28.9.16

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi başvuruları başladı!.



“Perihan, film yapma deneyimimiz açısından çok fazla yeni alan keşfetmemizi, öğrenmemizi gerektiren bir proje. Bu sürece Köprüde Buluşmalar ile başlamak, projeye daha gerçekçi yaklaşmamıza, projenin eksik yönlerini keşfetmemize yardımcı oldu. Sunumların öncesinde katıldığımız atölye çalışmalarının projeye olumlu katkı sağladığını düşünüyoruz.”
Müge Büyüktalaş, 2016 Köprüde Buluşmalar Ödülü’nü alan “Perihan” projesinin yapımcısı

“Köprüde Buluşmalar süresince, Saf adlı projemizin uluslararası ortak yapım görüşmelerinin ilk adımlarını atmakla kalmadık; katıldığımız birçok atölye çalışmasıyla Saf’ın senaryo ve yapım yolculuğuna, yaratıcı ve yol gösterici katkılar aldık. İlgili ortak yapımcılarla görüşmelerimiz devam ederken Saf’ı daha geniş bir ağda özgüvenle geliştirmeye devam ediyoruz.”
Selin Vatansever, 2016 Melodika Ses Post-Prodüksiyon Ödülü'nü alan “Saf” projesinin yapımcısı

“Atölyeler çok faydalı ve yol gösterici oldu. Projemizin market prömiyerini Köprüde Buluşmalar'da yaptığımız için memnunuz.”
Emine Yıldırım, 2016 MFI Senaryo Atölyesi Ödülü’nü alan “Kül Mektup” projesinin yapımcısı

Köprüde Buluşmalar 13-14 Nisan tarihleri arasında 12. kez düzenlenecek





Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiriyor.
Film Geliştirme Atölyesi, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken, ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor.

2015 yılında Türkiye ve komşu ülkelerden sinemacılar arasındaki işbirliğini geliştirmek ve sürekli bir bilgi akışı sağlamak amacı ile başlatılan KOMŞULAR platformunda Bulgaristan, Gürcistan, İran, Kıbrıs, Suriye ve Yunanistan’dan 8 projenin sunumları yapıldı.
Bu yıl ilk kez KOMŞULAR platformuna seçilen projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları, Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den seçilen projeler ile birlikte ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir çalışma yapacak.

Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve varsa senaristleri, projelerinin sunumlarını uluslararası sinema profesyonellerine yapacaklar.

Film Geliştirme Atölyesi seçkisinde çeşitlilik olmasına önem veriliyor. Bu nedenle belgesel, tür sineması (korku, fantastik vs.), çocuk ve komedi filmleri gibi farklı konu ve türlerde projelere açık olan çağrımız, disiplinlerarası ve hibrid projeleri de kapsıyor.




Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi başvuruları 19 Aralık'ta sona erecek.

Uluslararası jüriye yapılacak sunumun ardından belirlenen üç projeye verilecek Film Geliştirme Atölyesi ödülleri aşağıdaki gibidir:

* Köprüde Buluşmalar 30.000 TL destek ödülü,
* Melodika Ses Ödülü
* MFI (Akdeniz Film Enstitüsü)  Senaryo Atölyesi Ödülü (Yunan adalarında iki kere düzenlenecek senaryo atölyesi ve ardından online yapılacak senaryo danışmanlığını içerir.)


Başvuru sırasında izlenmesi gereken adımlar için tıklayın.

Başvuru için tıklayın.