26.9.16

Taşra Kabare'de Ekim 2016



Melis Sökmen
1 Ekim’de Kadıköy’de açılacak eğlence ve sanat merkezi Taşra Kabare, Ekim ayı boyunca 1'i yeni olmak üzere Taşra Kabare yapımı iki oyuna ve Sema Moritz'den Melis Sökmen'e, Eski Bando'dan Nilipek'e pek çok ismin konserine de ev sahipliği yapacak.


OYUNLAR

TAŞRA KABARE - KEL ŞARKICI

Yazan: Eugène Ionesco
Çeviren: Ülkü Tamer- Genco Erkal
Yöneten: Serpil Göral

Tarihler: 6, 7, 13, 20, 27 Ekim 2016
Saat: 21:00
Biletler: Öğrenci: 35TL Tam: 45TL
Yer: Taşra Kabare - Neşet Ömer Sokağı No: 7 Kadıköy - İstanbul

Taşra Kabare, yeni tiyatro sezonuyla birlikte 1 Ekim’de Kadıköy’de açılacak eğlence ve sanat merkezine Eugène Ionesco’nun ‘Kel Şarkıcı’ adlı oyununun kabare uyarlamasıyla ‘merhaba’ diyor. Serpil Göral yönetiminde sahnelenecek olan oyun, tuhaf garsonların, içki ve yemek servis etmek için hazır beklediği ama yüzyıllardır tek müşterinin uğramadığı tekinsiz bir kabarede başlıyor.
Dengesiz bir bar patroniçesinin, yıllar önce hazırladığı ve mekandaki sineklere oynatmak istediği bir oyun vardır: Ionesco'dan 'Kel Şarkıcı’.
Oyun, orkestra, yemekler, içkiler hazırdır ama ne gelen vardır ne giden… Umutlarının tükendiği o gecelerden birinde, nasıl olduysa, içeri müşteriler doluşur. Müşterileri izleyiciye, sinekleri oyuncuya, içkileri kahkahaya, umutsuzluğu 'oyun'a çeviren bu temaşanın nasıl tamamlanacağını kimse bilmemektedir.




Seyirciyi şarkılı ve danslı rengarenk bir eğlencenin içine sokan oyunda, Cemal Toktaş, Mehmet Akif Kızışar, Nergis Öztürk, Onur Dikmen, Onur Mahir, Serpil Göral ve Yeliz Kuvancı rol alıyor. Müzikleri Erkan Karaosman, kostüm ve dekoru Hilal Polat, dansları Muhammet Uzuner, ışığı Utku Kara tarafından tasarlanan ‘Kel Şarkıcı’, Ekim ayı boyunca Taşra Kabare’de izlenebilecek.
Biletler 18 Eylül’den itibaren tasrakabare.com’dan ve Taşra Kabare gişelerinden satın alınabilir.





TAŞRA KABARE - TEMİZLİK İŞLERİ

Yazan: Cemal Toktaş
Yöneten: Cemal Toktaş, Nergis Öztürk

Tarihler: 21, 28 Ekim 2016
Saat: 20:00
Biletler: Öğrenci: 35TL Tam: 45TL
Yer: Taşra Kabare

Bilinmeyen bir zaman ve diyarda çok ünlü bir şahsiyetin evinde geçen ve evin temizlikçisinin başına gelen tuhaf ve komik olayları konu alan “Temizlik İşleri”, 21 ve 28 Ekim tarihlerinde Taşra Kabare’de tiyatro severlerin karşısına çıkacak.
Cemal Toktaş’ın yazdığı ve Nergis Öztürk ile birlikte yönettikleri oyunda, Cemal Toktaş, Nergis Öztürk, Yeliz Kuvancı, Genco Özak, Sinan Koç, Onur Dikmen ve Serpil Göral aynı sahneyi paylaşıyor.
Toplumun iletişimsizliğe ve tahammülsüzlüğe sürüklenişini kendine has hicviyle eleştiren oyun, gerçeküstü olay akışı ile absürt komediyi süsleyerek seyirciye eğlenceli dakikalar vadediyor.



KONSERLER



ESKİ BANDO @TAŞRA KABARE AKUSTİK SAHNE

Tarihler: 15 Ekim 2016, Cumartesi
Saat: 22:00
Biletler: Öğrenci: 35TL Tam: 45TL
Yer: Taşra Kabare

Şarkılarındaki enerji ve duygu yüklü ifade şekliyle, kimi zaman dans etmenin işten bile olmadığı kimi zaman ise “dirsek masada el yanakta efkarı”nın yaşandığı yeni bir alan yaratan Eski Bando, 15 Ekim akşamı Taşra Kabare Akustik Sahne’de!
2008 yılında kurulan Eski Bando, bugüne dek pek çok şehirde verdiği konserlerde eski 45’lik şarkılarını yorumlamalarıyla tanındı.
2014 yılında Kalan Müzik&Z Müzik etiketiyle ilk stüdyo albümleri “Renkli Şeyler”i yayınlayan Eski Bando, dinamik ve melankolik yapısı ile dikkat çeken özgün besteleriyle daha geniş kitlelere ulaştı. Davul, gitar ve bas gitar üçlüsü üzerine trompet ve keman gibi enstrümanların renklendirdiği, vokallerle tamamlanan Türkçe sözlü, özgün bir müzik tarzını işleyen grup, 15 Ekim akşamı kendi bestelerinin yanı sıra Ajda Pekkan’dan Tanju Okan’a, Füsun Önal’dan Nil Burak ve Timur Selçuk’a, pek çok ismin şarkısını seslendirecek.





