23.6.08

Hulk’ın Tumanı


Çoğunuz biliyorsunuz..
Hulk denen çizgi roman, sonradan da film kahramanı olan halim selim şahıs, asabı bozulduğunda, buna etken olan kişinin ya da kişilerin terbiyesizliği oranında değişen bir süre zarfında (Tarkan kadar olmasın.) metamorfoza uğrayıp yeşermekte ve oldukça saldırgan bir dev haline gelmektedir..

Bu sırada, bu sinir küpü arkadaşımızın ayakkabıları dahil her çeşit elbisesi parça pinçik olduğu halde pantolonuna (Tuman daha uygun bir kelime olabilir bence.) -açılan bir kaç delik dışında- bir zarar gelmemektedir..

Çamaşır makinesinde yıkanması sakıncalı olan bir yün kazak misali küçülen pantolon, Hulk'ın kıçında düdük gibi kalsa da, görünmesi kamu yararına olmadığı düşünülen bölgeleri -yine de- örtmektedir..



The Incredible Hulk filminde bununla ilgili -pek inandırıcı olmasa da- bazı açıklamalar yapılıyor: Örneğin, eleman normal bir insanken, kıçına bayağı bol gelen, beli lastikli, esneyebilen kumaştan bir pantolon tercih eder..
Hatta adamımız Berezilya'dayken, -bizim salı pazarı muadili- bir pazarda alışveriş yaparken görülür: Elinde tezgahtan aldığı pantolon, arkası kendisine dönük şişman bir kadının popo nahiyesinde 
-hınzırca- ölçü almaktadır..

Bu konuda bugüne kadar çok kişi, çok şey söylemiştir sanırım..
Bu çizgi romanın bir okuyucusu da -zamanında- üşenmemiş, yayıncıya sormuş: "Adam, neden büyüyüp yeşil dev olunca elbiseleri tamamen yırtılmıyor?"


El cevap: "Muzır neşriyattan dolayı çizgi roman toplatılmasın diye, elbiselerin bir bölümü yeşil deve dönüşme esnasında yırtılmamaktadır. Anlayışla karşılayacağınızı umarız."

Ben anlayışla karşılamıyorum..
Bütün bunlara ne gerek var?.


Cevabınızın en azından: -kısaca- "Oha!." olacağını tahmin ederek, şimdi başka bir şey söylemek istiyorum: Hırçın ama sempatik kahramanımız -hiç olmazsa filmlerde- tamamen çıplak olarak arzı endam etse ya..
Kim, bundan ne şekilde zarar görecektir ki?. Sorarım size..

Nispeten -boyut küçültücü- uzaktan genel çekimlerle ya da yakından bel üstü çekimlerle ve de bazı -gölgede bırakma, karanlıkta uyutma- gibi tekniklerle pekala bu işin üstesinden gelinebilir..


Böylelikle, ahlakımızı koruyan (Çok şükür!) yetkililer de bu duruma, biraz anlayış gösterirler deyu düşünüyorum..


Böylece biz seyirciler, daha ‘gerçekçi’ bir filmle, olayın içine daha şevkle duhul etmiş olurken; yapımcılar da, Hulk'ın hayranlarının yanı sıra, -fazladan- milyonlarca meraklıyı sinemalara çekmiş olurlar ki fena mı olur?.

Bu da benim, sinema sektörüne karşılık beklemeden yaptığım (Valla olmaz!) naçizane küçük bir katkımdır..
Hayırlısı olsun..