10.9.16

Oyun Salonu'nda Yeni Sezon!.



Gerçekleştirildiği ilk günden bu yana büyük ilgi gören Oyun Salonu kapsamında National Theatre Live işbirliğiyle Londra’nın en önemli tiyatrolarında sergilenen ve Broadway’de kapalı gişe oynayan oyunların, sahnelendiği salondaki en iyi koltuğun bakış açısından yapılan ve özenle kurgulanan kayıtları, yeni sezonda da Salon’da tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

2011’de kapalı gişe sahnelenen, sinema salonlarında ise yarım milyondan fazla insana ulaşan Danny Boyle yönetmenliğinde bir klasiğin şahesere dönüştüğü Frankenstein, 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ardından dünyanın en büyük tiyatro festivalleri Avignon ve Fringe’de de izleyici karşısına çıkan Üç Kızkardeş, Tiyatro D22’nin sahneye koyduğu modern dramanın en iyi örneklerinden Kuş Öpücüğü'nün gösterimleri Ekim ve Kasım aylarında Salon’da olacak.

Aralık ayında ise daha önce prömiyerini 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan Ev’vel Zaman, Salon’da tiyatroseverlerin karşısında olacak.

National Theatre Live imzalı Frankenstein’ın biletleri 20 Eylül’de satışa çıkıyor 

Frankenstein’ın heyecan uyandıran hikayesi Benedict Cumberbatch’in oyunculuğu ile Salon’da


4, 11, 18 ve 25 Ekim 2016 ve 1, 8, 15, 22 Kasım 2016

Geçtiğimiz sezon Hamlet ile Salon ekranına konuk olan Benedict Cumberbatch bu defa yanına Johnny Lee Miller’ı da alarak Danny Boyle yönetmenliğinde, değişen rollerde doktor Victor Frankestein ve yaratığını canlandırıyorlar.
Delilik ve dahilik arasındaki o ince çizgide sürekli rol değiştiren oyuncular; bilimsel sorumluluk, ebeveyn ilgisizliği, bilinç gelişimi ve iyiyle kötünün doğasını tartışmaya açan “Frankenstein”, 2011’de kapalı gişe sahnelendi ve gösterildiği sinema salonlarında yarım milyondan fazla insana ulaştı.
Heyecan verici, rahatsız edici, klasik ve gotik masal niteliği taşıyan Frankenstein, şimdi de Salon’da kurulan perdede izleyici ile buluşacak.
Benedict Cumberbatch’in ve Johnny Lee Miller’ın hafızalara kazınan oyunculuğu ve Danny Boyle’un usta yönetmenliğinde “Frankenstein”, yüksek çözünürlüklü kaydıyla, 4, 11, 18 ve 25 Ekim 2016 Salı günleri Salon’a kurulacak beyaz perdede izleyicilerin beğenisine sunulacak.
Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 40 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Oyun Salonu tiyatroseverleri yerli oyunların gözde örnekleriyle buluşturuyor







Anton Çehov’un ünlü eseri “Üç Kız Kardeş” oyununun kaydı, Salon perdesinde gösterimiyle yeni sezonda seyircinin karşısında


10-24 Ekim 2016 ve 7-21 Kasım 2016

Daha iyi bir yaşam, başka bir yerin hayali, ama yaşadığımız yer değil. Belki Berlin, belki Londra, belki de Moskova...
Moskova? Kim bilir? Şehir terk edilmiş, kuşlar bile gitmiş. Geride kalan yalnızca üç kız kardeş. Hayal Perdesi, festivalde ödüllü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski'nin yenilikçi rejisiyle Sven Jonke'nin çağdaş sahne tasarımını birleştiren, alışılmışın dışında bir “Üç Kız Kardeş” sunuyor.
Anton Çehov'un ünlü klasiklerinden Üç Kız Kardeş'i Hayal Perdesi'nin kalıpları kıran yorumuyla Salon’a konuk oluyor.
Anton Çehov’un unutulmaz eseri “Üç Kız Kardeş”, Ataol Behramoğlu’nun başarılı çevirisi ve Aleksandar Popovski’nin yönetmenliğinde; 10 Ekim ve 24 Ekim Pazartesi günleri ile 7 ve 21 Kasım Pazartesi günlerindeki gösterimleri ile Salon’da izleyicilerle buluşacak.
Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 40 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.





Modern dramanın en başarılı örneklerinden “Kuş Öpücüğü” umudun peşinde bir anne ve oğulu resmediyor


17-31 Ekim ve 14-28 Kasım 2016

“Kuş Öpücüğü”, yıllar sonra oğluna kavuşan bir anne (Hatice) ve hayatını sokaklarda akordeon çalarak kazanan hasta bir oğulun (Mehmet) hikayesi.
Oyun, torbacıları, hırsızları ve artık normalleşmiş polis müdahaleleriyle hayatın hızlı aktığı bu mahallede tek göz bir evin içinde, Mehmet ile Hatice'nin geçmişle ve birbirleriyle hesaplaşmalarıyla başlar.
Mehmet'in kronik kalp rahatsızlığının gün gün ciddileşmesi Hatice'yi bir çözüm arayışına sürükler. Umudu ışıltılı ve bir o kadar da acımasız televizyon dünyasında aramalarıyla yaşamları bir anda değişir.

Berkay Ateş’in yazdığı, Can Kulan ve Emir Çubukçu’nun yönettiği ve Tiyatro D22 oyuncuları tarafından sahnelenecek “Kuş Öpücüğü”; 17 Ekim ve 31 Ekim Pazartesi günleri ile 14 ve 28 Kasım Pazartesi günlerindeki gösterimleri ile Salon’da izleyicilerle buluşacak.
Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 45 TL, öğrenci 35 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.





Kentsel dönüşümün tam ortasında, mekânsızlaşmaya dair bir modern eleştiri “Ev’vel Zaman”


5-6-12-13-19-20 Aralık 2016

İstanbul'un merkezinde, şimdiki zamanın kıyısında bir evde yaşayan orta sınıf bir ailenin hikayesine odaklanan “Ev’vel Zaman”, giderek hızlanan ve şehirde yaşayanları kıskacı altına alan "kentsel dönüşüm" eleştirisi sunuyor.
Tüm bir kentin hafızasını mekânsızlığa mahkûm eden kentsel dönüşüm, geçmişin yeni/de/n başladığı, geleceğin şimdi/de/n bittiği vakitlerde geçiyor.
Gündelik dertlerine gömülmüş olan karakterler tıpkı Anton Çehov'un tarihin dönüm noktasında yer alan Vişne Bahçesi'nde olduğu gibi değişimin bu denli yakında, hızlı ve kuralsızca olduğunu kavramakta güçlük çekerler.
Önceden hep varoşlardakilerin başına gelen ve reflekssiz kaldıkları, artık kapılarına dayanan bu gerçeklik, onları köklerinden ayrılmaya zorlamaktadır.

Gülce Uğurlu’nun yazdığı ve yönettiği, Bedir Bedir, Funda Eryiğit, Esme Madra’nın usta oyunculuğunda hayat bulan “Ev’vel Zaman”, 5, 6, 12, 13, 19, 20 Aralık Pazartesi ve Salı günlerinde gerçekleşecek gösterimleri ile Salon’da izleyicinin karşısında olacak.
Etkinlik biletleri oturmalı (numarasız) 50 TL, öğrenci 40 TL olmak üzere olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Bilet Bilgileri

Etkinliklerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.
İKSV ana gişe, pazartesiden cumartesiye her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.
Etkinliğin olmadığı pazar günleri gişe kapalı olacaktır.
Ayrıca Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart'ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz.
Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL.
Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org