4.9.16

Nerve / Oyun



New York sokaklarındaki gözü kara amatörlerin çevrimiçi bilgilerinden yararlanan ve yarışanların en vahşi hayallerini, en derin korkularının suistimal edildiği bir doğruluk-cesaret uygulaması olan Oyun’da daha büyük riskler daha büyük ödeme anlamına geliyor.

Utangaç, dürüst son sınıf lise öğrencisi Venus “Vee” Delmonico (Emma Roberts), internet üzerinden canlı yayın yapan, adrenalin ile dolu bir yarışma olan Oyun’a düşünmeden kayıt olduktan sonra hayatı birden bire değişir.

Heyecan arayan gençler birbirlerine cesaret gerektiren ve yüz kızartıcılık seviyesi çok hızlı yükselen, bir seri görevde meydan okurken, isimsiz “izleyiciler” aksiyona teşvik ederler.

Vee gizemli Ian ile partner olduktan sonra, aralarındaki anlık kimya uyumu onları Oyun’un yıldızı ve seyircilerin favorisi haline getirir.
Gece zorlaşmaya başladıkça, Vee eski arkadaşlarına yabancılaşır ve hayatını para ve de şöhret için riske atar.




Ian’ın geçmişi ile ilgili bir şeyler keşfeden Vee, ailesinin geleceğinin riske girdiğini anlar. Tansiyon ve ödüller yükseldikçe, “kazanmak veya kaybetmenin” yerini, “yaşam veya ölüm” alır.

Oyun’un yönetmen koltuğunda Henry Joost ve Ariel Schulman (Catfish, Paranormal Activity 3) oturuyor.
Senaryosunu, Jeanne Ryan’ın romanından esinlenen Jessica Sharzer (“American Horror Story,” “Turn the Beat Around”) kaleme aldı.




Filmin başrollerinde Emma Roberts (“American Horror Story,” Bu Nasıl Aile!), Dave Franco (Kötü Komşular, Sihirbazlar Çetesi), Emily Meade (“The Leftovers,” That Awkward Moment), Miles Heizer (“Çılgın Aile,” The Stanford Prison Experiment), Colson Baker (Beyond the Lights, Punk’s Dead: SLC Punk 2) ve Juliette Lewis (“Wayward Pines,” August: Osage County) bulunuyor.




Filmin yapımcılığını Allison Shearmur (Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak, Aşk ve Gurur ve Zombiler) ve  Anthony Katagas (12 Yıllık Esaret, İşimiz İş), yapım yönetmenliğini ise Jeanne Ryan üstleniyor.
Fotoğraf Yönetmeni Michael Simmonds (All Eyes and Ears, Robin Hood’un Son Macerası). Sanat Yönetmeni Chris Trujillo (The Girl Is in Trouble, Küçük Kazalar).
 Editörler, Jeff McEvoy (Güneşin Karanlığında, Karanlıklar Ülkesi : Uyanış) ve Madeleine Gavin (Meadowland, A Place at the Table).




Kostüm Dizaynı Melissa Vargas (In Stereo, Uncertain Terms).
Besteci  Rob Simonsen (Foxcatcher Takımı, Geri Dönüş Yolu).
Music Supervizörleri Randall Poster (Para Avcısı, Büyük Budapeşte Oteli) ve Meghan Currier (“Vinyl,” Everybody Wants Some!!).
Ortak Yapımcılar Charles Miller, Orlee-Rose Strauss ve Stephen Meinen.
Oyuncu seçimi ise John Papsidera, CSA ve Ann Goulder tarafından yapıldı.




Filmin mmknmrtb notu :  6 / 10