4.10.16

'1. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri' İzmir’de başlıyor!.



Türkiye’nin Özel Tiyatro tarihine ismini altın harflerle yazdıran ve 2013 yılında aramızdan ayrılan Alaittin Eraslan anısına düzenlenen 1. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri,  9-31 Ekim 2016 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek!

İzmir, adına yakışacak eşsiz bir tiyatro festivaline daha kavuşuyor.
9-31 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri'ne, Türkiye’nin en önemli tiyatroları destek vererek, oyunlarıyla sahne alacaklar.

Dostlar Tiyatrosu’nun yaşayan efsanesi Genco Erkal, Yaşamaya Dair ve Bir Delinin Hatıra Defteri'yle, Oyun Atölyesi’nin karizmatik kurucusu Haluk Bilginer, Pencere'siyle, Türkiye’nin en dinamik sanatçılarının oluşturduğu Moda Sahnesi Caner Cindoruk’un başrolünde olduğu Torun İstiyorum ile, Tiyatro İstanbul Levent Üzümcü’nün Anlatılan Senin Hikayendir isimli eseriyle, ve Tebdil-i Mekan Sumru Yavrucuk’un Shirley'siyle, Alaittin Eraslan’ın ismini anıyor.



Bir birinden değerli oyunların yanı sıra Alaittin Eraslan’ın kurucusu ve isim babası olduğu, Türkiye’nin en özgür tiyatrosu olan Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu; Bütün Kadınların Kafası Karışıktır oyunu da İzmirli tiyatroseverler’le buluşacak.
Ece Temelkuran’ın aynı adlı eserinden Seray Şahiner’in uyarladığı, Selen Uçer’in yazıp yönettiği oyunda; Deniz Çakır, Şebnem Sönmez, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak ve Kadir Çermik rol alıyor.

Günay Karacaoğlu’nun  on sezondur aralıksız oynadığı, Alaittin Eraslan’ın ilk göz ağrılarından biri olan  tek kişilik oyun Basit Bir Ev Kazası ve Perdeci Oyuncuları ile  Aysa Prodüksiyon’un ortaklaşa sahneye koydukları, Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları Adalet, Sizsiniz de bu festivalde seyircilerle buluşuyor.




Türkiye’nin en değerli tiyatro sanatçılarının oyunlarını, İzmirli tiyatroseverlere buluşturmayı hedefleyen 1. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri; 9 Ekim 2016 tarihinde Genco Erkal ve Tülay Günal’ın sahneledikleri Yaşamaya Dair isimli oyunu ile başlayacak.

Oyunlar Güzelbahçe Kültür Merkezi, Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, Tepekule Kongre Merkezi, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat gibi salonlarda sahnelenecek.

Unutulamayacak isimlerden unutulmayacak performanslar, 9-31 Ekim 2016 tarihleri arasında Alaittin Eraslan için sahnelenecek.

Festival kapsamındaki oyunlar ile ilgili detaylı bilgi ve festival programı; Biletix ve salon gişelerinden temin edilebilir.