MELİS SÖKMEN @TAŞRA KABARE AKUSTİK SAHNE

Tarihler: 22 Ekim 2016, Cumartesi
Saat: 22:00
Biletler: Öğrenci: 35TL Tam: 45TL
Yer: Taşra Kabare

Türkiye'nin en güçlü pop caz vokallerinden Melis Sökmen, 22 Ekim akşamı Taşra Kabare Akustik Sahne’de!
1990’da yayınladığı, ilk Türkçe sözlü pop jazz albümü ‘O Zaman’ ile dikkatleri çeken, özellikle kendine özgü yorumu ve etkileyici sesiyle dönemin pop müzik ortamında kısa sürede fark yaratan Sökmen, 1992'de “Halis Melis”, 1995 yılında da “Öze Dönelim” adlı albümleri ile başarısını sürdürdü.
“Gemiler”, “Burçlar”, “Merhaba Hüzün” gibi pek çok kült şarkıya imza atan Sökmen, 1986’da 1. Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda Grup Lokomotif ile 2.lik ve '17' dergisinin Gençlik Başarı Ödülü’nün yanı sıra, 1987’de Eurovision Şarkı Yarışmaları’nda Türkiye birinciliği gibi pek çok müzikal başarı kazandı.
Aynı zamanda profesyonel dansçılık da yapan Sökmen, “Ne Güzel Şey”, Cüneyt Gökçer yönetiminde “Zülfiye Zülfü”, Volkan Severcan yönetiminde “Avenue Q” ve Ferhan Şensoy'un “Muzır Müzikal”i gibi pek çok müzikalde sahne aldı.
Hüseyin Karadayı'nın 4 albümünün yanı sıra ‘Aşık Veysel 110’ albümünde de şarkılarıyla yer alan Sökmen, 18 yıl aradan sonra 2014’te yayınlanan “Hediyem” adlı albümünü tamamladı.
Programında kendi şarkılarının yanı sıra Jazz’dan R&B’ye, Latin’den Soul ve Blues’a uzanan pek çok farklı şarkıyı yorumlayan Melis Sökmen, akustik performansıyla müzikseverleri baştan çıkaracak.





NİLİPEK @TAŞRA KABARE AKUSTİK SAHNE

Tarihler: 26 Ekim 2016, Çarşamba
Saat: 22:00
Biletler: Öğrenci: 25TL Tam: 35TL
Yer: Taşra Kabare

Indie, rock ve akustik pop arasında salınan şarkılarıyla dinleyenleri huzur, hüzün ve mutluluk arasında götürüp getiren Nilipek, 26 Ekim akşamı Taşra Kabare Akustik Sahne’de! Soundcloud üzerinden yayınladığı şarkılarla kısa sürede dikkatleri çeken, ardından YouTube’da yayınlanan akustik kayıtlarıyla hayran sayısını artıran Nilipek, geçtiğimiz yayınlanan ilk stüdyo albümü ‘Sabah’, eleştirmenlerden tam not alarak yılın en iyi albümleri listesinde yer almıştı.
Huzur veren vokalinin yanı sıra sempatik, neşeli, mutlu ve optimist sahnesiyle özgün bir performansa imza atan Nilipek, tamamı akustik gerçekleşecek konserinde dinleyenleri adeta bir düş diyarına sürükleyecek.



SEMA MORİTZ - ‘EFSANE HANIMLAR’ @TAŞRA KABARE AKUSTİK SAHNE

Tarihler: 29 Ekim 2016, Cumartesi
Saat: 22:00
Biletler: Öğrenci: 35TL Tam: 45TL
Yer: Taşra Kabare

“Bu şarkılar beni içlerine çeken beni de unutma diyen şarkılardır… Bu hanımlar öyküleriyle etkili, sesleriyle büyülü hanımlardır…Seyyan Hanım, Afife Hanım, Mürşide Hanım, Deniz Kızı Eftalya... Bize kalan birkaç taş plak, silik fotoğraflar, birkaç afiş, çok az yazılı belge, çok az anı, kulaklarımızda kalan cızırtılı ama şen şakrak, buğulu, duygulu içten gelen inanılmaz yorumlar...
Operetler, tangolar, fokstrotlar, birbirinden güzel şarkılar... Cumhuriyet döneminin kadınları... Bir mum gibi durup mikrofonun önünde şarkı söylerdik, alkışımızı alıp yerimize otururduk, öyle elimizi kolumuzu sallamazdık diyen Seyyan Hanım... Teğmen eşlerine aşık olup, sahneleri terk edip, şarkı söylemekten vazgeçip, onların peşinden şark hizmetine giden Cumhuriyet kadınları... Deniz Kızı Eftalya.... Bindi mi kayığa Boğaz’ın iki yakasından da duyulan efsanevi ses…"

İstanbul-Berlin arasında süren müzik yolculuğunda bugüne dek Yunus Emre'den Nazım Hikmet' e, Bertolt Brecht' ten "Anneler & Ninniler' e kadar uzanan pek çok projeye imza atan Sema’nın 1895 - 1940 arası İstanbul'da sahne almış kadın şarkıcıların söylediği tangolar, fokstrotlar, valsler, operetleri yorumladığı “Efsane Hanımlar” projesi 29 Ekim akşamı Taşra Kabare Akustik Sahne’de!
Müzik eleştirmenlerince “Oktavlar arasında dolaşan taş plak sesli kadın" olarak tanımlanan Sema, Seyyan Hanım’dan Afife Hanım’a, Mürşide Hanım’dan Deniz Kızı Eftalya’ya, pek çok kadın şarkıcıya hayat vereceği gecede, ‘Hasret’ten ‘Fikrimin İnce Gülü’ne, ‘Mazi’den ‘Aşk Kerpeteni’ne pek çok klasik tango eserini yorumlayacak.