6.9.16

mor ve ötesi'nin ‘dünya yalan söylüyor’ albümü plâk formatında!.



Türk Rock Müziği’nin efsanevi grubu mor ve ötesi, kuruluşunun 20. yılında, kült albümleri dünya yalan söylüyor’u ilk kez plak formatında Rakun Müzik Yapım  işbirliği ve Rainbow45 Records etiketiyle hayranlarıyla buluşturuyor.

mor ve ötesi hayranlarının en sevdiği albümlerin başında gelen, yayınlandığı 2004 yılında sansasyonel etki yaratan ve büyük  bir satış başarısı elde eden albüm, remastered olarak, yüksek ses kalitesinde ve ayrıca kapak içinde yer alan özel ekiyle birlikte ve orijinaline sadık kalınarak yenilenmiş tasarımıyla plakseverlere sunuluyor.

2004 yılında  yayınladığı zaman grubun kariyerinde ayrı bir dönemi başlatan dünya yalan söylüyor albümünde grubun diskografisinin önemli şarkıları olan Cambaz, Bir Derdim Var, Sevda Çiçeği, Aşk İçinde ve Uyan gibi şarkılar yer alıyor.

Toplam 10 şarkıdan oluşan albüm, otoritelerce Türk Rock Müziği’nin gelmiş geçmiş en önemli albümlerinden birisi olarak sayılıyor.




Almanya Berlin’deki Schnittstelle stüdyolarında, plak versiyonu için yeniden mastering’i yapılan albüm, açılır kapaklı tasarımı ve şarkı sözlerinin yer aldığı özel ekiyle birlikte 180 g.‘ heavy black vinyl ‘ olarak yüksek standartta üretildi.

Harun Tekin (vokal, ritm gitar, klavye),  Kerem Özyeğen (gitar, geri vokal),
Burak Güven (bas, geri vokal) ve Kerem Kabadayı  (davul)’dan oluşan kadrosuyla grup, konser ve üretimlerine devam ediyor.




dünya yalan söylüyor albümü 02 Eylül 2016 Cuma günü itibarıyle, Rainbow45 Records etiketiyle ve EMI - Universal Müzik Türkiye dağıtımıyla tüm büyük müzik marketlerde, seçkin plak dükkanlarında ve www.rainbow45records.com web sitesinden satışa sunuldu.