu. Hayatımızı karartan, kabus gibi yaşadığımız beş gün boyunca bizi ayakta tutan, izleyicilerimizin, basının, kültür ve sanat örgütlerinin, siyasetçilerin, belediye başkanlarının yakın ilgisiydi. Herkes ben ne yapabilirim, nasıl destek olabilirim telaşındaydı. Yasak kaldırılsın diye başlatılan imza kampanyası büyük ilgi gördü.

Avukatımız Turgut Kazan’ın yönetiminde çok yönlü, kapsamlı bir mücadelenin ardından, Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’li milletvekillerinin konuyu TBMM’ye taşıması, ilgili bakanlarla, İstanbul valisiyle yapılan görüşmeler sonucu bizi derinden yaralayan durdurma kararı kaldırıldı.
Şimdi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın önünde, kediler, martılar, mehtap ve yıldızlarla, Güneşin Sofrasında dostların karşısına yeniden çıkmanın, bu anlamlı buluşmanın heyecanını yaşıyoruz.
Yaşadıklarımızdan şunu öğrendik. Sevgi, dostluk, dayanışma her derde deva olabiliyor. Haklıysanız, bu enerji başarıya ulaşmanızda en etkili itici güç oluyor. Bütün dostlara yürekten teşekkür ediyoruz.”