6.10.16

Aslı Özge ve Ansızın'a Alman basınından övgüler!.



Köprüdekiler ve Hayatboyu filmleriyle birçok ödül kazanan yönetmen Aslı Özge’nin son filmi Ansızın, 14 Ekim’de Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.

Özge’nin Almanya’da, Almanca olarak çektiği ilk film olan Ansızın, dünya galasını 66. Berlin Film Festivali’nde yapmış ve festivalden Avrupa Sinemaları Özel Mansiyon Ödülü ile dönmüştü.

Film aynı zamanda İstanbul Film Festivali’nde Fipresci Ödülü’nü kazanmıştı.

Alman basınından büyük övgüler alan filmin yönetmeni Aslı Özge’yi Der Spiegel ve Der Tagesspiegel gibi önemli Alman gazete ve dergileri manşetlerine taşıdı.

Der Spiegel: “Sıradışı güzellikte bir Alman taşra filmi”


Almanya’nın en önemli haber dergisi Der Spiegel en son çıkan sayısında “sıradışı güzellikte bir Alman taşra filmi” diyerek tarif ettiği Ansızın’a tam sayfa ayırdı.




Wolfgang Höbel yazısında filmi, “şaşırtıcı uçurumların boy gösterdiği, harika bir oyuncu kadrosunun yer aldığı bir karakter analizi” olarak tanımlıyor.
Yönetmenin erkek egemen dünyaya bakışındaki keskinliğin insanı hayrete düşürdüğünü söyleyerek başarısının hakkının verilmesi gerektiğini yazıyor.


Frankfurter Allgemeine: “Alman Sineması’nda yenilik”


Almanya’nın en önemli gazetelerinden Frankfurter Allgemeine ise Alman Sineması’nda nadiren bu kadar iyi yapıldığı görülen bu tür bir psikolojik gerilim filminin sadece sürükleyici olmadığını aynı zamanda Alman Sineması’na bir yenilik getirdiğini yazdı.
Die Zeit gazetesi de Ansızın’ı başlığa “yılın en ilginç filmlerinden biri” olarak taşıdı ve “Alman orta sınıfını acımasızca eleştiren usta işi bir film noir” olarak tanımladı.

Der Tagesspiegel: “Aslı Özge ile Almanya’da yeni bir sinema başlıyor”


Deutschlandfunk’ta Rüdiger Suchsland Ansızın’dan “Berlin Film Festivali’deki en iyi Alman filmi” olarak bahsederken, Der Tagesspiegel’de Claudia Lenssen “Aslı Özge ile Almanya’da yeni bir sinema başlıyor” başlığını kullandı.

Aslı Özge

Defne Joy Foster’ın beklenmedik bir şekilde ölümünün ardından yayınlanan gazete haberlerinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazan Aslı Özge, filminde şiirsel Alman doğasının ortasında insanlardaki kötülük tohumunun nasıl uç verdiğini gerilimli bir şekilde anlatıyor.

Başrollerini Haneke’nin Beyaz Bant ve Tarantino’nun Eşkiya Çetesi filmlerinde rol alan, son olarak Homeland dizisinde karşımıza çıkan Sebastian Hülk, Sophie Scholl filmindeki rolüyle Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı Ödülü’nün alan Julia Jentsch ve Spielberg’in Münih filmindeki rolüyle hatırladığımız Hans Zischler paylaşıyor.

Etkileyici görüntüleri ve farklı atmosferi ile dikkat çeken filmin görüntü yönetmenliğini de Emre Erkmen üstleniyor.