7.11.16

'Kino 2016 : Alman Filmleri' İzmir'de!.



Kino 2016: Alman Filmleri Türkiye'de programı 7-12 Kasım tarihleri arasında İzmirli sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Film gösterimleri İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ve DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Goethe-Institut ve German Films'in beraber düzenledikleri Kino 2016: Alman Filmleri Türkiye'de başlıklı film gösterimleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi ve DESEM işbirliğiyle 7-12 Kasım tarihleri arasında İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

Nisan ayında 35. İstanbul Film Festivali çerçevesinde başlayan, ardından 27. Ankara Uluslararası Film Festivali ve 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivali'ndeki gösterimlerle devam eden Kino 2016, seçkiye eklenen yeni filmleri ve konuklarıyla İzmir'e geliyor.

Ünlü Müzisyen Mark Reeder İzmir’e geliyor!



B Filmi


İngiliz müzisyen, DJ ve müzik prodüktörü Mark Reeder, kendisinin 80’li yıllarda Batı Berlin'de yaşadıklarını anlatan B Filmi: Batı Berlin'de Şehvet ve Müzik 1979-1989 isimli belgeselin gösterime katılmak için İzmir'e geliyor.
İlk gösterimi geçen yıl Berlin Film Festivali'nde gerçekleşen ve Heiner Carow Ödülü'nü kazanan B Filmi, gerek kendine has anlatısı gerekse soundtrack albümüyle çabucak kült bir filme dönüşmüş durumda.
Mark Reeder filmin 8 Kasım günü saat 16.45'te DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu'nda gerçekleşecek gösterimine katılacak ve filmden sonra seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Senenin en iyi Alman filmleri İzmir’de: Toni Erdmann, Frantz ve diğerleri 


Kino 2016 seçkisine yeni eklenen ilk film, 7 Kasım akşamı İzmir programının açılışını da yapacak olan Toni Erdmann. Cannes Film Festivali’ndeki ilk gösteriminden bu yana yılın en çok konuşulan filmlerinden birisine dönüşen Maren Ade imzalı Toni Erdmann, bir baba ile kızın tekrar yakınlaşmasını absürt bir komedi çerçevesinde anlatıyor.

Kino 2016 çerçevesinde İzmir'de seyircilerle buluşacak bir diğer yeni filmse, bir Fransız-Alman ortak yapımı olan François Ozon imzalı Frantz.
Eylül ayında Venedik Film Festivali'nde yarışan ve büyük beğeni toplayan Frantz, I. Dünya Savaşı sonrasında Almanya'da başlıyor ve savaşta hayatını kaybetmiş Alman bir askerin nişanlısı ve Fransız arkadaşı arasında gelişen sıra dışı dostluğu konu alıyor.


Toni Erdmann


Kino 2016 programında son dönem Alman sinemasının ödüllü ve iddialı filmlerinden oluşan bir seçki yer alıyor.
2015 Karlovy Vary Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve 2015 Münih Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Babam filmi, 2015 Münih Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Happy Hour ve 2016 Berlin Film Festivali Alman Sanat Sinemaları Birliği ödülünü alan 24 Hafta seçkide yer alan filmler arasında bulunuyor.

Elveda Lenin! filmi ile Türkiye’de de sinemaseverlerin gönüllerini fetheden Wolfgang Becker’in son filmi Ben ve Kaminski, şahane müzikleri ve stilize sahneleri ile İstanbul Film Festivali’nde seyircileri hayranlıkla şaşırtmayı başaran Vahşi, iki kadın kahramanı eşliğinde Avrupa’nın ekonomik ve siyasi bir portresini çıkartan Bir Nefes ile orta sınıfın ahlaki değerlerini ters yüz eden bir gerilim filmi olan Ölümcül Yalanlar da seçkideki yerlerini alıyorlar.

Kino 2016 İzmir gösterimleri İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ve DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek.
Bütün filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı gösterilecek.

Gösterimlerle ilgili güncel bilgiler için..